BCLA - Δικηγορική εταιρεία:

Ειδικά Μισθολόγια: Μέρος των Αναδρομικών καταβλήθηκαν.

Τι γίνεται με τους υπόλοιπους Συνταξιούχους;

Συνταξιούχοι ΙΚΑ, Ε.Τ.Α.Π, Ε.Τ.Α.Α., ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΛΕΠΕΤΕ.

Ήρθε η ώρα να πάρετε και εσείς πίσω την κομμένη σας σύνταξη

[activecampaign form=438]

Συνταξιούχοι ΙΚΑ, Ε.Τ.Α.Π, Ε.Τ.Α.Α., ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΛΕΠΕΤΕ.
Ήρθε η ώρα να πάρετε και εσείς πίσω τις κομμένες σας συντάξεις!

[activecampaign form=438]

Ποιοι έχουν εισπράξει; Ποιοι όχι; Και ποιοι μπορούν να τα διεκδικήσουν;

Ο δρόμος για τη δικαίωση χιλιάδων συνταξιούχων έχει ανοίξει. Όλοι εμείς στη BCLA νιώθουμε υπερήφανοι που με τους αγώνες μας κατορθώσαμε να διαμορφώσουμε αυτή την πραγματικότητα και να συμβάλλουμε στη δικαίωση εκατοντάδων συνταξιούχων. Ξέρουμε όμως ότι οι διεκδικήσεις δεν σταματούν εδώ! Και μπορεί κάποια μικροποσά να έχουν αρχίσει να μπαίνουν στους λογαριασμούς ενστόλων, δικαστικών και γιατρών του ΕΣΥ, όμως για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους άλλων Ταμείων, η δικαστική διεκδίκηση συνεχίζεται! Γιατί μόνο μέσω αυτής θα γυρίσουν τα χρήματα στους δικαιούχους. Το Κράτος δεν είναι σε θέση να το κάνει! Και την αδυναμία της Πολιτείας μπορούν να την επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι οι συνταξιούχοι Ειδικών Μισθολογίων που είδαν ψίχουλα μόνο να έχουν μπει στους λογαριασμούς τους και συνεχίζουν και αυτοί τις διεκδικήσεις μέσω των δικαστηρίων. Οι πολιτικές αποφάσεις δεν μπορούν να γυρίσουν το σύνολο των αναδρομικών στο σύνολο των συνταξιούχων κανενός Ταμείου. Οι ονομαστικές δικαστικές αποφάσεις όμως μπορούν να σας διασφαλίσουν. Μόνο έτσι θα πάρετε πίσω το σύνολο των αναδρομικών που δικαιούστε!

Οι συνταξιούχοι Ειδικών Μισθολογίων άρχισαν να βλέπουν κάποια λίγα χρήματα στους λογαριασμούς τους:

 • Δικαστικοί λειτουργοί
 • Ιατροδικαστές
 • Μέλη ΔΕΠ
 • Μέλη ΤΕΙ
 • Γιατροί ΕΣΥ
 • Διπλωματικοί Υπάλληλοι
 • Αρχιερείς
 • Μουσικοί
 • Ένστολοι (Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Στρατιωτικοί)

Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους συνταξιούχους που δικαιούνται αναδρομικά;

 • Δημόσιοι Υπάλληλοι
 • Ελεύθεροι Επαγγελματίες
 • Υπάλληλοι Τραπέζης
 • Αγρότες
 • Ιδιωτικοί Υπάλληλοι

Η αλήθεια είναι ΜΙΑ! Η διεκδίκηση των κομμένων συντάξεων δεν έχει τελειώσει για κανέναν συνταξιούχο.

Όσοι έχουν πέσει θύματα των αντισυνταγματικών περικοπών έχουν δικαίωμα να πάρουν πίσω τα χρήματα που τους ανήκουν.

Οι πολιτικές αποφάσεις δεν μπορούν να γυρίσουν αυτά τα ποσά. Η μόνη λύση είναι η δικαστική οδός! Μόνο έτσι διασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων των συνταξιούχων όλων των Ταμείων!

Δείτε και εσείς τα Αναδρομικά στον λογαριασμό σας

[ult_buttons btn_title=”Ενημερώστε με” btn_link=”url:%23ninja-popup-32265|||” btn_align=”ubtn-center” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#23be41″ icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#23be41″ btn_color_border_hover=”#23be41″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”3″ btn_font_size=”desktop:17px;”]

Εκατοντάδες πραγματικές αποφάσεις δικαίωσης συνταξιούχων δείχνουν το δρόμο!

Απόφαση 3037/2018

Η απόφαση 3037/2018 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης έκρινε ότι παρανόμως περικόπηκαν τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης συνταξιούχου από την Θεσσαλονίκη, βάσει των ν. 4093/12 και ν. 4051/12. Ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ οφείλουν να επιστρέψουν στον ενάγοντα αποζημίωση ύψους 6.689€ και 4.495€ αντίστοιχα.

