+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Αναδρομικά: Γιατί δεν βγήκε η απόφαση του ΣτΕ στις 3/7;

Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση και ποιους θα αφορά;

Αν δεν έχετε κάνει αγωγή ακόμη, συμπληρώστε τη φόρμα ή καλέστε μας στο 211-0121395

[activecampaign form=32]

Εύλογα αναρωτιούνται πολλοί συνταξιούχοι για το πότε θα καταλήξει το ΣτΕ σε μια τελική απόφαση αναφορικά με τα αναδρομικά που αντισυνταγματικά έχουν παρακρατηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι και το 2016 θα πρέπει να διεκδικήσουν την συνολική επιστροφή των κρατήσεων, για τα συνολικά έτη περικοπών μέσω της νομικής οδού. Σκοπός της νομικής αυτής κίνησης είναι η διασφάλιση της διεκδίκησης του συνολικού ποσού που δικαιούνται.

Απαντάμε σε 3 βασικά ερωτήματα:

Δεν έπρεπε να έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ στις 03/07;

Το ΣτΕ συνεδριάζει πάγια και τακτικά μια φορά τον μήνα. Η μηνιαία ολομέλεια του Συμβουλίου γίνεται συνήθως την πρώτη εργάσιμη Παρασκευή κάθε μήνα σύμφωνα με το Άρθρο 2 εδ. α της ΣτΕ 19/2013 (ΦΕΚ β’ 2462/1-10-2013. Οι συνεδριάσεις της φετινής χρονιάς έγιναν 10/01, 07/02, 06/03, 03/04, 08/05, 05/06, 03/07. Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο το ΣτΕ μεταφέρει συνεχώς την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και για ποιο λόγο υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση για την απόφαση της πιλοτική δίκη που έγινε στις 10/01/2020;

Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση για τα αναδρομικά τελικά;

Η συνεδρίαση του Ιουλίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί χωρίς να ανακοινωθεί η τελική απόφαση του Συμβουλίου. Τον Αύγουστο προβλέπεται αναστολή των τακτικών εργασιών του ΣτΕ λόγω θερινών διακοπών (Άρθρο 18 ΤΟΥ Ν. 4684/2020) με την επιστροφή του να αναμένεται τον Σεπτέμβριο. Τα δημοσιεύματα μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι η απόφαση μπορεί να ανακοινωθεί νωρίτερα δίνοντας ένα ακόμα περιθώριο στους συνταξιούχους να κινηθούν νομικά μέσα στο επόμενο διάστημα με σκοπό να μην αφήσουν την επιστροφή στην ευχέρεια του Κράτους. Σε περίπτωση που γίνει έκτακτη συνεδρίαση, κάτι βέβαια που έχει να συμβεί από τη Μεταπολίτευση, θα πρέπει να είστε κατοχυρωμένοι.

Γιατί να κινηθώ κι εγώ νομικά όπως οι υπόλοιποι συνταξιούχοι;

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, παρουσιάζεται ότι οι επιστροφές θα μπορούσαν να αφορούν όλους τους συνταξιούχους. Αυτό που ισχύει πέραν πάσης αμφιβολίας είναι όμως ότι το Κράτος είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει αναδρομικά μόνο σε όσους έχουν προχωρήσει σε νομική διεκδίκησή τους. Στην παρούσα φάση το Κράτος αναφέρει ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί σε μία συνολική επιστροφή αναδρομικών. Μέσω της νομικής διεκδίκησης οι συνταξιούχοι θα διασφαλίσουν ότι θα επιστραφούν όλα τα χρήματα που παρακράτησε το Κράτος και δεν θα αφήσουν στη διακριτική ευχέρεια του ΣτΕ και του Κράτους το ποσό της επιστροφής. Διεκδικήστε το συνολικό ποσό, για τα συνολικά έτη.

