+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Σε προεκλογική τροχιά η Κυβέρνηση κάνει πως ξεχνάει τις μειώσεις που έχει συμφωνήσει!

Ο παραλογισμός συνεχίζεται με την Κυβέρνηση να παίζει το τελευταίο της χαρτί έχοντας ήδη μπει σε τροχιά προεκλογικής περιόδου.

Οι μειώσεις στις συντάξεις είναι γεγονός. Το 2019 οι συνταξιούχοι αναμένεται να δεχθούν μείωση έως και 18%. Οι μειώσεις είναι προσυμφωνημένες με τους δανειστές και η νέα χρονιά θα είναι αρκετά δύσκολη για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Σχετικά με τον τρόπο που θα περικοπούν τα χρήματα από τις συντάξεις τα σενάρια είναι 3:

Στο πρώτο σενάριο διαφαίνεται η απελπιστική προσπάθεια της Κυβέρνησης για παράταση πολιτικού χρόνου. ‘Ετσι λοιπόν υπάρχει πιθανότητα η μείωση συντάξεων να μετατοπιστεί από τις αρχές του 2019 και να γίνει 6 μήνες αργότερα. Με αυτόν τρόπο η Κυβέρνηση θα δώσει προεκλογικά την εντύπωση ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες μειώσεις.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει περικοπές σε δόσεις. Με απλά λόγια οι περικοπές θα γίνουν σε βάθος διετίας σταδιακά ανά εξάμηνο. Με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση θα περιορίσει το πολιτικό κόστος μιας μεγάλης μείωσης.

Το τρίτο και χειρότερο σενάριο για τους συνταξιούχους είναι να γίνει κανονικά η μείωση 18% κανονικά όπως έχει συμφωνηθεί στις 01/01/2019 “κάνοντας” ποδαρικό στα σπίτια μας.

Η Κυβέρνηση λοιπόν με τις επικοινωνιακές τακτικές προσπαθεί να δώσει ελπίδες στους συνταξιούχους ότι δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις και επιπλέον θα επιστρέψει το εφάπαξ σε χαμηλοσυνταξιούχους “βαφτίζοντας” το 13η σύνταξη στα τέλη Δεκεμβρίου! Φυσικά αυτό το ποσό δεν αγγίζει το βασικό ποσό μιας σύνταξης και φυσικά δεν απευθύνεται σε όλους τους συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι έχουν βαρεθεί τα προεκλογικά πολιτικά “παιχνίδια” και θέλουν άμεσες λύσεις στα οικονομικά τους προβλήματα.

Ο δρόμος οδηγεί σε πιο δραστικά μέτρα και πιο αποφασιστικές κινήσεις. Όλα δείχνουν ότι η Κυβέρνηση οδηγεί τους συνταξιούχους στη νομική οδό διεκδίκησης των περικοπών που έχουν δεχθεί.

Υπολογίστε δωρεάν το ποσό των περικοπών που έχετε δεχθεί. Μήπως ήρθε η στιγμή να πάρετε πίσω αυτά που σας στέρησαν τόσα χρόνια;

Scroll to Top