+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Διεκδικήστε Αποζημίωση Λόγω Κακοκαιρίας

Αποκλείστηκες στη Αττική Οδό;
Έπεσε δέντρο/ταμπέλα στο αυτοκίνητό σου;

Ζήτα αποζημίωση έως €65.000

Καλέστε μας στο 211-0121395 ή συμπληρώστε τη φόρμα και ενημερωθείτε για τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε.

  Τα στοιχεία που μας δίνετε χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας για θέματα συντάξεων σύμφωνα με τους όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

  Καταστροφικές προθέσεις είχε η «Ελπίδα», που κατάφερε να παγώσει μια ολόκληρη χώρα και κυρίως την πρωτεύουσα. Πτώσεις δέντρων, διακοπές ρεύματος που προκάλεσαν ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές αλλά και σε φθορές αγαθών, υλικές ζημιές λόγω κακοκαιρίας, μποτιλιάρισμα με αποτέλεσμα τη διανυκτέρευση τους στους δρόμους και σε δίκτυα της εθνικής ή αττική οδού, άνθρωποι που υπέστησαν σοβαρά ιατρικά θέματα λόγω σοκ και ψύχους… είναι ένα μικρό παράδειγμα για το τι συνέβη!

  Εγκλωβιστήκατε; Είχατε υλικές ζημιές από πτώσεις δέντρων ή ζημιές λόγω πτώσης του ηλεκτρικού ρεύματος; Σας δημιουργήθηκαν ή αντιμετωπίσατε σοβαρά θέματα υγείας;

  Και όμως η «Ελπίδα» είναι με το μέρος σας!

  Ακινητοποίηση στην Αττική οδό.

  Δυστυχώς αρκετά οχήματα αποκλείστηκαν, αφού πρώτα είχαν πληρώσει το οικονομικό αντίτιμο για την πρόσβαση τους στο ιδιωτικό κομμάτι του εθνικού-δημόσιου δρόμου, κατά τα άλλα…
  Τα οχήματα πολλά και οι επιβάτες ακόμα περισσότεροι! Μπορεί να ανακοινώθηκε αποζημίωση 2000 ευρώ για το κάθε αυτοκίνητο, που στην ουσία αποζημιώνουν μονάχα των ιδιοκτήτη και όχι τον οδηγό, αφήνοντας έτσι πίσω πάρα πολλούς ανθρώπους, που υπέστησαν από ψυχολογικής αλλά και σωματικής κατάστασης, μεγάλες φθορές.

  Επιβάτες σε μισθωμένα αυτοκίνητα (Ταξί), επιβάτες σε Ι.Χ. αυτοκίνητα που είτε υπήρχαν οικογένειες είτε συνάδελφοι από χώρους εργασίας κ.α που δημιουργούν πλήθος κόσμου καθώς μιλάμε για σωματικές βλάβες και ανθρώπινες ζωές παρά για υλικές ζημιές.

  Όσοι θέλουν να καταθέσουν αγωγή, μπορούν να το κάνουν ακόμα και στην περίπτωση που έχουν δεχτεί το ποσό των 2000.

  Προς γνώση, σύμφωνα με τον ν. 4663/2020 και συγκεκριμένα με την παράγραφο 3 του άρθρου 65, προβλέπεται η καταβολή αποζημίωσης αν για καιρικά φαινόμενα κλείσει ο δρόμος για πάνω από 1 ώρα.

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Ζημιές από φυσικά φαινόμενα & πτώσεις δέντρων

  Πρώτη φορά σημειώθηκε τόσο μεγάλη καταστροφή στην Πρωτεύουσα λόγω χιονιά, με αποτέλεσμα πολλά δέντρα να έχουν πέσει πάνω σταθμευμένα αυτοκίνητα, καλώδια ρεύματος, να έχουν σπάσει κλαδιά με αποτέλεσμα να έχουν φρακάρει δρόμους, εισόδους σε πολυκατοικίες ή μονοκατοικίες.

  Οι υλικές ζημιές για κάποιους είναι ανυπολόγιστες, καθώς κανείς δεν περίμενε ζημιές για την επιχείρηση ή για το σπίτι του.

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Καθυστερημένη αποκατάσταση ρεύματος και ζημιές.

