BCLA - Δικηγορική εταιρεία:


ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ:
ΝΕΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ

Ποιες είναι οι παγίδες για την προσωπική διαφορά και τα αναδρομικά;

Συμπληρώστε τη φόρμα ή καλέστε στο
211-0121395

Αν είστε συνταξιούχος του ΝΑΤ πατήστε ΕΔΩ

Πάμε βήμα-βήμα να δούμε τι παρουσιάζεται στο νέο εκκαθαριστικό της σύνταξής σας.

Στο εκκαθαριστικό σημείωμα που δημοσιεύθηκε στις 01/10/2019, αναγράφονται αναλυτικά:  

 1. Το μεικτό ποσό της αρχικής σύνταξης

  Συνολικό καθαρό ποσό προ φόρων.

 2. Οι κρατήσεις και μειώσεις αντισυνταγματικών νόμων Το συνολικό ποσό των αναδρομικών που μπορείτε να διεκδικήσετε. Μάθετε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 3. Το παλαιό ποσό σύνταξης που λαμβάνατε με τις μειώσεις

  Η σύνταξη που λαμβάνατε μέχρι τις 31/12, πριν το επανυπολογισμό.

 4. Το νέο ποσό της σύνταξης που προκύπτει από τον επανυπολογισμό
  Το συνολικό ποσό που θα αποτελεί τη νέα σας σύνταξη.
 5. Η προσωπική διαφορά
  Ποσό που θα λαμβάνετε για περιορισμένο χρονικό διάστημα και θα μειώνεται σταδιακά.
 6. Το πληρωτέο ποσό των αναδρομικών
  Μηδενικό ποσό επιστροφών.
 7. Το τελικό ποσό της σύνταξης
  Προσωρινή σας σύνταξη με ενσωματωμένη την προσωπική διαφορά.
Παράδειγμα επεξήγησης εκκαθαριστικού σύνταξης: Ένας συνταξιούχος με αρχικό ποσό σύνταξης στα 1323,68 ευρώ έφτασε με τις αντισυνταγματικές μειώσεις το ποσό των 1158,71. Η νέα του σύνταξη με βάση τον επανυπολογισμό δεν είναι το τελικό ποσό με την προσθήκη της προσωπικής διαφοράς (369,35), αλλά το νέο ποσό σύνταξης προ φόρου, δηλαδή 789,36. 
Με λίγα λόγια ένας συνταξιούχος που λάμβανε αρχική σύνταξη στα 1323,68 μέσα στα επόμενα χρόνια θα λαμβάνει 789,36.

Τι πρέπει να γνωρίζω για το εκκαθαριστικό;

Το εκκαθαριστικό σας μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται αναλυτικά ΕΔΩ.

Για να εισέλθετε στην Υπηρεσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς που έχετε στο Τaxisnet.

Η προσωπική διαφορά προστέθηκε με σκοπό να αντισταθμίσει τη “χασούρα” των αντισυνταγματικών κρατήσεων. Παρ’ όλα αυτά με την προσθήκη της προσωπικής διαφοράς το ποσό και πάλι δεν φτάνει το παλαιό ποσό σύνταξης προ φόρου. Το ποσό αυτό σταδιακά θα μειώνεται μέχρι να μηδενίσει. Με αυτό τον τρόπο οι συνταξιούχοι θα καταλήξουν να λαμβάνουν το νέο ποσό προ σύνταξης που αναγράφεται στον πίνακα και είναι φυσικά σημαντικά μειωμένο.

Σε περίπτωση που αρνείστε κατηγορηματικά να δεχτείτε ότι θα λαμβάνετε τη νέα εθνική και ανταποδοτική σύνταξή που κυμαίνεται στο ποσό που εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σας, πρέπει άμεσα να κινηθείτε νομικά και να προσβάλλετε το εκκαθαριστικό σημείωμα.

Θέλω να ενημερωθώ.

Τι μου δίνεται δυνατότητα να διεκδικήσω;

Με τη νέα απόφαση του ΣτΕ να επιβεβαιώνει το αρχικό μας σενάριο, οι συνταξιούχοι που επιθυμούν να λάβουν πίσω τα χρήματα που στερήθηκαν θα πρέπει να κινηθούν νομικά άμεσα. Το “κόλπο” του επανυπολογισμού δείχνει ξεκάθαρα ότι τα ποσά έχουν μειωθεί σημαντικά και δίνει ακόμα ένα έναυσμα στους συνταξιούχους να διεκδικήσουν τα ποσά που επί χρόνια αποπλήρωναν σε εισφορές. Μπορείτε να διεκδικήσετε αναδρομικά ξεκινώντας από την αγωγή κατά του ΕΦΚΑ.

