+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Κρυφές μειώσεις

Συνεχίζονται τα ψέματα του κράτους! ‘Έκρυβε κι άλλες μειώσεις συντάξεων!

Μια μεγάλη αποκάλυψη ήρθε από τον Κώστα Νικολάου, μέλος του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων! Η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει τα ποσά των προσωπικών διαφορών στα εκκαθαριστικά σημειώματα και αυτό δεν είναι τυχαίο! Πίσω από αυτή την πράξη φαίνεται ότι αντί για επανυπολογισμό, προωθούνται οριζόντιες περικοπές και στις κύριες συντάξεις!

Οι συντάξεις φαίνεται ότι τον Ιανουάριο του 2019 θα κοπούν πολύ περισσότερο από 18% που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου! Αυτό θα προκύψει σύμφωνα με τον κ. Νικολάου γιατί η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές περικοπές ύψους 2,5 δισ. ευρώ και αυτός ο στόχος δεν είναι εφικτός. Συνεπώς οι συνταξιούχοι γι’ άλλη μια φορά έρχονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και θα υποστούν άλλη μια παράνομη περικοπή μαζί με τις υπόλοιπες που έχουν φέρει τα Μνημόνια.

Στον επανυπολογισμό θα πρέπει να προστεθεί ένα ακόμα ποσό, το οποίο προκύπτει από από τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβαλλόταν από τον 13ο και τον 14ο μισθό. Οι εισφορές αυτές προσαυξάνουν στις νέες συντάξεις το ανταποδοτικό μέρος κατά 16,66% και στις παλιές 0,25% για κάθε έτος ασφάλισης.

Ο κ. Πετρόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι θα μάθουν για το ακριβές ποσό της σύνταξης τους μετά το τέλος της διαδικασίας, δηλαδή το Γενάρη του 2019. Δήλωση που επιβεβαιώνει πλήρως τις παράνομες και οριζόντιες περικοπές που δρομολογούνται από την κυβέρνηση και θα προστεθούν στη σειρά παράνομων περικοπών που έχουν κάνει οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων!

Scroll to Top