Σημαντική προθεσμία! H απόφαση του ΣτΕ επιστρέφει Δώρα και επιδόματα!

Στην τελική ευθεία είναι πλέον η επιστροφή των αναδρομικών σε Δώρα και επιδόματα αδείας σε ολόκληρο το Δημόσιο μετά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας την 1η Φεβρουαρίου 2019 στην οποία λήφθηκαν οι τελικές αποφάσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της δικαίωσης για χιλιάδες εν ενεργεία υπαλλήλους.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η αναδρομικότητα της πρώτης απόφασης που είχε λάβει το ΣτΕ που έκρινε τον νόμο 4093/2012 αντισυνταγματικό. Η εν λόγω απόφαση ανοίγει το δρόμο σε χιλιάδες εν ενεργεία Δημοσίους Υπαλλήλους να διεκδικήσουν αναδρομικά από κομμένα Δώρα και επιδόματα ως και 12.000 ευρώ για την εξαετία 2013 -2019!

Με απλά λόγια το ΣτΕ είχε κρίνει μεν εδώ και καιρό αντισυνταγματικούς τους νόμους των περικοπών, δεν είχε ορίσει τίποτα όμως αναφορικά με την αναδρομικότητα της απόφασης, δηλαδή από πότε θα ισχύσει η αντισυνταγματικότητα αυτή.

Αυτό φέρνει χιλιάδες δικαιούχους μπροστά σε μια πολύ σημαντική προθεσμία!

Σύμφωνα με την πάγια πρακτική του ΣτΕ, οι αποφάσεις του αφορούν μόνο όσους ασκούν ένδικα μέσα πριν την δημοσίευση της οποιασδήποτε απόφασης του. Για να διασφαλίσουν οι δικαιούχοι ότι δεν θα χάσουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν πίσω τα χρήματα τους, θα πρέπει να προχωρήσουν σε αγωγή για επιστροφή 13ου – 14ου μισθού το αργότερο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2018, οπότε και αναμένεται η έκδοση της εν λόγω απόφασης.

Η απόφαση θα επηρεάσει τόσο τους υπαλλήλους στο Δημόσιο, σε ΟΤΑ και σε ΝΠΠΔ, τους υπηρετούντες ΙΔΑΧ, όσο και τους υπηρετούντες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ενημερωθείτε άμεσα για τις νομικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε μέχρι 15/3/2019 και διασφαλίστε ολόκληρο το ποσό των χρημάτων που σας χρωστάει το Κράτος.

Ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας!

13ος και 14ος μισθός ξανά στο Δημόσιο!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ενημερωθείτε για την διαδικασία

Πάμε να υπολογίσουμε τις περικοπές
από τα αναδρομικά που δικαιούστε
καλώντας μας στο 211-0121395

 

Ενημερωθείτε για την προθεσμία
και διεκδικήστε ως 20.000€!

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 1/2 ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ

Θέλω να διεκδικήσω τις αντισυνταγματικές περικοπές στη σύνταξή μου

Ακουλουθήστε μας στο Facebook