+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Εξελίξεις στην υπόθεση του νεκρού 45χρονου εργαζομένου στο Πέραμα!

Η έρευνα προχωρά. Πολύτιμη κάθε πληροφορία.

Tην Δευτέρα 20-05-2019, ένας εργαζόμενος πατέρας έχασε τη ζωή του από εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία του Περάματος, και συγκεκριμένα στα ναυπηγεία «ΑΤΛΑΣ».

Δυστυχώς τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στον κλάδο αυτό. Καθημερινά οι υπάλληλοι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, καθώς καλούνται να εργαστούν υπό ελλιπή ή ακόμα και ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι υποψίες ότι το εργατικό δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα παντελούς έλλειψης ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας είναι πολλές και οι έρευνες ακόμα συνεχίζονται.

Σύμφωνα και με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατος του άτυχου άνδρα θα είχε αποφευχθεί εάν έστω φορούσε το ειδικό προστατευτικό κράνος, ούτε καν αυτό όμως δεν του χορηγήθηκε.

Μετά από έντονη πίεση και ενέργειες μας που εκπροσωπούν την οικογένεια του θανόντος κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία και έχουν προχωρήσει σε σύλληψη στα πλαίσια της προανάκρισης. Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στις αρχές και τις συγχαίρουμε που κίνησαν την διαδικασία του αυτόφωρου.

Η δικηγορική εταιρεία, ως πληρεξούσια των συγγενών του αποθανόντος, εκφράζει την βαθύτατη συμπόνοια της για τον απροσδόκητο και άδικο θάνατο του εργαζομένου.

Είναι αδιανόητο εν έτει 2019 να μην λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας από τον εκάστοτε υπεύθυνο εργοδότη, για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων. Αλλά και οι αρχές να μη διενεργούν ούτε τους στοιχειώδεις ελέγχους συμμόρφωσης των εργοδοτών με την προβλεπόμενη νομοθεσία.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και θεωρούμε ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες, που αναλογούν, στους υπεύθυνους του τραγικού αυτού συμβάντος, που στοίχισε τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο, σύζυγο και πατέρα ενός ανηλίκου τέκνου.

Στεκόμαστε με ανθρωπιά και θλίψη στην τραγική απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την απόδοση δικαιοσύνης και για να μη μείνουν οι υπεύθυνοι ατιμώρητοι.

Προτρέπουμε οποιονδήποτε έχει κάποια πληροφορία σχετικά με το περιστατικό να επικοινωνήσει μαζί μας. Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη και μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξη της υπόθεσης για να μη μείνει ατιμώρητος κανένας υπεύθυνος για το θάνατο ενός εργαζόμενου οικογενειάρχη πατέρα.

Scroll to Top