+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Επιστροφή 7.063 € σε στρατιωτικό που πλήρωνε φόρο από λάθος!

Ο κύριος Χ.Κ., αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, ήρθε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη όταν συνειδητοποίησε ότι πλήρωνε φόρο χωρίς να έχει καμία τέτοια νόμιμη υποχρέωση για τα έτη 2010-2012,

Και αυτός, φορολογήθηκε για το επίδομα αλλοδαπής που έλαβε, αλλά όχι μόνο: το συγκεκριμένο (αφορολόγητο) επίδομα ελήφθη υπόψιν και κατά τον σχηματισμό κράτησης από τον μισθό του, λόγω της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

Την δεινή κατάσταση των οικονομικών της χώρας, επικαλέστηκε αυτή την φορά η ΔΟΥ για να δικαιολογήσει αυτήν την παρά τον νόμο είσπραξη φόρου από τον Χ.Κ.

Ενώπιον του δικαστηρίου…

Αφού ήρθε στο γραφείο μας και είχαμε μια εκτενή συζήτηση, ο Χ.Κ. αποφάσισε να προσφύγει κατά της ΔΟΥ, με αίτημα την ανάκληση τόσο της φορολογικής του δήλωσης όσο και του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας.

Και έπραξε πολύ καλά, διότι το δικαστήριο του επέστρεψε μέχρι και το τελευταίο ευρώ που κατέβαλε «αχρεωχρήστως» (χωρίς να χρειάζεται.)

Δείτε τι είπε παρακάτω:

Άλλο αποζημίωση, άλλο μισθός!

Όσο ανάγκη και να έχει το κράτος να αυξήσει την φορολογία, σύμφωνα με πάγια φορολογική αρχή, φόρος εισοδήματος: επιβάλλεται κατ’ αρχήν για τα καθαρά έσοδα ενός μισθωτού από την εργασία του.

Το επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής από την άλλη, δίδεται ακριβώς για να καλύψει έξοδα στα οποία ο στρατιωτικός δεν θα έμπαινε εάν δεν καλούνταν να υπηρετήσει στο εξωτερικό. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται «καθαρό έσοδο»

Στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, ρητώς αναγράφεται ότι το επίδομα αυτό, πρέπει να αφαιρείται πρώτα και μετά να υπολογιστεί ο φόρος εισοδήματος!

Τέλος καλό, όλα καλά!

Για τον Χ.Κ. ο οποίος μας αποκάλυψε ότι έπασχε από …αλλεργία στους δικηγόρους, στάση που μετά την εμπειρία του με το γραφείο μας άλλαξε!

Scroll to Top