+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Καλέστε μας στο 211-0121395 ή συμπληρώστε τη φόρμα και ενημερωθείτε πώς μπορείτε να καταθέσετε αγωγή.

  Τα στοιχεία που μας δίνετε χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας για θέματα συντάξεων σύμφωνα με τους όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

  Τροχαίο Ατύχημα;
  Αποζημιωθείτε κατάλληλα.

  Μη συμβιβάζεστε με όσα προσφέρουν οι ασφαλιστικές. Ενημερωθείτε και διεκδικήστε την πραγματική αποζημίωση που αρμόζει στην υπόθεσή σας.

  Αποζημιωθείτε για τροχαίο στο οποίο δεν φέρετε ευθύνη.

  Δυστυχώς τα τροχαία ατυχήματα έχουν ενταχθεί στην καθημερινότητα πολλών, ειδικά των κατοίκων μεγαλουπόλεων. Το σημαντικό είναι όμως, που πολλοί αγνοούν, πως τόσο οι πεζοί, όσο και οι συνοδηγοί και επιβάτες που ενεπλάκησαν σε τροχαίο δικαιούνται αποζημιώσεις, πολλές φορές συμπληρωματικά εκείνων που αναγκαστικά πληρώνουν οι ασφαλιστικές.

  Ας υποθέσουμε πως ένας πεζός, ενώ περπατούσε, παρασύρθηκε από όχημα το οποίο παρεκτράπηκε στο πεζοδρόμιο ως αποτέλεσμα ενός τρακαρίσματος. Σε αυτή τη περίπτωση ο πεζός μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση, λόγω του ότι πιθανότατα χρειάστηκε να περιθαλφθεί ή ακόμη και για όσα στερήθηκε λόγω του τραυματισμού του (απώλεια εισοδήματος, μείωση ποιότητας ζωής κ.α.).

  Συνεχίζοντας, ένας επιβάτης σε κάποιο αμάξι, μηχανή, ή και λεωφορείο, το οποίο υποθετικά παρεκτράπηκε από την πορεία του και τράκαρε οφείλει να αποζημιωθεί από τον οδηγό για τους ίδιους λόγους που αναφέραμε παραπάνω.

  Γιατί αποζημιώνεται ένας πεζός;

  Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αποζημιωθεί ένας πεζός, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ορισμένοι και στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Βεβαίως, ένας πεζός δεν οφείλει να τον γνωρίζει. Το πρώτο πράγμα που θα μελετηθεί λοιπόν, είναι το κατά πόσο εκείνος ευθύνεται για το τροχαίο.

  Ο βαθμός υπαιτιότητας ενός πεζού προσδιορίζεται βάσει των ακόλουθων κανόνων:

  Τέλος, οφείλουμε να γνωρίζουμε, σαν χρήστες του δρόμου, πως βάσει Κ.Ο.Κ. όλοι οι οδηγοί οχήματος οφείλουν να μειώνουν ταχύτητες όταν αυτό τους επιβάλλεται από τους πεζούς, ιδιαιτέρως κατά τις νυχτερινές ώρες.

  Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του οδηγού μετά το τρακάρισμα;

  Ας υποθέσουμε λοιπόν πως έχετε εμπλακεί σε ένα τροχαίο. Γνωρίζατε πως οι οδηγοί έχουν υποχρεώσεις ορισμένες από τον νόμο απέναντι στους εμπλεκόμενους;

  Σαν πεζός που διεκδικεί αποζημίωση πρέπει να αναρωτηθείτε τα εξής:

  Όλα αυτά άλλωστε είναι τα ερωτήματα που θα προκύψουν κατά την δικαστική μελέτη της υπόθεσης. Εφόσον αυτά απαντηθούν, τότε θα παρθεί και η απόφαση σχετικά με την αποζημίωση. Να σημειωθεί πως ως πεζός διεκδικείτε αποζημιώσεις ασχέτως από αυτές που προβλέπει η ασφάλεια, επικαλούμενοι την πιθανή σας περίθαλψη και των όσων στερηθήκατε λόγω του τραυματισμού σας.

  Πότε αποζημιώνεται ένας επιβάτης ή συνοδηγός;

  Οι περιπτώσεις αποζημίωσης συνοδηγών εμπλεκόμενων σε τροχαία ατυχήματα, δυστυχώς είναι αυτές οι οποίες καταλήγουν κατά πλειοψηφία αναξιοποίητες. Ακόμη όμως και αν ο οδηγός ήταν γνωστός σας, πρέπει να γνωρίζετε πως η αποζημίωση σας ανήκει, αρκεί μόνο να την επιδιώξετε. Ο μόνος λόγος να μην δικαιούστε αποζημίωση ως συνοδηγός ή συνεπιβάτης, είναι να βρεθεί πως είχατε αποδεχθεί την επικίνδυνη οδική συμπεριφορά του οδηγού. Αυτό γίνεται είτε μη φορώντας ζώνη ή κράνος, είτε γνωρίζοντας πως εκείνος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, ή δεν κατείχε δίπλωμα οδήγησης, ή είχε την οποιαδήποτε επικίνδυνη οδική συμπεριφορά την οποία γνωρίζατε και δεν σταματήσατε.

  Σε κάθε άλλη περίπτωση το μόνο που οφείλετε να κάνετε είναι να δηλώσετε τον τραυματισμό σας, καθώς και την επιθυμία σας για αστική αποκατάσταση.

  Πως προσδιορίζεται η αποζημίωση;

  Σαν συνοδηγός ή επιβάτης που διεκδικεί αποζημίωση λόγω τροχαίου, το πρώτο που πρέπει να γνωρίζετε είναι το που αποδίδεται η υπαιτιότητα του τροχαίου. Έφταιγε εν ολίγοις ο οδηγός του οχήματος με το οποίο ταξιδεύατε εσείς; Ο οδηγός του εταίρου οχήματος; Και οι δύο;

  Αναλόγως τον βαθμό υπαιτιότητας θα πρέπει να κινηθείτε και εσείς. Συμπληρωματικά υπάρχουν και τα ακόλουθα κριτήρια:

  Πως θα σας βοηθήσουμε;

  Έχοντας αποκτήσει πια δεκαετίες εμπειρίας πάνω στη σχετική νομοθεσία, στην BCLA μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αποζημιωθείτε κατάλληλα για την ταλαιπωρία σας.

  Μαζί, θα διεκδικήσουμε:

  Μην αφήνετε τα πράγματα στην τύχη.
  Συμβουλευτείτε τώρα έναν ειδικό.

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Συμπληρώστε τη φόρμα

  Συνομιλήστε μαζί μας

  Καλέστε μας: 211-0121395

  Η BCLA είναι δίπλα σας!

  Η εξειδικευμένη μας ομάδα με την πολυετή της εμπειρία μπορεί να αναλάβει την υπόθεσή σας και να σας καθοδηγήσει στην σωστή κατεύθυνση. Απαντάμε αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα σας και μελετάμε σε βάθος την υπόθεσή σας. Άμεση λύση. Άμεσο αποτέλεσμα.

  Scroll to Top