Απόφαση 3780/2018

Η απόφαση 3780/2016 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών έκρινε ότι οι μηνιαίες αποδοχές συνταξιούχου του ΕΤΑΑ μειώθηκαν παράνομα βάσει του ν. 4093/12. Το ταμείο υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση ίση με τις διαφορές των συντάξεων για το χρονικό διάστημα μετά την 1/1/2013.

Απόφαση 5431/2018

Η απόφαση 5431/2018 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει σε συνταξιούχο που παράνομα της είχαν παρακρατήσει χρήματα από την μηνιαία της σύνταξη βάση του ν. 4093/12, το ποσό των 7.402,76 ευρώ με επιτόκιο 6%.

Απόφαση 1863/2018

Η απόφαση 1863/2018 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει σε μαζική προσφυγή συνταξιούχων το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους ενάγοντες συνταξιούχους για τις περικοπές που επέβαλλαν οι αντισυνταγματικοί
ν. 4093/12 και ν. 4024/11.

Μας ρωτήσατε σας, απαντήσαμε!

Τα χρήματα που μπορείτε να διεκδικήσετε σίγουρα δεν περισσεύουν σε κανένα μας. Έχουμε συνεργαστεί με συνταξιούχους που διεκδικούν ποσά που κάποιες φορές φθάνουν ή και ξεπερνούν ακόμη και τις 30.000€ (τριάντα χιλιάδες ευρώ)! Αρκεί να αναλογιστείτε πως δικαιούστε να διεκδικήσετε παρακρατούμενα έως και 5 ετών, με βάση πρόσφατες αποφάσεις που επιδίκασαν 5 έτη αναδρομικών σε συνταξιούχους. Με την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών μπορούμε να υπολογίσουμε για εσάς το ποσό που να μπορείτε να διεκδικήσετε.

Καλώς ή κακώς αυτό δεν ισχύει. Η πολιτεία, μετά από πολλές πιέσεις και λόγω της ισχύος των ειδικών μισθολογίων, προσαρμόστηκε αλλά έδωσε παρόλα αυτά μόνο κάποια μικροποσά σε όσους δεν συμμετείχαν στη δίκη. Μόνο όσοι προσέφυγαν εγκαίρως δικαιώθηκαν στο 100%. Για να σας αφορά λοιπόν μια θετική απόφαση και να λάβετε πίσω τα χρήματά σας, θα πρέπει να έχετε προσφύγει εσείς ο ίδιος, αυτό άλλωστε απαντούν και τα ταμεία στις σχετικές αιτήσεις επιστροφής αναδρομικών σε συνταξιούχους.

Συχνά τα έξοδα μιας δίκης είναι τόσα, ώστε στο τέλος η δικαίωση «δεν συμφέρει». Εμείς θέλουμε αυτό να αλλάξει και μόνο να κερδίζετε όταν αποφασίζετε να πάρετε την περιουσία που άδικα σας στερούν. Για αυτό ΔΕΝ παίρνουμε δικηγορική αμοιβή, αν εσείς δεν εισπράξετε οριστικά τα χρήματά σας. Τότε μόνο κρατάμε ως αμοιβή για τις υπηρεσίες μας, το 5% του ποσού που θα κερδίσετε! Μέχρι τότε, καλύπτουμε εμείς όλα τα έξοδα υπεράσπισής σας (σύνταξη δικογράφου, παράσταση στη δίκη, υποστήριξη πελατών από προσωπικό σύμβουλο και λοιπά διαχειριστικά έξοδα της εταιρείας) χωρίς δική σας επιβάρυνση. Το μόνο που καλείστε να καταβάλλετε είναι τα 97€ + Φ.Π.Α για να ξεκινήσετε την διαδικασία διεκδίκησης (χαρτόσημα, δικαστικά ένσημα, τέλος κατάθεσης δικογράφου και έξοδα δικαστικού επιμελητή).

Μια αλήθεια για τις ελληνικές κυβερνήσεις είναι ότι προσπαθούν να μην υλοποιήσουν ή να καθυστερήσουν την εφαρμογή αποφάσεων των Δικαστηρίων. Είναι αλήθεια όμως ότι δεν μπορεί να ξεφύγουν από την υλοποίησή τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως σε αυτή των συνταξιούχων Ειδικών Μισθολογίων, κάποια μικροποσά επιστράφηκαν στους δικαιούχους, όμως το Κράτος σε κάθε περίπτωση δεν είναι σε θέση να επιστρέψει το σύνολο των αναδρομικών στο σύνολο των συνταξιούχων. Μόνο μέσω δικαστικής απόφασης μπορεί να δικαιωθεί κάποιος και μόνο έχοντας στα χέρια του αυτή μπορεί να υποχρεώσει το Κράτος να του επιστρέψει τα χρήματα που του ανήκουν.

[ultimate_spacer height=”30″]
[ninja-popup ID=32265]

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to Top