+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Κ. Νίκος: Πάνω από όλα το κάνω για τα εγγόνια μου

Μιλάμε συνεχώς με πάρα πολλούς συνταξιούχους που έχουν έρθει για να διεκδικήσουν την σύνταξή τους, αυτή που τους κόπηκε αντισυνταγματικά. Η ιστορία του κ. Νίκου όμως και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να διεκδικήσει την σύνταξή του, μας άγγιξε ιδιαίτερα. Είναι τελικά μόνο οικονομικό το θέμα;

Ο κ. Νίκος, ήταν υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και όταν ήρθε η ώρα να βγει σε σύνταξη, του κόψανε την σύνταξη που δικαιούνταν από το ΙΚΑ παίρνοντας πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που είχε δουλέψει.

Επίσης, εκτός από αυτά τα χρήματα, του κόψανε και μέρος των χρημάτων που δικαιούται από το ΛΕΠΕΤΕ.

Τον ρωτήσαμε τι θα κάνει όταν πάρει τα χρήματα του και το μόνο πράγμα που σκέφτηκε ήταν τα εγγονάκια του και τα παιδιά του.

“Τα χρήματα αυτά που θα πάρω τα έχω για τα δύο μικρά μου εγγονάκια που έχω αποκτήσει και για να βοηθήσω τα παιδιά μου οικονομικά.”

Και όταν τον ρωτήσαμε τι είναι αυτό που τον έκανε να διεκδικήσει την σύνταξή του, μας είπε:

“Ξέρετε, με όλες αυτές τις περικοπές που μας έχουν κάνει αντισυνταγματικά στην σύνταξή μας, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για εμάς.

Και με τα έξοδα να αυξάνονται συνεχώς, δεν μπορούμε πλέον να ανταπεξέλθουμε οικονομικά.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

Ο κύριος λόγος που ήρθα σε εσάς για να διεκδικήσουμε μαζί τα χρήματα που μου ανήκουν είναι γιατί θέλω να δείξω το καλό παράδειγμα στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου.

Είναι σημαντικό για εμένα να μάθουν να διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν και να το κάνουν με τον σωστό τρόπο.”

Αυτά μας είπε και μας υπενθύμισε πόσο σημαντική είναι η οικογένεια για όλους μας στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως κι εσείς όπως και οι περισσότεροι συνταξιούχοι θέλουν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν τις οικογένειες τους.

Αν κι εσείς είστε ένα από αυτούς τους γονείς μην χαρίζετε τα χρήματα που δικαιούστε.

Scroll to Top