Αποτελεί σημαντικό βήμα που οδηγεί στην διεκδίκηση των αναδρομικών. Θα πρέπει άμεσα να προχωρήσετε σε συμπλήρωση της αίτησης. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας βοηθήσει με τη διαδικασία προσφέροντας σας βοήθεια και καθοδήγηση, έτσι ώστε να διασφαλίσετε τη σωστή συμπλήρωση χωρίς λάθη ή παραλείψεις που θα σας ζημιώσουν μελλοντικά.

Όσοι δεν θέλουν να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα και απαιτούν την επιστροφή των περικοπών τους θα πρέπει να κινηθούν άμεσα για να προσβάλλουν το εκκαθαριστικό.

Πώς προχωρώ σε νομική διεκδίκηση;

Αφού λάβουμε από εσάς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για τον υπολογισμό, θα σας γνωστοποιήσουμε το ακριβές ποσό που μπορείτε να διεκδικήσετε. Το ποσό προκύπτει από το Ταμείο που προέρχεστε, τις συνολικές περικοπές και μειώσεις που έχετε δεχθεί και τα έτη διεκδίκησης.

Μετά τη συμπλήρωση της φόρμας θα λάβετε άμεσα email στο οποίο θα περιλαμβάνονται αναλυτικά τα (2) έγγραφα που χρειάζεται να συμπληρώσετε. Μετά την αποστολή των εγγράφων θα ενημερωθείτε για το ποσό διεκδίκησης και το κόστος συνεργασίας. Με την ανάθεση της υπόθεσής σας σε εμάς και την αποστολή της εξουσιοδότησης (επικυρωμένης από τα Κ.Ε.Π.) ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Η BCLA, δεν αμείβεται για τις υπηρεσίες της, αν εσείς δεν πάρετε πίσω τα χρήματά σας! Μόνο οι πελάτες που δικαιώνονται καταβάλλουν το 5% από τα χρήματα και μόνο εφόσον τα εισπράξουν.

Το μόνο που χρειάζεται να πληρώσετε είναι τα δικαστικά έξοδα που καταβάλλονται μία φορά και είναι απαραίτητα για να ξεκινήσει η διαδικασία διεκδίκησης. Η διαδικασία κοστολογείται ανάλογα τη νομοθεσία, για παράδειγμα το κόστος για τον Ν. 4024, ανέρχεται στα 97€+Φ.Π.Α.

Δυστυχώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διασφαλιστεί η επιστροφή των χρημάτων εάν δεν υπάρξει απόφαση που να σας δικαιώνει. Με την απόφαση του δικαστηρίου στα χέρια σας κατοχυρώνεται η επιστροφή των περικοπών και μειώσεων στον τραπεζικό σας λογαριασμό.
Όσοι κινήθηκαν εναντίον των αντισυνταγματικών νόμων:

 • 4093/12 για τα ειδικά μισθολόγια (δικαστές, ένστολοι)
 • Δώρα Δημοσίου και μειώσεις (γιατροί ΕΟΠΥΥ)
 • Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις (ένστολοι, στρατιωτικοί) …δικαιώθηκαν!

Εσείς έχετε υπολογίσει το ποσό των αναδρομικών που δικαιούστε;

Ποιοι είμαστε

Η BCLA είναι μια σύγχρονη Δικηγορική Εταιρεία με έδρα την Καλλιθέα. Η εξειδικευμένη γνώση μας και η εμπειρία μας, μας βοηθάει να βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων. Εδώ και 25 χρόνια στεκόμαστε δίπλα στους συνταξιούχους και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους. Το τμήμα εξυπηρέτησης μας βρίσκεται στη διάθεση σας 24/7 για να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειάζεστε.

ειπαν για εμασ στο facebook

Η ομάδα μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να ενημερωθείτε πως μπορείτε να διεκδικήσετε τα αναδρομικά που σας αντιστοιχούν

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to Top