+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Γιατί δεν αναμένεται να πάρουν αναδρομικά όσοι δεν κάνουν αγωγή πριν την απόφαση ΣτΕ;

Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πριν το 2016 και ανήκουν στους “παλιούς συνταξιούχους” μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά. Ανεξάρτητα από το ταμείο που ανήκουν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε αγωγή. Όλα τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ως κοινό παρονομαστή: τις περικοπές.

Ο σκοπός των συνταξιούχων

Ο στόχος είναι ένας και κοινός. Οι συνταξιούχοι δεν θα ανεχθούν άλλες περικοπές στη σύνταξή τους και απαιτούν να λάβουν πίσω το συνολικό ποσό που τους έχει περικοπεί αντισυνταγματικά. 

Οι διεκδικήσεις που έχουν γίνει ως σήμερα οδήγησαν την υπόθεσή στο ΣτΕ, το οποίο θα κληθεί τον Ιούνιο να απαντήσει στο ερώτημα των συνταξιούχων και του ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά και τις συντάξεις

Τι χρειάζεται να κάνω για να διεκδικήσω κι εγώ τα δεδουλευμένα μου;

Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 211-0121395 και διεκδικήστε κι εσείς τα δεδουλευμένα σας όπως ήδη έχουν κάνει χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι

Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 211-0121395 και διεκδικήστε κι εσείς τα δεδουλευμένα σας όπως ήδη έχουν κάνει χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι

    Τα στοιχεία που μας δίνετε χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας για θέματα συντάξεων σύμφωνα με τους όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

     

    Γιατί θα λάβουν αναδρομικά μόνο όσοι κινηθούν;

    Σε ένα ιδανικό σενάριο οι επιστροφές θα έπρεπε να γίνουν καθολικά, έτσι ακριβώς δηλαδή όπως έγιναν οι περικοπές. Δυστυχώς το ποσό που πρέπει να επιστρέψει το Κράτος αγγίζει δισεκατομμύρια, πράγμα που καθιστά αδύνατη τη συνολική επιστροφή αναδρομικών. Η οικονομία δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα τέτοιο πλάνο. Συμπληρωματικά, η συνθήκη που βρισκόμαστε το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει στα σχέδια για επιστροφές αναδρομικών σε όλους. 

    Το Κράτος θα κληθεί να στηρίξει για ακόμα μία φορά την κατακερματισμένη οικονομία της χώρας, αφήνοντας και πάλι σε δεύτερη μοίρα τους συνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι ως εργαζόμενοι κάλυψαν το σύνολο των εισφορών τους στο Κράτος κατά τις ημέρες εργασίας τους και επιθυμούν να λάβουν τα χρήματα αυτά κατά τη συνταξιοδότηση τους όπως ακριβώς αξίζουν. Πρόκειται άλλωστε για δικά τους χρήματα, δικό τους κόπο, δικό τους ιδρώτα. 

    Η μεγαλύτερη πιθανότητα

    Η επιστροφή πιθανότατα να γίνει μόνο σε όσους κινήθηκαν νομικά προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Σε κάθε περίπτωση η αγωγή διασφαλίζει τη διεκδίκηση! Επιπλέον, το ΣτΕ μπορεί να αποφασίσει την επιστροφή μερικών αναδρομικών ή ένα συγκεκριμένο ποσό που δεν θα ανταποκρίνεται στο ποσό που έχει περικοπεί. Είναι σημαντικό να επιστραφεί το συνολικό ποσό, για τα συνολικά έτη και όχι το ελάχιστο ποσό που θα επιβάλλει το Συμβούλιο σε περίπτωση που οδηγηθεί σε μία τέτοια απόφαση.

    Ενημερωθείτε για το πως μπορείτε να διεκδικήσετε τα δεδουλευμένα σας!

    Ποιους αφορούν οι αποφάσεις του ΣτΕ;

    Οι αποφάσεις του ΣτΕ κατα κανόνα αφορούν μόνο όσους έχουν κινηθεί πριν τη δημοσίευση τους (Ιούνιος 2020), όπως πάγια ρητά αναφέρει στις αποφάσεις του το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Όσοι επιθυμούν να ενσωματωθούν στην απόφαση θα πρέπει να κινηθούν άμεσα αλλιώς θα χάσουν δια παντός το δικαίωμα τους να λάβουν πίσω τα χρήματα που έχασαν όλα αυτά τα χρόνια.

    Σας έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα;

    Εάν έχετε απορίες σχετικά με το αν ανήκετε στους συνταξιούχους που μπορούν να διεκδικήσουν ή δεν γνωρίζετε το συνολικό ποσό που μπορείτε να λάβετε πίσω μπορείτε να μας στείλετε το ερώτημα μας στο Messenger.

    Scroll to Top