+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Συμφωνία των Πρεσπών: Απειλή για τα ελληνικά εμπορικά σήματα!

Η Συμφωνία των Πρεσπών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε πάνω από 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν στην επωνυμία τους τον όρο «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός». Σύμφωνα και με ανακοίνωση του Ε.Β.Ε.Π. το εμπορικό σήμα που άνηκε κατεξοχήν στα ελληνικά προϊόντα απειλείται από τα αντίστοιχα γειτονικά, που πλέον θα κυκλοφορούν στην αγορά με την επωνυμία «Βόρεια Μακεδονία».

Όπως υποστηρίζει και το Ε.Β.Ε.Π. το «Μακεδονικό» εμπορικό σήμα που μονοπωλούσαν ως τώρα τα ελληνικά προϊόντα κινδυνεύει να χαθεί, καθώς η γειτονική χώρα μπορεί πλέον επίσημα να χρησιμοποιεί την νέα ονομασία της στα αγαθά που εξάγει. Συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να μεριμνήσει και να εξασφαλίσει την ομαλή εξαγωγή των ελληνικών εμπορικών συναλλαγών κατά την τριετή περίοδο της συμφωνίας.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο, καθώς βλέπουν τις αγορές που με τόσο κόπο κατάφεραν να εισχωρήσουν να υποδέχονται ένα νέο ανταγωνιστή με παρόμοια προϊόντα και κοινή ονομασία. Επιπλέον, οι χαμηλότεροι φόροι των Σκοπίων ευνοούν τις χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα τους, και σε συνδυασμό με το κοινό εμπορικό σήμα, οδηγούν τους Έλληνες εμπόρους να δώσουν μια άνιση μάχη.

Ο βασικός παρανομαστής που θα καθορίσει την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος είναι ένας: όποιος προλάβει πρώτος! Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να βιαστούν να καταθέσουν αίτηση για την κατοχύρωση της επωνυμίας τους είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο. Με λίγα λόγια, όσοι έμποροι δε προλάβουν να προστατέψουν το εμπορικό τους σήμα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, δικαστικές παρεμβάσεις και αμφίβολο αποτέλεσμα.

Όπως έχουμε ήδη πρώτοι ενημερώσει, όσοι επιχειρηματίες επηρεάζονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να μη χάσουν τα πλεονεκτήματα που μέχρι σήμερα είχαν από το εμπορικό τους σήμα. Στη BCLA αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου την διαδικασία κατοχύρωσης του εμπορικού σας σήματος σε σύντομο χρονικό διάστημα με το χαμηλότερο οικονομικό κόστος.

Αν και η δική σας επιχείρηση έχει στο όνομα της τον επιθετικό προσδιορισμό “Μακεδονικό” και θέλετε να κατοχυρώσετε την ονομασία προέλευσης, πρέπει να αρχίσετε τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν για να γλιτώσετε τυχόν προβλήματα και να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία της εταιρείας σας.

Μην αφήσετε το μέλλον της επιχείρησης σας στη τύχη της!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 211-0121395 και το τμήμα υποστήριξης μας θα σας κατατοπίσει για την περίπτωση σας.

Scroll to Top