+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Η κοινωνική γενοκτονία συνεχίζεται Πάνω από 18% οι νέες περικοπές στις συντάξεις

Ο ερχόμενος Δεκέμβρης θα είναι ο μήνας της κρίσης για 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχους. Σοκ θα πάθουν οι συνταξιούχοι όταν δουν στα εκκαθαριστικά της σύνταξής τους νέες μειώσεις που θα ξεπερνούν το 18% !

Οι μειώσεις θα αφορούν σε συνταξιούχους του ΙΚΑ, Δημοσίου, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ, τραπεζών αλλά και οι συνταξιούχοι του ΕΤΑΑ, όπως και οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας κυρίως του Δημοσίου.

Σε ότι αφορά στους συνταξιούχους του Δημοσίου η κύρια σύνταξη διαμορφώνεται στα 868 ευρώ από 1.050 ευρώ σήμερα. Πρόκειται για τραγική μείωση !

Αντίστοιχα στο ΙΚΑ η μέση κύρια σύνταξη λόγω γήρατος πηγαίνει στα 1.100 ευρώ από 1.350 ευρώ σήμερα.

Στον ΟΑΕΕ και, κυρίως, στους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, όλες οι συντάξεις θα έχουν μείωση στο 18%. Πρόκειται για μια απίστευτη κατρακύλα με τη σύνταξη να πέφτει από τα 1.100 ευρώ στα 902 ευρώ.

Ουσιαστικά εξαφανίζονται 2 συντάξεις σε ετήσια βάση! Παράλληλα έχουν ήδη αποφασισθεί περικοπές για τους νέους συνταξιούχους που βγήκαν στην σύνταξη μετά τις 13/5/2016 οι οποίες θα ξεπερνούν το 18% με αποτέλεσμα η σύνταξη που τελικά θα πάρουν στα χέρια τους να είναι ψίχουλα.

Πρόκειται για κοινωνική γενοκτονία. Οδηγούν τους ανθρώπους που δούλεψαν τόσα χρόνια και πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους  στην απόλυτη φτωχοποίηση.

Δεν υπάρχουν περιθώρια ολιγωρίας. Η μόνη λύση είναι η δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων που παράνομα περικόπτει το κράτος με τον πλέον ανάλγητο και απάνθρωπο τρόπο.

 

Παραδείγματα περικοπών συντάξεων

 

Συνταξιούχος κατηγορίας ΤΕ με 40 έτη υπηρεσίας αμείβεται με επίδομα συζύγου 1.153 ευρώ καθαρά. Μετά τον επανυπολογισμό πάρει 911 ευρώ καθαρά. Με την κατάργηση και του επιδόματος συζύγου η συνολική απώλεια υπολογίζεται στα 242 ευρώ.

Συνταξιούχος κατηγορίας ΔΕ με 36 έτη  υπηρεσία αμείβεται με 1.086 ευρώ καθαρά με επίδομα συζύγου 35 ευρώ. Μετά τον επανυπολογισμό τα χρήματα που τελικά θα λάβει γίνονται 857 ευρώ καθαρά. Με την κατάργηση και του επιδόματος συζύγου η συνολική απώλεια φτάνει στα 229 ευρώ.

Είναι σαφές πως ο σχεδιασμός προχωράει απαρέγκλιτα. Η κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση όχι μόνο δεν σταματά αλλά γίνεται μόνιμο καθεστώς.

Τέλος στις κρατήσεις της Εισφοράς Αλληλεγγύης με δικαστική απόφαση!

Επιστροφή Δώρων: 13ος & 14ος μισθός ξανά στο Δημόσιο!

Scroll to Top