  Αρκετές περιοχές, από την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας έως και τρεις ημέρες μετά, είχαν διακοπή ρεύματος και η αποκατάσταση του δεν ήρθε μετά. Αυτό φέρει ως αποτέλεσμα:

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Φυσικά φαινόμενα και Επαγγελματικός χώρος.

  Αρκετές επαγγελματικές μονάδες επλήγησαν με το πέρασμα της Ελπίδας, αφήνοντας πίσω τεράστιες υλικές ζημιές.
  Μερικές από αυτές είναι:

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Μπορεί πριν δύο χρόνια η Κυβέρνηση να ψήφισε τον Ν. 4662/2020 για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, εγγυώμενη την ικανότητα έγκαιρης και αποτελεσματικής ανταπόκρισης σε παντός είδους καταστάσεων έκτακτης ανάγκης από φυσικές και λοιπές καταστροφές, δεν σημαίνει όμως πως δούλεψε σωστά, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

  Μιλάμε για την πρόσφατη πτώση θερμοκρασίας, που δημιούργησε χιονιά και παγετό. Η ανακοίνωση του φαινομένου είχε δοθεί μέρες πριν, πόσο μάλλον όταν μια ημέρα πριν η Πολιτική Προστασία έσπευσε να ενημερώσει με γραπτό μήνυμα, για την αποφυγή άσκοπης μετακίνησης λόγω επερχόμενης κακοκαιρίας… Όπως φαίνεται ο φορέας δεν δούλεψε.

  Το θεσμικό και νομικό πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας (Ν. 3013/2002, όπως ίσχυσε με τον Ν. 4249/2014) «θεωρήθηκε απαρχαιωμένο και μη δυνάμενο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, αφού καταδείχθηκαν λειτουργικές αδυναμίες και διαρθρωτικές αγκυλώσεις σε επίπεδο συντονισμού…».

  Δεν ευθύνεται μονάχα η κλιματική κρίση ή αλλαγή, αλλά και ο φορέας ή κρατικός μηχανισμός που κωλυσιεργεί.

  Η εφαρμογή του ως άνω νόμου Ν. 4662/2020 ανεστάλη – και έως σήμερα δεν ισχύει – με το άρθρο 4, παρ. 4 της από 14-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία αναβίωσε με απόφαση του ΓΓΠΠ (αρ. πρωτ. 8778/14-3-2020), το προηγούμενο νομικό πλαίσιο, αυτό που κατά τα ανωτέρω κρίθηκε ουσιαστικά ως ακατάλληλο για την προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών.

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Μην καθυστερείτε άλλο! Επικοινωνήστε μαζί μας.

  Συμπληρώστε τη φόρμα

  Συνομιλήστε μαζί μας

  Ποιοί είμαστε

  Η BCLA είναι μια σύγχρονη Δικηγορική Εταιρεία με έδρα την Καλλιθέα. Η εξειδικευμένη γνώση μας και η εμπειρία μας, μας βοηθάει να βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων. Εδώ και 25 χρόνια στεκόμαστε δίπλα στους συνταξιούχους και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους. Το τμήμα εξυπηρέτησης μας βρίσκεται στη διάθεση σας 24/7 για να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειάζεστε.

  BCLA - Δικηγορική Εταιρεία

  SOCIAL MEDIA

  Είπαν για εμάς στο Facebook

  Η ομάδα μας!

  Σοφία Βάρφη

  Τμήμα Υποστήριξης

  “Η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση του πελάτη είναι απαραίτητη για την ορθή υποστήριξή του.”

  Κωνσταντίνα Χατζηγεωργίου

  Τμήμα Υποστήριξης

  “Καθημερινά κάνουμε τη διαφορά, εξυπηρετόντας όλους τους πελάτες άμεσα και με συνέπεια.”

  Νίκη Τάλλαρη

  Τμήμα Υποστήριξης

  “Πρέπει όλοι να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν! Μόνο έτσι θα βγουν κερδισμένοι”

  Σοφία Καραμπουρνή

  Τμήμα Υποστήριξης

  “Η επικοινωνία και η δικαίωση όσων νιώθουν αδικημένοι, δίνει νόημα στην εργασία μου.”

  Scroll to Top