+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Μην έρθει και η σειρά μας! Οι Ιάπωνες συνταξιούχοι θέλουν να μπουν… φυλακή!

Συνήθως οι συνταξιούχοι σε όλο τον κόσμο έχουν όνειρο να είναι καλά στην υγεία τους, να χαίρονται οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, να κάνουν εκδρομές και να έχουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Στην Ιαπωνία, όμως, έχουν ίσως ένα από τα πιο παράξενα όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Θέλουν να μπουν… φυλακή!!

Και πριν βιαστεί κάποιος να θεωρήσει το κείμενο πλάκα, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι όντως το φαινόμενο αυτό στην Τρίτη ηλικία στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι πέρα για πέρα πραγματικό και συνεχώς αυξανόμενο!

Συγκεκριμένα, παρατηρείται ότι οι ηλικιωμένοι γίνονται ολοένα και πιο παραβατικοί έχοντας τον περίεργο στόχο… να συλληφθούν.

Η τάση αυτή συνδέεται με την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας: Η αδυναμία επιβίωσης στον έξω κόσμο δεδομένου πως οι συντάξεις είναι εξαιρετικά χαμηλές και τα κόστος ζωής πολύ υψηλό.

Έτσι ορισμένοι θεωρούν ως μια καλή εναλλακτική λύση την ασφάλεια μιας φυλακής όπου αποκτούν ένα δωρεάν κελί για να κοιμούνται και την σιγουριά για ένα πιάτο ζεστού φαγητού και φροντίδας που έξω με τις συντάξεις και τα επιδόματα που δίνονται δεν θα έβρισκαν σίγουρα!

Όσο και να σοκάρει το συγκεκριμένο γεγονός, είναι μια πραγματικότητα που μπορεί στο μέλλον να μην επηρεάζει μόνο την Ιαπωνία ή τις χώρες της Ανατολής, αλλά και άλλες αναπτυγμένες χώρες όπου οι συνταξιούχοι αναγκάζονται να ζουν ακόμα και κάτω από το όριο της φτώχειας εξαιτίας των χαμηλών εισοδημάτων που τους παρέχει το Κράτος.

Το να μπορεί ο κάθε συνταξιούχος να ανταπεξέρχεται με αξιοπρέπεια στις υποχρεώσεις του, να έχει ένα πιάτο φαγητό και να παρέχει όσα μπορεί στην οικογένειά του είναι ουσιαστικής σημασίας για κάθε ευνομούμενη πολιτεία. Για το λόγο αυτό η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων είναι πάντα στο επίκεντρο.

Scroll to Top