+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Νέες Αλλαγές στην Ρύθμιση Προστασία Πρώτης Κατοικίας

Νέες Αλλαγές στην Ρύθμιση Προστασία Πρώτης Κατοικίας

 

Η ηλεκτρονική διαδικασία για την προστασία πρώτης κατοικίας συνεχίζεται και η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 31/12/2019

Ήδη πάνω από 20.000 δανειολήπτες έχουν ξεκινήσει την υποβολή της αίτησης. Όμως οι περισσότεροι διστάζουν να την ολοκληρώσουν από φόβο μήπως έχουν κάνει κάποια παράλειψη που θα τους κοστίσει την απόρριψη της ή επειδή δεν είναι σίγουροι αν πληρούν τα κριτήρια. 

Η κυβέρνηση θέσπισε νέα μέτρα για την διευκόλυνση όσων ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην προστασία πρώτης κατοικίας, ευνοώντας τόσο όσους έχουν ήδη υποβάλει τις αιτήσεις τους όσο και όσους δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα την διαδικασία!

 

Ποιες είναι όμως οι νέες αλλαγές;

Αρχικά, πλέον θα μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση όσοι διαμένουν σε μισθωμένο ή παραχωρημένο ακίνητο εκτός της περιφέρειας που βρίσκεται η κύρια οικία τους. Η ρύθμιση αυτή αφορά κυρίως άτομα που διαμένουν σε άλλη πόλη λόγω της εργασίας τους.

Επιπλέον, σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι από ένας ιδιοκτήτης της κατοικίας, δίνεται η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση με την συμφωνία μόνο του ενός συνιδιοκτήτη. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι συγγενείς και διαζευγμένα ζευγάρια που επιθυμούν να ενταχθούν στην ρύθμιση.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει εγγυητής μικρότερης ηλικίας σε περιπτώσεις ηλικιωμένων οφειλών. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία σε οφειλέτες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο από εταιρείες παροχής πιστώσεων να προστατέψουν την οικεία τους.

Στην περίπτωση που λόγω ελλείψεων ή σφάλματος η ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να υποβληθεί ξανά, ο αιτών διατηρεί την προστασία της κατοικίας του μέχρι την επανυποβολή της αίτησης.

Τέλος, δίνοντας την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν την αίτηση με τη βοήθεια δικηγόρου χωρίς να πληρώνουν οι ίδιοι την αμοιβή του! Με λίγα λόγια, δεν πληρώνετε τίποτα για την υποβολή της αίτησης, ακόμα και με την βοήθεια πληρεξούσιου δικηγόρου. Η αμοιβή για τις νομικές υπηρεσίες που θα λάβετε δίνεται απευθείας από την τράπεζα που έχετε πάρει δάνειο με την οριστική υποβολή της αίτησης. Εφόσον η οφειλή σας ρυθμιστεί επιτυχώς, υπάρχει κόστος 200 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών.

Γνωρίζοντας το πόσο σημαντικό είναι να εξασφαλίσετε την προστασία της οικείας σας και κατανοώντας τους προβληματισμούς σας σχετικά με την διαδικασία, έχουμε απλοποιήσει και επισπεύσει τις ενέργειες μας για να σώσετε την ακίνητη περιουσία σας.

Στη BCLA εξετάζουμε την περίπτωση σας και εξακριβώνουμε αν πληρείτε τα κριτήρια για να καταθέσετε την αίτηση. Συγκεντρώνουμε μαζί όλα τα απαραίτητα έγγραφα σας και υποβάλλουμε την αίτηση σας και αναλαμβάνουμε την μελέτη και τον σχεδιασμό του πλάνου αποπληρωμής του δανείου σας, με πυξίδα πάντα το συμφέρον σας. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ρύθμιση της πρώτης κατοικίας και για το πως μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

ΕΔΩ
Scroll to Top