+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

O Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας: Έργο, λειτουργία, συμβολή

Καινοτομία. Είναι η μοναδική κινητήριος δύναμη που οδηγεί στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Χωρίς την καινοτομία το τηλέφωνο σας θα ήταν αναλογικό. Δεν θα υπήρχε GPS και βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Δεν θα υπήρχαν ειδικά εφέ, δεν θα υπήρχε χρώμα και ήχος. Οι ιατροί δεν θα μπορούσαν να δουν τι συμβαίνει εντός του ανθρωπίνου σώματος και θα βρίσκονταν στο σκοτάδι. Το σύστημα προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας υφίσταται για να ενθαρρύνει και να στηρίζει τους δημιουργούς που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) είναι μια ειδικευμένη υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που βοηθά τους ανθρώπους αυτούς σε όλο τον πλανήτη.

 

Ο Οργανισμός φιλοξενεί ένα φόρουμ όπου τα κράτη συζητούν τις εθνικές νομοθεσίες περί πνευματικής ιδιοκτησίας, προκειμένου να προσαρμόζονται στις αυξημένες ανάγκες της παγκόσμιας ψηφιακής κοινωνίας.

Ο πρωταρχικός στόχος του Oργανισμού είναι η πνευματική ιδιοκτησία να είναι προσιτή και να λειτουργεί για τον κάθε πολίτη σε όλο τον κόσμο. Με το σύστημα που λειτουργεί  ο Οργανισμός προστατεύονται και προωθούνται τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές επωνυμίες και οι ευρεσιτεχνίες διασυνοριακά.

Όλοι, μεμονωμένα άτομα, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και πολυεθνικές μπορούν να καταθέσουν αίτηση για προστασία και κατοχύρωση διεθνώς,  εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Τα τελευταία 50 χρόνια έχουν κατοχυρωθεί περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια αιτήσεις για πατέντες και εμπορικά που αφορούν όλους τους τομείς, υπηρεσίες, μηχανήματα παντός είδους, ιατρικά εργαλεία, φάρμακα και όχι μόνο.

Σε περίπτωση διαμάχης ο Οργανισμός παρέχει υπηρεσίες διαιτησίας και διαμεσολάβησης, προκειμένου να αποφευχθούν άλλες πολυδάπανες διαδικασίες. Παρέχει στους ανθρώπους τα κατάλληλα εργαλεία για να χρησιμοποιούν με τον καλύτερο δυνατό την πνευματική τους ιδιοκτησία. Βοηθά τους ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες χώρες να ζήσουν από τη δημιουργικότητά τους. Αυτό σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Η καινοτομία απαιτεί πληροφόρηση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε πληροφορίες για την πνευματική ιδιοκτησία. 55 εκατομμύρια έγγραφα που αφορούν ευρεσιτεχνίες και πάνω από 25 εκατομμύρια αρχεία που αφορούν τα εμπορικά σήματα και όχι μόνο είναι διαθέσιμα.  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας εκπαιδεύει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιούν όλες αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες.

Από τα πρώτα του βήματα,  ο Οργανισμός με το σύστημα για την προστασία την πνευματικής ιδιοκτησίας βοηθά στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος, εντός του οποίου, η καινοτομία και η δημιουργικότητα μπορούν να ανθήσουν και να εξελιχθούν. Αυτό σημαίνει πως περισσότεροι άνθρωποι δημιουργούν νέα τεχνολογία για να αντιμετωπιστούν τα παγκόσμια προβλήματα. Περισσότερη μουσική και περισσότεροι τρόποι για να φτάσει αυτή στους ανθρώπους, περισσότερη τέχνη και περισσότερη γνώση προσβάσιμη σε όλους, με κάθε τρόπο.

Κάθε μέρα δημιουργικοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν νέους τρόπους για να βελτιώσουν το μέλλον μας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας είναι εδώ για να τους στηρίξει.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1486730856251{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;background-color: #808080 !important;}”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1486730740925{background-color: #eef0f3 !important;}”][vc_column_inner css=”.vc_custom_1486730919287{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text]

Κατοχυρώστε σήμερα το trademark σας

Scroll to Top