+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

2 καυτά ερωτήματα για το νεκρό 45χρονο εργαζόμενο πατέρα στα ναυπηγεία Περάματος

Ούτε κράνος δεν του είχε δοθεί; Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε άμεσα το αυτόφωρο;

Την Δευτέρα 20-05-2019, ένας εργαζόμενος πατέρας έχασε τη ζωή του από εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία του Περάματος, και συγκεκριμένα στα ναυπηγεία «ΑΤΛΑΣ».

Δυστυχώς τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στον κλάδο αυτό. Καθημερινά οι υπάλληλοι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, καθώς καλούνται να εργαστούν υπό ελλιπή ή ακόμα και ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το εργατικό δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα όχι απλώς της μη εφαρμογής όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Αλλά της παντελούς έλλειψης ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα και με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατος του άτυχου άνδρα θα είχε αποφευχθεί εάν έστω φορούσε το ειδικό προστατευτικό κράνος, ούτε καν αυτό όμως δεν του χορηγήθηκε.

Ακόμη δεν έχει δοθεί μια απάντηση στο γιατί η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιώς από την μεριά της παραμένει αδρανής και δεν ξεκίνησε άμεσα την αυτόφωρη διαδικασία για την σύλληψη των υπεύθυνων. Διαδικασία που σαφώς ορίζεται από το νόμο.

Η δικηγορική εταιρεία, ως πληρεξουσία των συγγενών του αποθανόντος, εκφράζει την βαθύτατη συμπόνοια της για τον απροσδόκητο και άδικο θάνατο του εργαζομένου.

Είναι αδιανόητο εν έτει 2019 να μην λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας από τον εκάστοτε υπεύθυνο εργοδότη, για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων. Αλλά και οι αρχές να μη διενεργούν ούτε τους στοιχειώδεις ελέγχους συμμόρφωσης των εργοδοτών με την προβλεπόμενη νομοθεσία.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και θεωρούμε ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες, που αναλογούν, στους υπεύθυνους του τραγικού αυτού συμβάντος, που στοίχισε τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο, σύζυγο και πατέρα ενός ανηλίκου τέκνου.

Στεκόμαστε με ανθρωπιά και θλίψη στην τραγική απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την απόδοση δικαιοσύνης και για να μη μείνουν οι υπεύθυνοι ατιμώρητοι.

Scroll to Top