BCLA - Δικηγορική εταιρεία:

Διπλό ψαλίδι μέχρι και 70% στις συντάξεις χηρείας

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Ενημερωθείτε Δωρεάν!

Σταματήστε τους!

[ult_buttons btn_title=”Ενημερώστε με Δωρεάν” btn_link=”url:%23ninja-popup-23232|||” btn_align=”ubtn-center” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#23be41″ icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#23be41″ btn_color_border_hover=”#23be41″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”3″ btn_font_size=”desktop:17px;”]

Ας δούμε μαζί τι σημαίνουν οι περικοπές με παραδείγματα:

Η κυρία Κωνσταντίνα είναι χήρα δημόσιου υπάλληλου. Η σύνταξη χηρείας που έπαιρνε ήταν 850€. Από αυτό το ποσό υπέστη μείωση το 20%, έφτασε δηλαδή το ποσό των 778€.

Όμως, επειδή ο θάνατος του συζύγου της επήλθε μετά το νόμο Κατρούγκαλου στις 13/5/16,η σύνταξη αυτή θα περάσει επανυπολογισμό με μείωση 50%! Πόσα πήρε τελικά; 389€! Επομένως, μιλάμε συνολικά για μείωση της τάξης του 70%!

Η κυρία Λία έχασε το σύζυγό της πολύ νέα, μόλις στα 43 της χρόνια, έχοντας και δύο ανήλικα παιδιά. Έπαιρνε σύνταξη χηρείας 560€ μειωμένη κατά 20%. Τουλάχιστον η σύνταξη που πήρε δεν πέρασε διπλό επανυπολογισμό, καθώς ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή πριν το νόμο Κατρούγκαλου και την περικοπή του 50%!

Την πήρε όμως μόνο τα τρία πρώτα χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της, πριν της «κοπεί» εντελώς! Ο λόγος; Επειδή, δεν είχε περάσει το 55ο έτος της ηλικίας της! Η κυρία Λία έμεινε χωρίς κανένα εισόδημα μετά το θάνατο του συζύγου της με την αιτιολογία πως είναι σε ηλικία να εργαστεί και να έχει δικό της εισόδημα!

Η κυρία Ευανθία έχασε πολύ νωρίς το σύζυγό της και έπαιρνε σύνταξη χηρείας 480€. Μετά τον επανυπολογισμό και τη μείωση του 20% πήρε 384€. Με βάση όμως την ημερομηνία ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου η σύνταξη αυτή κόπηκε 50% ακόμα, έφτασε δηλαδή το πενιχρό ποσό των 192€!

Ακόμα και αυτό όμως δεν της δόθηκε για πολύ καιρό! Με βάση τα ηλικιακά κριτήρια που ισχύουν βάσει του νόμου αυτού, η σύνταξη της κυρίας Ευανθίας σταμάτησε να της δίνεται μετά το πέρασμα τριών ετών! Γιατί ήταν μόλις 48 ετών, όταν έχασε τον σύζυγό της!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσετε εσείς. Σε αυτή την μάχη δεν είστε μόνοι σας! Είμαστε δίπλα σας!

[ult_buttons btn_title=”Θέλω να σταματήσω τις περικοπές” btn_link=”url:%23ninja-popup-23232|||” btn_align=”ubtn-center” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#23be41″ icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#23be41″ btn_color_border_hover=”#23be41″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”3″ btn_font_size=”desktop:17px;”]

Οι αδικίες όμως που επιβάλλονται με τις ειδικές ρυθμίσεις του νόμου για τις συντάξεις χηρείας, δεν σταματούν εδώ.

Καθώς ακόμη και αυτό το ισχνό ποσό δίδεται στους δικαιούχους μόνο για την πρώτη τριετία , ενώ μετά το πέρας αυτής, αν ο δικαιούχος δεν έχει συμπληρώσει τα 55 έτη η σύνταξη διακόπτεται οριστικά.

Επιπλέον, στην περίπτωση που ο/η δικαιούχος συμπληρώσει τα 55 έτη κατά την λήξη της τριετίας, τότε η σύνταξή του/της σταματά και επανέρχεται η καταβολή της, όταν συμπληρώσει τα 67 έτη.

[ninja-popup ID=23232]

Είμαστε δίπλα σας για να διεκδικήσετε άμεσα και αποτελεσματικά:

Την άμεση επαναφορά του 70% της σύνταξης του θανόντα και όχι του 50% που καθορίστηκε με τον νόμο του 2016.
Την άμεση επιστροφή των ποσών που σας παρακρατήθηκαν παράνομα.
Την διατήρηση του 70% στους παλαιούς δικαιούχους συντάξεων χηρείας.
Το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση που συνιστά αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν πληρωνόμαστε αν ΕΣΕΙΣ δεν εισπράξετε

Θέλουμε να πορευόμαστε μαζί! Το ίδιο ισχύει και με την αμοιβή μας!
Μόνο όταν εσείς πάρετε πίσω τη σύνταξή σας, λαμβάνουμε κι εμείς την αμοιβή μας! Δηλαδή, το 5% των χρημάτων που εισπράξατε!
Μέχρι και την οριστική είσπραξη των χρημάτων σας δεν παίρνουμε καθόλου αμοιβή.

Τα μόνα χρήματα που καταβάλλετε πριν την απόφαση που σας δικαιώνει, είναι μια φορά τα δικαστικά σας έξοδα: δηλαδή χαρτόσημα, δικαστικά ένσημα, τέλος κατάθεσης δικογράφου και έξοδα δικαστικού επιμελητή με τον ανάλογο ΦΠΑ, που κοστίζουν 97€ + ΦΠΑ και είναι απαραίτητα για να ξεκινήσει η διαδικασία διεκδίκησης!

