+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Παράνομο το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές αγωγές πολιτών

 

Η αντισυνταγματικότητα του Νόμου Κατρούγκαλου που έχει φέρει σε απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες πολίτες,  συνταξιούχους, μισθωτούς και ελευθέρους επαγγελματίες αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά. Αυτή την φορά κρίθηκε παράνομη και αντισυνταγματική η ένταξη στον ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες (δικηγόρους, μηχανικούς, συμβολαιογράφους, φαρμακοποιούς, αγρότες κ.λπ.).

 

Πρόκειται για μια απόφαση-σταθμό καθώς η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών αποφάνθηκε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου είναι αντισυνταγματικός ανοίγοντας παράθυρο απελευθέρωσης για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες από τα δεσμά του ΕΦΚΑ.

 

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν αντισυνταγματική:

α) Την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, κλπ.) αλλά και των αγροτών στον ΕΦΚΑ.

β) Τον υπολογισμό της εισφοράς του ΕΦΚΑ με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% επί του εισοδήματος).

 

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί βαρύ χτύπημα στις κυβερνητικές πολιτικές και παρέχει την δυνατότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες να κινηθούν δικαστικά και να απαιτήσουν να τους επιστραφούν τα χρήματα που τα τελευταία χρόνια αντισυνταγματικά και καταχρηστικά τους παρακρατήθηκαν.

 

Είναι εύλογο ότι το κράτος δεν πρόκειται να επιστρέψει αυτοβούλως τα χρήματα που οφείλει σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Μόνοι όσοι κινηθούν δικαστικά πρόκειται να δικαιωθούν. Η δικαστική διεκδίκηση αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό σας δικαίωμα ενώ είναι ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθείτε από την μέγγενη του ΕΦΚΑ και ταυτόχρονα να πάρετε πίσω τα χρήματα που το κράτος  παράνομα σας παρακράτησε είτε σε φορολογικό είτε σε ασφαλιστικό επίπεδο.

 

Μην καθυστερείτε λοιπόν !

 

Επικοινωνήστε τώρα με το δικηγορικό μας γραφείο στο 2110121395 ώστε να ενημερωθείτε δωρεάν για τις επιλογές σας από τους εξειδικευμένους νομικούς μας συμβούλους.

Scroll to Top