+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Εμπορικά Σήματα που εμπεριέχουν τη λέξη «Μακεδονικό» πρέπει να κατοχυρωθούν άμεσα!

Τον όρο «Μακεδονικό» στο εμπορικό τους σήμα, που αφορά τις διεθνείς αγορές, πρέπει να κατοχυρώσουν άμεσα 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις μετά από τις εξελίξεις που φέρνει και στον εμπορικό τομέα η συμφωνία των Πρεσπών.

Οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να κινηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται νομικά έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στις αγορές του εξωτερικού, όταν η συμφωνία τεθεί σε ισχύ. Οποιαδήποτε επιχείρηση έχει στο όνομα της τον επιθετικό προσδιορισμό «Μακεδονικό» και θέλει να κατοχυρώσει την ονομασία προέλευσης, πρέπει να κινήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες.

Για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να προχωρήσουν την διαδικασία θα πρέπει να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας, το οποίο βρίσκεται στο Αλικάντε της Ισπανίας και είναι αρμόδιο για τη δραστηριότητα εντός των χωρών της Ε.Ε. Όσες επιθυμούν να συνεχίσουν χωρίς προβλήματα τις εξαγωγές τους και εκτός Ε.Ε θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση και στο γραφείο WIPO της Γενεύης.

Θέλω να κατοχυρώσω το εμπορικό μου σήμα!

Μέχρι στιγμής οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν δείξει καθόλου καλά αντανακλαστικά και είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στο άμεσο μέλλον καθώς στο γραφείο της Γενεύης έχουν κατατεθεί μόνο 2 αιτήσεις εκ μέρους ελληνικής επιχείρησης με τον όρο «Μακεδονικό», ενώ σε εκείνο του Αλικάντε μόλις 24.

Πέρα από αυτές τις αιτήσεις όμως, υπάρχει και μία άλλη λύση, η οποία μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα στις επιχειρήσεις και αφορά αυτές οι οποίες θέλουν να εξάγουν σε συγκεκριμένες χώρες. Αναλυτικότερα, είναι δυνατή η υπογραφή διμερών συμφωνιών μεταξύ των εταιρειών και των συγκεκριμένων χωρών, μεμονωμένα, στις οποίες επιθυμούν να εξάγουν.

Με την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών όσες εταιρείες δεν θα έχουν προλάβει να κατοχυρώσουν το σήμα τους θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα στις εξαγωγές καθώς θα βρεθούν αντιμέτωπες με γραφειοκρατικές διαδικασίες, που μπορεί να οδηγήσουν ως τα δικαστήρια. Η έγκαιρη διευθέτηση του ζητήματος είναι ζωτικής σημασίας και οι ενδιαφερόμενες εταιρείες πρέπει να ενημερωθούν και να δράσουν.

Αν και η δική σας επιχείρηση έχει στο όνομα της τον επιθετικό προσδιορισμό “Μακεδονικό” και θέλετε να κατοχυρώσετε την ονομασία προέλευσης, πρέπει να αρχίσετε τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν για να γλιτώσετε τυχόν προβλήματα και να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία της εταιρείας σας.

Αναλαμβάνουμε την κατοχύρωση του Εμπορικού Σήματος στην πιο οικονομική τιμή!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 211-0121395 ή συμπληρώστε τη φόρμα παρακάτω:

Scroll to Top