+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Επιστροφές αναδρομικών: Τα κόλπα του Κράτους να τις αποφύγει. Μόνη λύση η δικαστική διεκδίκηση!

Όπως ήδη έχουν δείξει εκατοντάδες περιπτώσεις δικαίωσης μέχρι στιγμής και χάρη στις πρόσφατες αποφάσεις των ανώτερων δικαστηρίων της, ο δρόμος της διεκδίκησης έχει ανοίξει για όλους τους συνταξιούχους.

Και μπορεί οι δικαιούχοι να περιμένουν τις πολιτικές αποφάσεις για την επιστροφή αναδρομικών χιλιάδων ευρώ σε συντάξεις, Δώρα και επιδόματα, όμως για μια ακόμα φορά το Κράτος επιχειρεί με διάφορα τεχνάσματα να αποφύγει τις πληρωμές.

Πλέον όλο το παιχνίδι της Πολιτείας σε βάρος των συνταξιούχων παίζεται με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις που έγιναν από τον Ιούνιο του 2015 και ύστερα.

Ήδη από εκείνη την στιγμή η κυβέρνηση συνέχισε να επιβάλλει τις μειώσεις ως και το 2018 παρακάμπτοντας το εμπόδιο της απόφασης αυτής, δημιουργώντας τον νόμο Κατρούγκαλου από τον Μάιο του 2016 και ύστερα, όπου με το τρικ του επανυπολογισμού διατήρησε τις μειώσεις.

Τώρα το ΣτΕ στην πολύ κρίσιμη συνεδρίασή του θα αποφασίσει εάν τα ποσά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα πρέπει να επιστραφούν από τον Ιούνιο του 2015 ως τον Μάιο του 2016 (δηλαδή χωρίς να πιάνονται μέσα στον υπολογισμό τα χρόνια του ν. Κατρούγκαλου) ή εάν θα πρέπει να επιστραφούν στο σύνολό τους για όλα τα έτη από τότε μέχρι και σήμερα (δηλαδή από το 2015 ως και το τέλος του 2018).

Είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση το κράτος καλείται να καταβάλει τεράστια ποσά, τα οποία μπορεί να ξεπεράσουν και τα 25 δισ. ευρώ.

Αυτά τα ποσά είναι αδύνατο να καταβληθούν. Έτσι με νέες μεθοδεύσεις και τεχνάσματα, το Κράτος αναμένεται να επιχειρήσει περιορισμό των χρημάτων που θα αποδοθούν στους συνταξιούχους ως αναδρομικά.

Επί της ουσίας αυτό που θέλει να αποφύγει πάση θυσία η Πολιτεία είναι η μοναδική αξιόπιστη και σίγουρη λύση για την επιστροφή του συνόλου των χρημάτων στους συνταξιούχους. Την δικαστική διεκδίκηση.

Μόνο μέσω δικαστικής προσφυγής είναι δυνατόν κάθε συνταξιούχος να έχει στα χέρια του ονομαστική δικαστική απόφαση, η οποία τον αφορά προσωπικά, αναφέρεται αποκλειστικά στη δική του περίπτωση και αποτελεί απολύτως δεσμευτική πράξη για το Κράτος, ώστε να επιστρέψει ολόκληρο το ποσό των αναδρομικών που χρωστάει σε αυτόν.

Χιλιάδες είναι ήδη οι συνταξιούχοι που έχουν καταλάβει την αξία της δικαστικής προσφυγής και έχουν δικαιωθεί στο σύνολο των χρημάτων που τους χρωστάνε. Πολλοί ακόμα τρέχουν ήδη τη διαδικασία με αποτέλεσμα να αποφεύγουν τα τρικ του Κράτους στον αγώνα διεκδίκησης των αναδρομικών.

Ο δρόμος της διεκδίκησης είναι ανοιχτός και η ομάδα της BCLA έχοντας δικαιώσει εκατοντάδες συνταξιούχους με δικαστικές αποφάσεις είναι σε θέση να σταθεί στο πλευρό σας και βήμα – βήμα να σας καθοδηγήσει μέχρι την τελική δικαίωση.

Scroll to Top