+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Επιχειρηματίας με γραμμή παραγωγής 30 ετών στο χώρο της ένδυσης αντιμετώπιζε την τέλεια καταιγίδα.

Γνωστή επιχείρηση στο χώρο του ενδύματος (η αναφορά στο χώρο γενικά όσο και η χρήση ψευδωνύμων γίνεται αποκλειστικά για τη διασφάλιση της φήμης του πραγματικού επιχειρηματία) με ιδιοκτήτη τον Κ. Πέτρου ήταν έτοιμη να κλείσει.

Είχαν ήδη κινηθεί σε βάρος του ποινικές διαδικασίες για ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές και τις γνωστές συναλλαγματικές ευκολίας.

Ταυτόχρονα είχαν μπλοκαριστεί λογαριασμοί ενώ οι τράπεζες είχαν σπεύσει να καταγγείλουν τα δάνεια.

Οι ασφαλιστικές εισφορές του επιχειρηματία αλλά και των εργαζομένων, όπως και οι υποχρεώσεις προς τρίτους έμεναν απλήρωτες εξαιτίας του σφραγίσματος των λογαριασμών.

Ήταν επόμενο πιστωτές και εργαζόμενοι να στραφούν εναντίον της επιχείρησης.

Οι τράπεζες είχαν προχωρήσει σε μετατροπή των προσημειώσεων σε υποθήκες και είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες κατασχέσεων.

Ο κ. Πέτρου ήρθε στα γραφεία μας πραγματικά απελπισμένος αναζητώντας λύσεις μήπως και σώσει το σπίτι του και να περιορίσει όσο γίνεται τα χρόνια που θα πήγαινε φυλακή, θεωρώντας όλα τα άλλα χαμένα. Ήθελε τουλάχιστον να εξασφαλίσει ότι η γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά του θα διατηρούσαν το σπίτι και δεν θα έχαναν για χρόνια τον πατέρα τους. Έτσι του είχαν πει ότι θα γινόταν.

Οι λύσεις που δώσαμε!

  • Μιλήσαμε διεξοδικά και ήταν πολύ σημαντικό ότι ο επιχειρηματίας μας έδωσε όλη την εικόνα από την αρχή.
  • Σχεδιάσαμε μαζί κινήσεις.
  • Ξεκινήσαμε από την προστασία του ενεργητικού του.
  • Μετακινήσαμε το εμπόρευμα σε ασφαλές χώρο και σε άλλο φορέα.
  • Μεταβιβάστηκαν τα καταστήματα σε κατάλληλο φορέα για να μην διατρέχουν κίνδυνο σφραγίσματος.
  • Συγκεντρώσαμε τα στοιχεία των πιστωτών τους οποίους και διαχειριστήκαμε αποκλειστικά εμείς, απαλλάσσοντας τον επιχειρηματία από οποιαδήποτε συναλλαγή με τους εξαγριωμένου ορισμένες φορές πιστωτές. Ταυτόχρονα περιορίσαμε τη δυνατότητα ικανοποίησης των αξιώσεών τους με τις κατάλληλες τακτικές.
  • Θέσαμε σε αμφιβολία το φορολογικό και ασφαλιστικό χρέος της επιχείρησης δημιουργώντας τους κατάλληλους κανόνες διαγραφής, παραγραφής και αμφισβήτησής του.
  • Συγκεντρώσαμε όλες τις εκκρεμούσες ποινικές υποθέσεις με ελάχιστο κόστος και συγχωνεύσαμε τις ποινές. Ο πελάτης μας συνολικά αντιμετώπιζε ποινές φυλάκισης συνολικά 167 ετών. Καθάρισε το ποινικό σκέλος με 25.000€ ποινή και 0! έτη φυλάκισης.
  • Απαλλάξαμε τον επιχειρηματία, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. από τυχόν ποινικές ευθύνες.
  • Κλείσαμε τα βιβλία της επιχείρησης με ελάχιστο κόστος.
  • Τακτοποιήσαμε το θέμα των οφειλών του προς τον ΟΑΕΕ.

Στη συνέχεια, μετά τη μεταβίβαση της επιχείρησης σε συγγενικά πρόσωπα, ο πρώην επιχειρηματίας αιτήθηκε και έλαβε σύνταξη με βάση τις συμβουλές μας.

Βοηθήσαμε τον επιχειρηματία να έχει σήμερα ξανά τη δική του επιχείρηση παρεμφερούς σκοπού στην οποία και παρέχουμε μέχρι και σήμερα νομικές, λογιστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Μεταφέραμε την επιχείρηση στα συγγενικά του πρόσωπα.

Με την κατάλληλη νομική καθοδήγηση τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και τα μέλη του Δ.Σ. και τα συνδεόμενα πρόσωπα των συνδεδεμένων επιχειρήσεων απηλλάγησαν από τις συνέπειες. Φυσικά αποτελούν και σήμερα πελάτες μας στις επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η BCLA :

  • Διαχειρίστηκε το ενεργητικό,
  • Εκποίησε το εμπόρευμα και τα πάγια σε έγκαιρο χρόνο,
  • Με τον ελεγχόμενο πλειστηριασμό ακινήτων (της επιχείρησης και του επιχειρηματία) οδήγησε είτε σε πολύ μεγάλο βαθμό προστασίας της περιουσίας ή και στην αποκόμιση οφελών.

Όλες οι παραπάνω διαδικασίες καλύφθηκαν με ελάχιστο κόστος για τον ίδιο τον επιχειρηματία δεδομένου ότι οι σημαντικές αμοιβές των δικηγόρων έγιναν μέσα από τα εκπλειστηριάσματα των ακινήτων.

Scroll to Top