Προσοχή!Μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να καταθέσουν αγωγές οι υπάλληλοι για να… κλειδώσουν τα αναδρομικά σε 13ο και 14ο μισθό.

Τα 4 + 1 σημεία – κλειδιά για την απόφαση του ΣτΕ και την επιστροφή των Δώρων!
Μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα έχει εκδοθεί η οριστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας σχετικά με τα κομμένα Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, αλλά και τα επιδόματα αδείας για εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. Η απόφαση αυτή αναμένεται να επηρεάσει τόσο εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, όσο και συνταξιούχους!

Ποια είναι τα σημεία της απόφασης που πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι;

1ο σημείο:

Από τι στιγμή της έκδοσης της απόφασης (στις 15 Μαρτίου 2019), όσοι έχουν κινηθεί νομικά διασφαλίζουν την επιστροφή των χρημάτων τους από την δεσμευτική για όλους όσους θα έχουν προσφύγει μέχρι και την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης!

2ο σημείο:

Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται να νομοθετήσει την επαναφορά των Δώρων στα 1.000 ευρώ από εδώ και στο εξής, αλλά μπορεί να αποφασίσει και για μικρότερο ποσό, ακόμη και στα 300 ευρώ το χρόνο, όπως αναφέρουν έγκριτοι νομικοί. Για να διεκδικήσει κάποιος ολόκληρο το ποσό που δικαιούται πρέπει να έχει κινηθεί νομικά μέχρι και την έκδοση της απόφασης, ώστε να διασφαλίσει πλήρως τα δικαιώματά του.

3ο σημείο:

Το σύνολο των ποσών στα αναδρομικά τα δικαιούνται όσοι έκαναν ήδη προσφυγή στα δικαστήρια, καθώς και όσοι ασκήσουν αγωγές από «σήμερα» και μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, δηλαδή μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Η ΑΔΕΔΥ λέει στους υπαλλήλους να επισπεύσουν τις αγωγές, γιατί εκτιμά ότι το ΣτΕ θα βγάλει γρήγορα την απόφαση. Για να μη χαθούν αναδρομικά 2ετίας, ή και 5ετίας, οι αγωγές θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο.

4ο σημείο:

Όσοι κάνουν αγωγή για αναδρομικά μετά τη δημοσίευση της απόφασης δεν θα χάνουν το δικαίωμα να κινηθούν κατά της αντισυνταγματικότητας των νόμων των περικοπών, όμως σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν το σύνολο των χρημάτων τους από το 2013 – 2019.

5ο σημείο:

Η απόφαση του ΣτΕ δεν ωφελεί μόνο τους εν ενεργεία Δημοσίους Υπαλλήλους, αλλά αποτελεί και προάγγελο και για την επιστροφή των Δώρων και των επιδομάτων και στους συνταξιούχους, οι οποίοι αποκτούν ακόμα ένα χρήσιμο όπλο στην φαρέτρα τους για τις διεκδικήσεις που τους αφορούν.

Αν θέλετε και εσείς να διεκδικήσετε μέχρι και 12 μισθούς για τα τελευταία 6 χρόνια, προλάβετε την σημαντική προθεσμία της 15ης Μαρτίου 2019 και δικαιωθείτε στο σύνολο του ποσού που δικαιούστε!

Ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας!

13ος και 14ος μισθός ξανά στο Δημόσιο!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ενημερωθείτε για την διαδικασία

Πάμε να υπολογίσουμε τις περικοπές
από τα αναδρομικά που δικαιούστε
καλώντας μας στο 211-0121395

 

Ενημερωθείτε για την προθεσμία
και διεκδικήστε ως 20.000€!

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 1/2 ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ

Θέλω να διεκδικήσω τις αντισυνταγματικές περικοπές στη σύνταξή μου

Ακουλουθήστε μας στο Facebook