+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Ήρθε η σειρά των συνταξιούχων δικαστικών να αποζημιωθούν

Με πρόσφατη απόφασή του το «Μισθοδικείο» δικαίωσε δικαστικό λειτουργό που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του ν. Κατρούγκαλου. Πρόκειται για μια απόφαση που προστίθεται σε μια σειρά άλλων «κρίσεων» της δικαιοσύνης.

Δεν είναι λίγες οι ήδη υπάρχουσες δικαστικές αποφάσεις που έχουν δικαιώσει χιλιάδες συνταξιούχους στη χώρα μας και έχουν φέρει την άνοιξη στο εισόδημά τους.

Παρόλα αυτά όμως οι μειώσεις καλά κρατούν.

Ρημαγμένο τοπίο θυμίζει η τσέπη πολλών συνταξιούχων μετά από τον νόμο Κατρούγκαλου. Υπολογίζεται ότι οι συνταξιούχοι θα χάσουν ακόμα μέχρι και 3 συντάξεις από το 2019 και έπειτα. Ως συνέπεια ενός νόμου που έχει χαρακτηριστεί πολλάκις βαθιά επιζήμιος.

Ποια είναι όμως η πιο αποτελεσματική στάση απέναντι στη ληστεία αυτή; Είναι τα σταυρωμένα χέρια; Όχι, θα απαντούσε ο δικαστικός λειτουργός που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις ολέθριες περικοπές.

 

Επιστροφή 35.500 ζήτησε ο συνταξιούχος για τις αντισυνταγματικές μειώσεις

Με αγωγή ενάντια στον ν. Κατρούγκαλου ο δικαστικός λειτουργός ζήτησε να εξεταστεί η εφαρμογή του νόμου στη σύνταξή του και δικαιώθηκε! Το «Μισθοδικείο» δεν άργησε να καταδείξει την αντισυνταγματικότητα του νόμου και τις καταστροφικές του συνέπειες.

Ακύρωσε θριαμβευτικά τις μειώσεις και άνοιξε τον δρόμο για όλους τους δικαστικούς λειτουργούς και τους συνταξιούχους συνολικά.

 

Ποιες άλλες περικοπές μπορείτε να διεκδικήσετε όλοι οι συνταξιούχοι;

Πέρα από τον ν. Κατρούγκαλου, πλήθος σαρωτικών περικοπών (4093/2012, 4024/2011, 4051/2012, 3986/2011) έχουν πλήξει βάναυσα το εισόδημά σας. Σας έχουν στερήσει βασικά αγαθά για την αξιοπρεπή διαβίωσή σας – φάρμακα και επαρκές εισόδημα για να αποπληρώσετε τους λογαριασμούς σας- αγαθά που κατά το Σύνταγμα δικαιούστε.

Όπως ο δικαστικός λειτουργός προσέφυγε στη δικαιοσύνη έτσι και χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν προχωρήσει μαζί μας στη διεκδίκηση των χρημάτων που τους ανήκουν. Έχουν εμπιστευθεί τη δικαιοσύνη  της χώρας μας και έχουν δικαιωθεί.

Τα δικαστήρια φωνάζουν ότι έχετε δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή. Εμείς τα ακούμε και είμαστε στο πλάι σας για ανακτήσετε τους κόπους μιας ζωής. Για να πάρετε πίσω τα χρήματα που σας έκοψαν άδικα.

Scroll to Top