+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

85.790€ η αποζημίωση για το θάνατο 49χρονου μετά από λάθος ιατρική διάγνωση μέσω… τηλεφώνου!

Το ποσό των 85.790€ θα πληρώσει ως αποζημίωση παθολόγος γιατρός από τη Λευκωσία, του οποίου η λάθος διάγνωση οδήγησε στο θάνατο τον 49χρονο Πανίκο Θωμά.

 

Τι ακριβώς συνέβη

Το μεσημέρι της 6ης Δεκεμβρίου, ο 49χρονος άνδρας υπεβλήθη σε καρδιογράφημα, ενώ εξετάστηκε και από γιατρό, ο οποίος δεν διέγνωσε κανένα πρόβλημα στην καρδιά. Το ίδιο απόγευμα η σύζυγος του ασθενούς κάλεσε τον γιατρό, καθώς ο σύζυγός της υπέφερε από έντονους πόνους στο στήθος.

Ο γιατρός όχι μόνο δεν συμβούλευσε καν να μεταφερθεί ο 49χρονος άμεσα στο νοσοκομείο, αλλά απάντησε: «Όλα θα είναι εντάξει με αγχολυτικά..»! Αυτό ακριβώς είναι που καταδίκασε το δικαστήριο ως ιατρική αμέλεια μετά από αγωγή που έκαναν η σύζυγος και τα δύο παιδιά του Πανίκου Θωμά.

 

Η δικαστική απόφαση

Tο Δικαστήριο αποφάσισε πως ο παθολόγος γιατρός δεν έπραξε το καθήκον επιμέλειας που είχε προς τον ασθενή, αφού στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τη σύζυγό του ασθενούς, όφειλε να συμβουλεύσει την άμεση μεταφορά του 49χρονου σε ιατρικό κέντρο.

Αντ’ αυτού ο γιατρός θεώρησε μέσω… τηλεφώνου πως ο πόνος στο στήθος του άτυχου άντρα σχετίζονταν με άγχος και όχι με την καρδιά, συμβουλεύοντας πως η λήψη αγχολυτικής φαρμακευτικής αγωγής ήταν αρκετή!

Ως αποζημίωση, λοιπόν, αποφασίστηκε το ποσό των 85.790€, το οποίο θα πάει φυσικά στην οικογένεια του 49χρονου Θωμά.

 

Δεύτερο περιστατικό στην Κύπρο

Μια ακόμα υπόθεση ιατρικού λάθους εκκρεμεί, μετά από αγωγή που κατέθεσε 85χρονη γυναίκα στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου μετά από εγχείρηση καταρράκτη που έκανε, έπαθε πρόπτωση της ίριδος!

Η υπόθεση εξετάζεται από το πρωτόδικο Δικαστήριο, καλώντας τις δύο πλευρές σε εξωδικαστική λύση. Αν αποδειχτεί πως η 85χρονη έχει πράγματι υποστεί ιατρική αμέλεια, υπολογίζεται πως θα πάρει ως αποζημίωση περίπου 73.000€!

Η ιατρική αμέλεια συμβαίνει γύρω μας και πολλές φορές κοστίζει ακριβά! Όλο και πιο πολλές ιατρικές υποθέσεις φτάνουν στα δικαστήρια, όλο και περισσότερα θύματα ιατρικής αμέλειας αποζημιώνονται!

Scroll to Top