Προχωρήστε σε διεκδίκηση πριν την απόφαση ΣτΕ που αναμένεται από Μέρα σε Μέρα

[activecampaign form=32]

Αναδρομικά: Το εκκαθαριστικό της σύνταξής σας δείχνει το ποσό διεκδίκησης…

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν παρουσιάζοντας αντίστοιχους πίνακες ότι οι συνταξιούχοι υπάρχει πιθανότητα να λάβουν ένα ποσό που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στις συνολικές περικοπές που έχουν δεχθεί.

Οι αντισυνταγματικές περικοπές που δέχθηκαν οι συνταξιούχοι μέχρι τις 31/12/2018 πρέπει να επιστραφούν στο σύνολο τους. Η επιστροφή αναδρομικών μερικών μηνών, όπως αναφέρεται στον Τύπο, δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση το οικονομικό κενό που δημιούργησαν οι μειώσεις στις συντάξεις τους όλα αυτά τα χρόνια.

Εαν δεν γνωρίζετε το συνολικό ποσό που έχετε τη δυνατότητα να διεκδικήσετε μπορείτε να ελέγξετε το εκκαθαριστικό σημείωμα της σύνταξής και να το υπολογίσετε άμεσα.

Δείτε ενδεικτικά ΕΔΩ:

Χρειάζεστε βοήθεια στον υπολογισμό του ποσού;

Τι χρειάζεται να κάνετε για να καταθέσετε αγωγή…

Αν δεν γνωρίζετε ή δεν μπορείτε να υπολογίσετε το ακριβές ποσό διεκδίκησης δεν πειράζει. Θα το υπολογίσουμε μαζί. Επικοινωνήστε με την ομάδα μας και θα λύσουμε κάθε σας απορία.

Μετά την επικοινωνία μας και τον υπολογισμό του ποσού θα λάβετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα μέσω e-mail από τον προσωπικό σας αρμόδιο επικοινωνίας.

Κατεβάστε, συμπληρώστε / επικυρώστε τα έγγραφα και αποστείλετε τα ηλεκτρονικά στο support@bcla.gr . Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Πληρώνετε μόνο τα παράβολα στην αρχή. Το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσουμε είναι το κόστος των παραβόλων. Εμείς λαμβάνουμε μόνο ένα 5% από το ποσό που θα λάβετε όταν δικαιωθείτε όπως ορίζεται από το συμφωνητικό εργολαβικής δίκης που υπογράφουμε. Μετά την αποστολή των εγγράφων προχωρήστε σε κατάθεση των παραβόλων για την εκκίνηση της διαδικασίας διεκδίκησης.

Μιλήστε με έναν εξειδικευμένο αρμόδιο επικοινωνίας συμπληρώνοντας την φόρμα ή καλώντας μας στο 211-0121395

Συμπληρώστε τη φόρμα και μάθετε το ποσό που μπορείτε να διεκδικήσετε

[activecampaign form=32]

Επικοινωνήστε Μαζί μας Σήμερα και Διεκδικήστε Άμεσα

Επιλέξτε έναν από τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας και η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας ενημερώσει άμεσα και με κάθε λεπτομέρεια για τα αναδρομικά που δικαιούστε να πάρετε πίσω

Συμπλήρωστε τη φόρμα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο

211-0121395

Κάλεστε μας

Διεύθυνση

Λ.Συγγρού 262 και Φιλαρέτου 2, Καλλιθέα, ΤΚ17672

 

Επισκεφτείτε μας

Ποιοι είμαστε

Η BCLA είναι μια σύγχρονη Δικηγορική Εταιρεία με έδρα την Καλλιθέα. Η εξειδικευμένη γνώση μας και η εμπειρία μας, μας βοηθάει να βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων. Εδώ και 25 χρόνια στεκόμαστε δίπλα στους συνταξιούχους και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους. Το τμήμα εξυπηρέτησης μας βρίσκεται στη διάθεση σας 24/7 για να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειάζεστε.

Scroll to Top