+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Αντισυνταγματικά μέτρα, κοινοί αγώνες και μια μεγάλη νίκη όπως μόνο ΕΣΥ μπορείς να κάνεις!

Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς, πως γίνεται να αλλάζουν χέρια & ιδέες οι νομοθεσίες, καταλήγοντας σχεδόν όλες να ονομάζονται αλλά και επί της ουσίας να είναι, αντισυνταγματικές;

Στο πέρασμα των χρόνων, στην τριβή των πραγμάτων, ολοένα και περισσότεροι νόμοι έρχονται για να αλυσοδέσουν τον πολίτη σε ένα καθεστώς που μόνο νομοθετικά σωστό δεν είναι. Εδώ έρχεται ο λόγος των νομικών συμβούλων για να προστατέψει το δικαίωμα αυτό, όπως πολύ καλά κάνει από το 2012 η Δικηγορική Εταιρεία με την επωνυμία BCLA
Δ. Δημητρίου και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία ΑΜ ΔΣΑ 80544!

Η ενημέρωση, οι αγώνες αλλά και οι συμμετοχές σε δικαστικές διαμάχες που δόθηκαν και εξακολουθούν να δίνονται, δικαίωσαν όχι μόνο την εταιρεία και τη σωστή απόφαση που είχε πάρει, αλλά και όλους εκείνους που την εμπιστεύτηκαν εξαρχής. Αν είναι εύκολο να εμπιστευτείς έναν δικηγόρο; Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Και αυτό η BCLA το έχει καταφέρει πολλά χρόνια πριν.

Φτάνει να αναφερθούμε στις δικαστικές μάχες (αν και μακροχρόνιες), που δόθηκαν υπερ των συνταξιούχων, καταλήγοντας σε μια δίκαιη απόφαση του ειρηνοδικείου και στην χαρμόσυνη αναμονή απάντησης του Συμβουλίου της Επικρατείας έως το τέλος του καλοκαιριού!

Αν αυτό είναι μόνο η αρχή;
Κάθε αγώνας οφείλει να είναι δικαστικός, να έχει άξιο λόγο και μια αλήθεια που θα αξίζει να παλέψεις για αυτήν.
Να φτάσεις στο ζενίθ και να διεκδικήσεις όλα εκείνα που με αγώνα έφτασες να αγγίξεις.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στον εργασιακό χώρο, όπου ιδιωτικοί αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή “πραγματικότητα” των υπουργείων και των αποφάσεων. Μαζικές ή μεμονωμένες αγωγές, κατάφεραν να διασφαλίσουν αλλά και να επιστρέψουν δεδουλευμένα που χάθηκαν στην παράνοια των μνημονίων.

Αγωγές που ακόμα εκκρεμούν;
Το νομοθετικό μούδιασμα των δικαστηρίων που δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας, κατάφερε να εκτροχιάσει υποθέσεις και ημερομηνίες, πιέζοντας για αναβολή. Αυτό που προσπάθησε να κάνει, ήταν να προσθέσει έναν μεγάλο εκνευρισμό και απογοήτευση.
Το βάλαμε κάτω;
Ίσα ίσα, δεν σταματήσαμε να ενημερωνόμαστε και να φωνάζουμε.

Ο επιμένων νικά;
Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία και αυτήν ακολουθούμε! Για αυτό φτάνουμε σήμερα να γιορτάζουμε τις θετικές και δίκαιες αποφάσεις του ΣΤΕ!

Στόχος μας να σταθούμε δίπλα στο πληγωμένο ιατρικό/νοσηλευτικό σώμα του ΕΣΥ, που έχει βρεθεί αντιμέτωπο με τις χιλιάδες αλλαγές και ανακατανομές όλων. Φαίνεται πως οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι και οι αποφάσεις τους, όπως και το σκληρό πρόσωπο της κυβέρνησης συνεχίζουν να πιέζουν εκείνους που πραγματικά έχουμε ανάγκη, εκείνους που στέκονται δίπλα μας αγέρωχοι, ακόμα και όταν οι πανδημίες πετάνε επάνω μας σαν μαύρες σκιές.

Ήρθε ο καιρός να δικαιωθεί ο αγώνας που δίνουν χρόνια και να δουν τα χρήματα τους να επανέρχονται εκεί που πρέπει και αξίζουν! Μπορεί πρόσφατα ο Άρειος Πάγος να έκρινε αντισυνταγματικές τις μισθολογικές περικοπές των γιατρών του ΕΣΥ που έγιναν σύμφωνα με τον μνημονιακό νόμο 4093/2012, με αποτέλεσμα τώρα να τους καλεί να λάβουν αναδρομικά της τελευταίας πενταετίας περίπου από 40.000 έως 60.000 ευρώ ο καθένας (δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε και πως).

Με την 3/2022 απόφασή η Ολομέλεια έκρινε πως παράνομα καταβάλλονταν μειωμένες οι αποδοχές στους ιατρούς ΕΣΥ (Πρωτοβάθμια Υγεία), κάτι που προήλθε από το νόμο 4093/2012 (έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016).

Αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις Πρωτοδικείων και Εφετείων από το 2017, αγώνες που όλοι μαζί κάναμε, φτάνουν να σκορπίζουν δικαίωση!

Πρέπει να σταματήσουμε εδώ;
Κανένας αγώνας δεν τερματίζει αν δεν έχει αγκαλιά τα εύσημα και βραβεία που πρέπει. Εκκρεμούν ακόμα αντισυνταγματικά μέτρα που προστέθηκαν, αγγίζοντας τα τελευταία δύο χρόνια.

Η BCLA Δ. Δημητρίου και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία ΑΜ ΔΣΑ 80544 παραμένει στο πλευρό όλων, με διαρκεί ενημέρωση και συμμετοχή.
Οι δικαστικοί αγώνες δεν τελείωσαν, τώρα δίνονται οι μεγαλύτερες μάχες.

Συνομιλήστε μαζί μας

Scroll to Top