+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Κάτω από τον ζυγό του μνημονίου 8 στους 10 συνταξιούχους

Κλείνουν επτά χρόνια μνημονίων. Επτά χρόνια σαρωτικών περικοπών που σας έχουν γονατίσει και σας έχουν στερήσει τα βασικά αγαθά διαβίωσης.

«Έχει συνέχεια αυτό το έργο των μειώσεων; Πόσο ακόμα θα μας κόβουν; Δεν έχει μείνει και τίποτα πια να κόψουν», σας ακούμε να λέτε συχνά.

Τα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας σας έχουν ακούσει και έχουν χαρακτηρίσει τις μειώσεις αυτές ολέθριες για το βιοτικό σας επίπεδο. Με σειρά δικαστικών αποφάσεων κρίνουν τις περικοπές ρητά αντισυνταγματικές.

Χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν, μάλιστα, κινηθεί δυναμικά, ώστε να ανακτήσουν τη σύνταξή τους. Ενώ, πολλοί από αυτούς έχουν προχωρήσει ήδη μαζί μας διεκδικώντας να πάρουν πίσω αυτά που τους έκλεψαν με μανία. Εσείς, αλήθεια, έχετε υπολογίσει πόσα χρήματα σας στέρησαν από τις απανωτές περικοπές;

Στις μειώσεις αυτές, όμως, έρχονται να προστεθούν κι άλλες.

 

8 στους 10 συνταξιούχους θα χάσουν έως και μια ολόκληρη σύνταξη

Από το επόμενο έτος οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα δουν τη σύνταξή τους να αποδεκατίζεται. Του χρόνου τέτοιο καιρό, δηλαδή, θα είναι ο τρίτος μήνας που η σύνταξή σας θα έχει πέσει κατά 20%. Πιστεύετε ότι θα γλιτώσετε από αυτές τις μειώσεις; Δυστυχώς δεν σας έχουμε καλά νέα.

Τα σίγουρα θύματα του νόμου Κατρούγκαλου θα είναι 3.500.000 συνταξιούχοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων θα χάσει από τις καταστροφικές μειώσεις μέχρι και μια ολόκληρη σύνταξη. Λες και σας περισσεύουν τα χρήματα…

Ειδικότερα, οι μειώσεις θα κυμανθούν ως εξής:

  • Σύνταξη των 700€ θα κατρακυλήσει στα 574€
  • Σύνταξη των 1000€ θα μειωθεί στα 820€
  • Σύνταξη των 1500€ θα πέσει στα 1230€

 

Απροστάτευτες οι συντάξεις των 600€

Λόγω του πλαφόν στις συντάξεις ως απόρροια του νόμου Κατρούγκαλου, ακόμα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 600€ και 700€ θα δουν το μοναδικό τους εισόδημα να συρρικνώνεται.

 

Ποιοι θα γλιτώσουν τις περικοπές;

Μπορεί να μοιάζει με αστείο αλλά η πιθανότητα κάποιος να μην πέσει θύμα των μειώσεων είναι μόλις μια στις δέκα. Σε μια ουρά δέκα ατόμων  στο ΑΤΜ, δηλαδή, ο ένας μπορεί να δει τη σύνταξή του να μένει σταθερή.

Στην εξαιρετική περίπτωση που κάποιος  συνταξιούχος δικαιούται αύξηση της σύνταξής του, η πιθανότητα να είστε εσείς είναι και πάλι μια στις δέκα. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση αύξησης, αυτή θα γίνει σύμφωνα με τον νόμο σε πέντε δόσεις. Με τα σταγονόμετρο, δηλαδή, και τα ψίχουλα που μπορεί να δικαιούστε.

 

Στημένο πόκερ με τις συντάξεις σας

Στο πόκερ που παίζεται με τις συντάξεις σας, τα φύλλα είναι σημαδεμένα και οι πιθανότητες υπέρ σας είναι σχεδόν μηδενικές.

Όμως, ξέρετε ότι έχετε πάντα δίπλα σας εμάς. Τα δίχτυ ασφαλείας που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε την παρτίδα υπέρ σας, έχοντας για οδηγό τις δικαστικές αποφάσεις που σας δίνουν δίκιο.

 

Γυρίστε την παρτίδα – Πάρτε πίσω τις χαμένες σας συντάξεις

Χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν αποφασίσει να «γυρίσουν» την παρτίδα προσφεύγοντας μαζί μας. Να βάλουν τέλος στις περικοπές που ρημάζουν τη σύνταξή τους.

Εσείς ακόμα παίζετε σε στημένο παιχνίδι; Δεν σας έχουν αφήσει περιθώρια.

Υπολογίστε πόσα χρήματα μπορείτε να διεκδικήσετε.

Scroll to Top