BCLA - Δικηγορική εταιρεία:

Τα αναδρομικά στα χέρια των συνταξιούχων!

Διεκδικήστε αναδρομικά 5 ετών

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να ενημερωθείτε πώς μπορείτε να διεκδικήσετε τις αντισυνταγματικές περικοπές στη σύνταξη σας

[activecampaign form=32]

Εναλλακτικά μπορείτε να μας καλέσετε στο 211-0121395

Πόσα χρήματα μπορώ να διεκδικήσω;

Τις μνημονιακές περικοπές που έχουν ήδη κριθεί αντισυνταγματικές και παρόλα αυτά εξακολουθούν να σας τις κρατούν από τη σύνταξή σας.

Ακόμα και οι πρόσφατες αναπροσαρμογές του Ν. 4387/16 που έχουν γίνει στις συντάξεις περιλαμβάνουν αντισυνταγματικές μειώσεις που μπορούν να διεκδικηθούν.

Το ποσό προκύπτει μέσω του υπολογισμού:

  • Συνολικών κρατήσεων ανάλογα το ταμείο κάθε συνταξιούχου.
  • Τις συνολικές περικοπές συντάξεων, δώρων και επιδομάτων.
  • Από τα έτη έχουν εφαρμοστεί οι αντισυνταγματικοί νόμοι.

Μπορείτε δηλαδή να διεκδικήσετε τις αντισυνταγματικές περικοπές που εξακολουθούν να γίνονται στη σύνταξή σας τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2015 έως και σήμερα.

Σε πολλές περιπτώσεις τα διεκδικούμενα χρήματα αγγίζουν τις 27.000€.

Να αναμένω επιστροφή με πολιτική απόφαση;

Το δημοσιονομικό κόστος μιας πιθανής οριζόντιας επιστροφής έστω και μερικών χρημάτων από όσα δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι είναι απλά απαγορευτικό.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων και αξιόπιστων πηγών σε κάθε περίπτωση θα ξεπερνούσαν τα 4 δις Ευρώ.

Στο σενάριο πλήρους και οριζόντιας επιστροφής των αντισυνταγματικών περικοπών των συντάξεων το ποσό αυτό θα ξεπερνούσε τα 9 δις.

Δυστυχώς είναι σαφές σε όλους ότι μια πολιτική απόφαση πραγματικής επιστροφής των αντισυνταγματικών περικοπών θα ήταν απλά ανεδαφική.

Ωστόσο υπάρχει μια υποχρέωση από την οποία καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεφύγει. Αυτή είναι η υποχρέωση εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι ο συνταξιούχος έχει μόνο ένα ασφαλή δρόμο διεκδίκησης των χρημάτων του.

Να κινηθεί νομικά και να διεκδικήσει προσωπικά και συγκεκριμένα δικαστική απόφαση για τα χρήματα που έχουν κρατηθεί αντισυνταγματικά.

Πόσο μπορεί να μου κοστίσει η διαδικασία;

Πολλές φορές ακούμε από τους συνταξιούχους με τους οποίους συνομιλούμε την ανησυχία: «Με κομμένη σύνταξη πώς θα διεκδικήσω τα χρήματά μου πίσω;». Μια εύλογη ανησυχία που μας οδηγεί να σχεδιάζουμε και να οργανώνουμε τις νομικές μας ενέργειες με το χαμηλότερο για εσάς κόστος.

Τα δικαστικά έξοδα καταβάλλονται μία φορά και είναι απαραίτητα για να ξεκινήσει η διαδικασία διεκδίκησης.
Η διαδικασία κοστολογείται ανάλογα τη νομοθεσία, για παράδειγμα το κόστος για τον Ν. 4024, ανέρχεται στα 97€+Φ.Π.Α.
Η εταιρεία μας λαμβάνει μόνο ένα 5% επί των χρημάτων που εισπράττετε.

Πόσο κουραστική είναι η διαδικασία;

Καθόλου! Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αμέσως θα λάβετε την ενημέρωση και τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να αποστείλετε. Στη συνέχεια θα σας ενημερώσουμε και τηλεφωνικά για το σύνολο των ενεργειών που έχουμε σχεδιάσει προκειμένου να διεκδικήσετε πίσω τα χρήματα που σας έχουν κρατήσει αντισυνταγματικά.

Μέχρι πότε μπορώ να ξεκινήσω την διαδικασία;

Εάν έχετε αποφασίσει να μη χάσετε τα αναδρομικά που δικαιούστε να διεκδικήσετε, είναι καλύτερο να κινηθείτε άμεσα.

Μην αφήσετε ούτε μήνα να πάει χαμένος και να παραγραφεί.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία μας έχει οργανωθεί για να σας εξυπηρετήσει άμεσα ώστε να μη χάσετε ούτε ένα μήνα από τα αναδρομικά που δικαιούστε να διεκδικήσετε.

Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους;
  • Απόφαση 3037/2018 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης έκρινε ότι παρανόμως περικόπηκαν τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης βάσει των ν. 4093/12 και ν. 4051/12. Ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ οφείλουν να επιστρέψουν στον ενάγοντα αποζημίωση ύψους 6.689€ και 4.495€ αντίστοιχα.
  • Απόφαση 3780/2016 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών έκρινε ότι οι μηνιαίες αποδοχές συνταξιούχου του ΕΤΑΑ μειώθηκαν παράνομα βάσει του ν. 4093/12. Το ταμείο υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση ίση με τις διαφορές των συντάξεων για το χρονικό διάστημα μετά την 1/1/2013.
  • Απόφαση 5431/2018 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει σε συνταξιούχο που παράνομα της είχαν παρακρατήσει χρήματα από την μηνιαία της σύνταξη βάση του ν. 4093/12, το ποσό των 7.402,76 ευρώ με επιτόκιο 6%.
  • Απόφαση 1863/2018 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει σε μαζική προσφυγή συνταξιούχων το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους ενάγοντες συνταξιούχους για τις περικοπές που επέβαλλαν οι αντισυνταγματικοί ν. 4093/12 και ν. 4024/11.
  • Απόφαση 647/2019 δικαιώνει οριστικά και αμετάκλητα και σε δεύτερο βαθμό συνταξιούχο του ταμείου νομικών με αναδρομικά δύο ετών (Ιούλιος 2015-Ιούνιος 2017) και δικαιούται και επιστροφή των μειώσεων του 2018.
[la_block id=”32676″]

[ninja-popup ID=32951]

Τμήμα υποστήριξης

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να ενημερωθείτε πώς μπορείτε να διεκδικήσετε τις αντισυνταγματικές περικοπές στη σύνταξη σας

[activecampaign form=32]

Στοιχεία Επικοινωνίας

[la_icon_list el_class=”icons”][la_icon_list_item icon_fontawesome=”fa fa-fax” el_class=”decoration-none”]Fax: 218 2189933[/la_icon_list_item][la_icon_list_item icon_fontawesome=”fa fa-location-arrow” el_class=”decoration-none”]Λ.Συγγρού 262 και Φιλαρέτου 2, Καλλιθέα, ΤΚ17672[/la_icon_list_item][la_icon_list_item icon_fontawesome=”fa fa-envelope”]E-mail: info@bcla.gr[/la_icon_list_item][la_icon_list_item icon_fontawesome=”fa fa-globe” el_class=”decoration-none”]bcla.gr[/la_icon_list_item][/la_icon_list]

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to Top