BCLA - Δικηγορική εταιρεία:

Κρατήστε τα προϊόντα σας Μακεδονικά και Ελληνικά όπως ήταν πάντα!

[ultimate_spacer]

Κατοχυρώστε έγκαιρα τον προσδιορισμό «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ» στο εμπορικό σας σήμα πριν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών

Προστατέψτε το όνομά σας από την αξιολόγηση μέσω επιτροπής που προβλέπει η συγκεκριμένη συμφωνία

Προχωρήστε άμεσα τη διαδικασία κατοχύρωσης πριν να αναγκαστείτε να αλλάξετε το brand name σας και να χάσετε τον «Μακεδονικό» χαρακτήρα του

Ενεργείστε άμεσα ώστε να μην έχετε κανένα πρόβλημα με τις εξαγωγές σας

Επιλέξτε αυτούς που ξέρουν- Επιλέξτε τη BCLA

Συμπληρώστε τη φόρμα για την

κατοχύρωση του εμπορικού σας

σήματος ή καλέστε μας στο 211-0121395

[activecampaign form=370]

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να κατοχυρώσετε τα εμπορικά σήματα!

Όλοι γνωρίζουμε πάνω-κάτω τι αναφέρει η συμφωνία των Πρεσπών. Το όνομα, η γλώσσα, η εθνικότητα έχουν συζητηθεί πάρα πολύ από τα Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα μας,  με άπειρες αναλύσεις να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Τι ισχύει όμως στο εμπορικό κομμάτι; Πως επηρεάζονται τα εμπορικά σήματα που περιέχουν τον προσδιορισμό «Μακεδονικό»;
Τι βήματα πρέπει να κάνουν οι εταιρείες για να
συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το εμπορικό τους σήμα χωρίς προβλήματα;

Πρώτα απ’ όλα άμεση είναι η ανάγκη για νομική κατοχύρωση του προσδιορισμού «Μακεδονικό» από τις ελληνικές εταιρείες που τον χρησιμοποιούν στο εμπορικό τους σήμα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Τα όσα αναφέρονται στο κείμενο που υπεγράφη από Τσίπρα και Ζάεφ φέρνει τα πάνω-κάτω και σε αυτόν τον τομέα, καθώς ο όρος πλέον μπορεί να χρησιμοποιείται διεθνώς από επιχειρήσεις και των δύο χωρών.

Σταυρίδης Αλέξανδρος
Τμήμα υποστήριξης – Υπέυθυνος τμήματος εμπορικών σημάτων

«Με ένα τηλεφώνημα στη BCLA μπορείτε άμεσα να μάθετε τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών για τις επιχειρήσεις»

Επικοινωνήστε μαζί μου

211-0121395

Σταυρίδης Αλέξανδρος
Τμήμα υποστήριξης – Υπέυθυνος τμήματος εμπορικών σημάτων

«Με ένα τηλεφώνημα στη BCLA μπορείτε άμεσα να μάθετε τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών για τις επιχειρήσεις»

Επικοινωνήστε μαζί μου

211-0121395

Δείτε πως θα προστατεύσετε νομικά το όνομα σας

Πως όμως θα προστατεύσετε την επιχείρησή σας και θα αποφύγετε να αλλάξετε όνομα χάνοντας το brand name σας και την μεγάλη επένδυση που έχετε κάνει πάνω σε αυτό; Με ποιόν τρόπο θα συνεχίσετε να εξάγετε τα προϊόντα σας ως Μακεδονικά και παράλληλα Ελληνικά, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα και σύγχυση με εκείνα της γειτονικής χώρας;

Η καλύτερη λύση είναι να κινηθείτε άμεσα νομικά, κατοχυρώνοντας σε διεθνές επίπεδο το εμπορικό σας σήμα. Από τη μία πλευρά το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας που βρίσκεται στην Ισπανία και αφορά εξαγωγές εντός Ε.Ε και από την άλλη το διεθνές γραφείο της Γενεύης είναι τα «όπλα» σας στον αγώνα για διατήρηση του σήματος της επιχείρησής σας, ακόμα και μετά τις συμφωνίες σε πολιτικό επίπεδο που αλλάζουν όσα γνωρίζαμε για δεκαετίες.

Επίσης μπορείτε να κάνετε και μεμονωμένες συμφωνίες με τα αρμόδια υπουργεία των χωρών που θέλετε να εξάγετε.

Η BCLA μπορεί να σας συμβουλέψει υπεύθυνα και σωστά για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε

Ελάτε έγκαιρα στη BCLA και συνεργαστείτε με τους πιο καταρτισμένους

Αυτές οι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν άμεσα και πριν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία. Μόνο τότε θα είστε προστατευμένοι, ενώ σε περίπτωση που δεν έχετε κάνει έγκαιρα τις αιτήσεις τότε το εμπορικό σας σήμα θα εξεταστεί από τη διεθνή ομάδα ειδικών, με μέλη και από τις δύο χώρες αλλά και την Ε.Ε. και τον ΟΗΕ, η οποία θα προσπαθήσει να βρει αμοιβαίες συμβιβαστικές λύσεις, επανεξετάζοντας τις επωνυμίες.

Είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, τη διεκπεραίωση της οποίας δεν μπορείτε να αφήσετε στον οποιονδήποτε, ρισκάροντας το εμπορικό σας σήμα που με τόσα έξοδα έχετε καταφέρει να κάνετε γνωστό στις αγορές. Γι’ αυτό χρειάζεστε την BCLA, την μεγάλη δικηγορική εταιρεία που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε μακεδονικά και ελληνικά τα προϊόντα σας και μάλιστα επισήμως αναγνωρισμένα ως τέτοια από τους διεθνείς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Πακέτα Κατοχύρωσης:

Πανελλαδική Κατοχύρωση

Ελληνικό Trademark

250 €

Το πακέτο παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων trademark σε εθνικό επίπεδο.

Πανευρωπαϊκή Κατοχύρωση

Κοινοτικό Trademark

550 €

Προστασία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση με μία μόνο καταχώριση! Προστασία απευθείας και στα 27 κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης.

Διεθνής Κατοχύρωση

Διεθνές Trademark

Επικοινωνήστε
μαζί μας

Σήμερα μπορείτε να επιλέξετε μία ή περισσότερες από 77 χώρες και να ζητήσετε με μία και μόνο αίτηση την κατοχύρωση του trademark σας.

Συχνές Ερωτήσεις:

Εμπορικό σήμα είναι αυτό που σας ξεχωρίζει και δημιουργεί την ταυτότητά σας. Με τον προσδιορισμό “Μακεδονικό” δείχνετε σε όλον τον κόσμο ποιοί είστε και από που είστε.

Πρέπει να το κατοχυρώσετε γιατί η συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει ότι τα εμπορικά σήματα που περιέχουν τον προσδιορισμό “Μακεδονικό” θα εξεταστούν από επιτροπή που θα δημιουργηθεί. Εάν έχετε προλάβει όμως να το κατοχυρώσετε δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα.

Ανάλογα με τις χώρες στις οποίες εξάγετε τα προϊόντα σας θα πρέπει να απευθυνθείτε είτε στο αρμόδιο Ευρωπαϊκό Γραφείο που βρίσκεται  στην Ισπανία είτε στο Διεθνές που βρίσκεται στην Ελβετία.

Πρέπει να προχωρήσετε στην κατοχύρωση σήμερα κιόλας καθώς όταν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών θα είναι πια πολύ αργά.

Διαδικασία Κατοχύρωσης

[info_list position=”top” style=”hexagon” icon_bg_color=”#f7f7f7″ font_size_icon=”34″][info_list_item list_title=”1. Έλεγχος συμβατότητας και διαθεσιμότητας” list_icon=”Defaults-search-plus”]Η μορφή του σήματος πρέπει να είναι συμβατή με τα όσα ορίζονται από την Ελληνική και διεθνή νομοθεσία «περι σημάτων». Σε αντίθετη περίπτωση κατόπιν συνεννοήσεως κι από κοινού με τον ενδιαφερόμενο,  αποφασίζονται οι αναγκαίες μετατροπές ώστε να γίνει συμβατό χωρίς να αλλοιωθεί σημαντικά η μορφή του.[/info_list_item][info_list_item list_title=”2. Συγκέντρωση απαιτούμενων εγγράφων” list_icon=”Defaults-file-text”]Η κατάθεση της δήλωσης δύναται να γίνει Ηλεκτρονικά μέσω της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου www.gge.gov.gr. Με την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης σήματος υπολογίζεται αυτόματα το ύψος της αξίας  του Παραβόλου Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Σήματος.[/info_list_item][info_list_item list_title=”3. Κατάθεση φακέλου” list_icon=”Defaults-folder”]Η κατάθεση αναλαμβάνεται από το γραφείο μας και γίνεται είτε ηλεκτρονικά ή αν αυτό είναι επιθυμητό στο Τμήμα Κατάθεσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.[/info_list_item][info_list_item list_title=”4. Παρακολούθηση πορείας της διαδικασίας-Απόφαση” list_icon=”Defaults-check-circle”]Παρακολουθούμε την πορεία της υπόθεσης μέχρι την συνεδρίαση της Διοικητικής επιτροπής σημάτων αλλά και εν τέλει την έκδοση αποφάσεως. Μετά την οριστική απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων για την οριστική κατοχύρωση του σήματος παρακολουθούμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα τα μητρώα σημάτων.[/info_list_item][/info_list]

Μην περιμένετε. Μάθετε τώρα τι πρέπει να κάνετε και κρατήστε το όνομα της επιχείρησης σας Μακεδονικό και Ελληνικό.

211-0121395

Μην περιμένετε. Μάθετε τώρα τι πρέπει να κάνετε και κρατήστε το όνομα της επιχείρησης σας Μακεδονικό και Ελληνικό.

Τηλ: 211 0121395 / Fax: 218 2189933
Λ.Συγγρού 262 και Φιλαρέτου 2, Καλλιθέα, ΤΚ17672
E-mail: info@bcla.gr
Web: bcla.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to Top