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορεί και να είναι ακόμα πιο μειωμένο. Αν ο σύζυγός σας έφυγε από τη ζωή μετά το νόμο Κατρούγκαλου (13/5/2016), τότε η σύνταξη χηρείας θα περάσει και από τον δεύτερο επανυπολογισμό, επομένως η σύνταξη του θανόντος θα μειωθεί ξανά, αυτή τη φορά κατά 50%!

Όχι. Δεν παίρνετε το 50% της σύνταξης που έπαιρνε ο θανών, αλλά το 50% της επανυπολογισμένης σύνταξης με βάση το νόμο Κατρούγκαλου.

Για παράδειγμα, αν ο θανών έπαιρνε 800 ευρώ, η σύζυγος δεν θα πάρει το 50%, δηλαδή 400 ευρώ, αλλά το 50% της νέας σύνταξης του θανόντος, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τον επανυπολογισμό.

Ο Νόμος Κατρούγκαλου εξειδικεύτηκε με σχετική εγκύκλιο η οποία καθορίζει με σαφή τρόπο τα νέα όρια για την παροχή σύνταξης χηρείας.
Ειδικότερα, το κατώτατο όριο για την λήψη της σύνταξης, διαμορφώνεται στα 360 ευρώ. Τα ποσά και οι ηλικιακές κατηγορίες είναι οι εξής:

Μέχρι και 15 έτη ασφάλισης: 360 ευρώ
Για 16 έτη ασφάλισης: 364,80 ευρώ
Για 17 έτη ασφάλισης: 369,60 ευρώ
Για 18 έτη ασφάλισης: 374,40 ευρώ
Για 19 έτη ασφάλισης: 379,20 ευρώ
Για 20 έτη ασφάλισης και άνω : 384,00 ευρώ

Δεν είναι επιλογή του κράτους το αν θα σας δώσει πίσω τα χρήματά σας, όταν υπάρχει δικαστική απόφαση που σας δικαιώνει!
Όταν έχετε στα χέρια σας απόφαση δικαστηρίου που λέει πως πρέπει να πάρετε πίσω το ποσό των περικοπών σας, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σας το επιστρέψει!

Μπορείτε να μας καλέσετε στο 211-0121395, Δευτέρα με Παρασκευή, 09:00 με 17:00 και να επικοινωνήσετε με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους μας στο θέμα των συντάξεων χηρείας.
Σας ενημερώνουμε και υπολογίζουμε το ποσό των περικοπών που πρέπει να σας επιστραφεί και εξετάζουμε μαζί πως θα κινηθούμε για την υπόθεσή σας!

[ultimate_spacer height=”30″]

Δεν είναι δυνατόν να παίζουν με τις συντάξεις χηρείας! Ας τους σταματήσουμε μαζί!

[ult_buttons btn_title=”Θέλω να σταματήσω τις περικοπές” btn_link=”url:%23ninja-popup-23232|||” btn_align=”ubtn-center” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#23be41″ icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#23be41″ btn_color_border_hover=”#23be41″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”3″ btn_font_size=”desktop:17px;”]

Είπαν για εμάς

Η κυρία Χαρά, έχασε το σύζυγό της πριν ένα χρόνο. Η σύνταξη χηρείας που θα πάρει βγαίνει 70% μειωμένη, λόγω του δεύτερου επανυπολογισμού που πρέπει να γίνει με βάση το νόμο Κατρούγκαλου. «Δεν είναι δυνατόν να περνάνε τέτοιες μειώσεις, δεν τους νοιάζει καθόλου! Θέλω να τις σταματήσω και να πάρω τη σύνταξη που δικαιούμαι!»

«Έχω χάσει τον σύζυγό μου κι η σύνταξη χηρείας μου θα πρέπει να περάσει διπλό επανυπολογισμό, επειδή τον έχασα μετά το Μάιο του 2016. Μα ήταν ήδη μειωμένη, που θα φτάσει; Δε σέβονται ούτε τον πόνο μας!» Η κυρία Ελένη, ήρθε σε μας για να σταματήσει τις περικοπές στη σύνταξη που παίρνει μετά τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της.

«Όταν ο σύζυγος μου έφυγε από τη ζωή πριν 7 χρόνια, τα παιδιά μου ήταν ακόμα ανήλικα. Με τη σύνταξη που μας δίνουν, τα βγάζουμε δύσκολα πέρα. Πόσα ακόμα θα μας κόψουν; Ο σύζυγος μου δούλευε μια ζωή για να μην μας λείψει τίποτα, με τι δικαίωμα λοιπόν μας τα παίρνουν εκείνοι; Φυσικά και θα κινηθώ όπως μπορώ για να δικαιωθώ!»

Πρωτοπόροι στη διεκδίκηση των συντάξεων

Το 2017 προχώρησαν μαζί μας 48630 συνταξιούχοι

Για το Ν. 4024/11 και 4051/12 12469-Συνταξιούχοι
Για το Ν. 4093/12 11768-Συνταξιούχοι
Για την κράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης 10956-Συνταξιούχοι
Για το Ν. 4387/16 11287-Συνταξιούχοι
Κόφτης Κατρούγκαλου 2150-Συνταξιούχοι

Σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα που έγινε τον Δεκέμβριο του 2017 κλείσαμε τη χρόνια με 87% ευχαριστημένους πελάτες.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to Top