+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Η Τρόικα σφίγγει περισσότερο τη θηλιά – Κανονικά θα γίνουν οι νέες περικοπές στις συντάξεις

Ξεκάθαρο μήνυμα πως οι συντάξεις θα πρέπει οπωσδήποτε να περικοπούν και άλλο από τις αρχές του 2019, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί, στέλνει η τρόικα προς την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τους δανειστές, αυτές οι περικοπές είναι απαραίτητο να γίνουν έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα σχετικά με την έξοδο της χώρας μας στις αγορές. Επιπλέον, η παραπάνω τοποθέτηση βάζει τέλος στα σενάρια που είχαν αρχίσει να διακινούνται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και έκαναν λόγο για πιθανή αναστολή της απόφασης αυτής.

Αντιθέτως, Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρθηκε ξεκάθαρα στο γεγονός πως μια μονομερής ενέργεια τέτοιου είδους θα είχε ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στη σχέση της χώρας μας με τις αγορές

Από τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει ότι το μαχαίρι θα πέσει βαρύ στις συντάξεις για ακόμα μία φορά. Οι Έλληνες συνταξιούχοι που από την αρχή της κρίσης έχουν σηκώσει την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας στους ώμους τους θα υποστούν άλλη μια παράλογη και άδικη περικοπή.

Μόνη λύση παραμένει η δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων αυτών, καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα ελληνικά δικαστήρια έχουν κρίνει αυτές τις περικοπές αντισυνταγματικές, πράγμα που αναμένεται να συμβεί και για τις επερχόμενες. Οι συνταξιούχοι που δικαιώθηκαν και έχουν πληρωθεί αυξάνονται μέρα με την ημέρα, γεγονός που δίνει σας δίνει βάσιμους λόγους να είστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσετε δικαστικά να πάρετε τα χρήματα που παρανόμως στερηθήκατε.

Scroll to Top