+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Βροχή οι αποφάσεις που δικαιώνουν Συνταξιούχους και το 2019!

Οι πρώτες δύο αποφάσεις για το 2019 υπέρ της επιστροφής αναδρομικών συνταξιούχων από το 2015 μέχρι σήμερα εκδόθηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια! Τι σημαίνουν οι αποφάσεις αυτές; Τι αλλαγές φέρνουν; Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι;

 

Οι αποφάσεις

Πρόκειται για τις δυο αποφάσεις που εκδόθηκαν από το 24ο και 33ο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2019, και οι οποίες δικαιώνουν τρεις συνταξιούχους με επιστροφές 38, 37 και 30 μηνών, αρχής γενομένης από 1ης Ιουλίου 2015 έως και την ημέρα που οι εν λόγω συνταξιούχοι ξεκίνησαν δικαστική προσφυγή κατά του ΕΦΚΑ (Δεκέμβριος του 2017 για τη μία, και Σεπτέμβριος του 2018 για τη δεύτερη).

Οι συνταξιούχοι προέρχονται από το Ταμείο Νομικών (ΤΑΝ) και τα ποσά που επιδίκασε το Δικαστήριο είναι 5.560,93 ευρώ, 4.594,29 ευρώ και 3.764 ευρώ, συν τόκο 6% για τις παράνομες μειώσεις των νόμων 4051 και 4093.

 

Ποια είναι τα νέα δεδομένα για τους συνταξιούχους;

Το πρώτο πλεονέκτημα που προσφέρουν οι νέες αποφάσεις είναι ότι η έφεση του ΕΦΚΑ απορρίφθηκε για δυνατότητα επιστροφής αναδρομικών μόνο της τελευταίας διετίας, άρα όσοι συνταξιούχοι κινηθούν νομικά θα λάβουν πλέν ολόκληρο το ποσό που δικαιούνται (όπως και οι συνταξιούχοι των παραπάνω περιπτώσεων).

Ένα δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι πλέον καθίσταται ολοφάνερο ότι μόνο όσοι έχουν κινηθεί ή ξεκινούν να κινούνται στο άμεσο διάστημα θα πάρουν πίσω τα χρήματα που πραγματικά δικαιούνται και όχι τα ελάχιστα που θα αναγκαστεί να μοιράσει ο ΕΦΚΑ.

Το τρίτο πλεονέκτημα έχει να κάνει με το ύψος των χρημάτων που μπορείτε να διεκδικήσετε αφού αυτά μπορεί να φτάσουν μέχρι και 18.583 ευρώ. 

 

Η δικαστική διεκδίκηση είναι η μόνη λύση

Εμείς εδώ και καιρό, έχοντας δικαίωση δεκάδες συνταξιούχους, ενημερώνει όλους τους δικαιούχους ότι η δικαστική διεκδίκηση είναι η μόνη αξιόπιστη λύση για την επιστροφή των αναδρομικών. Μόνο έτσι μπορείτε να λάβετε ολόκληρο το ποσό που δικαιούστε (το οποίο μπορεί να είναι μεγαλύτερο των 3,5 ετών), να διασφαλίσετε το σύνολο των δικαιωμάτων σας απέναντι στα τεχνάσματα του Κράτους και να λάβετε ονομαστική δικαστική απόφαση που θα διασφαλίζει αποκλειστικά τη δική σας περίπτωση.

 

Ο δρόμος των διεκδικήσεων είναι πλέον ανοιχτός. Οι αποφάσεις είναι πολλές και δικαιώνουν! Όπως η πρόσφατη θετική εισήγηση του ΣτΕ που αφορά στην επιστροφή αναδρομικών 13ου – 14ου μισθού. Μια εισήγηση που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για όσους έχουν δει Δώρα και επιδόματα να κόβονται. Μια εισήγηση που δημιουργεί, ωστόσο, μια πολύ σημαντική προθεσμία που δεν πρέπει να χάσετε. Κινηθείτε νομικά μέχρι και τα τέλη Μαΐου και διεκδικήστε πίσω όσα σας χρωστούν!

Scroll to Top