+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Πρόβλημα τα μη κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα και οι ονομασίες για Ελλάδα και Β.Μακεδονία.

Η συμφωνία των Πρεσπών άφησε κάποια ζητήματα προς διευθέτηση μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας. Σε λίγες μέρες θα γίνει η έναρξη του διαλόγου των δύο εμπορικών κοινοτήτων προκειμένου να κατοχυρωθούν και να διευκρινιστούν όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν τις εμπορικές ονομασίες και τα εμπορικά σήματα.

Τα προβλεπόμενα της υπογεγραμμένης συμφωνίας φέρνουν τις δύο χώρες κοντά για μελλοντικές εμπορικές συνεργασίες. Παρ’ όλα αυτά σημαντική προτεραιότητα αποτελεί αρχικά η ολοκλήρωση της συνάντησης των επιχειρηματικών κοινοτήτων, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατοχύρωσης και η οριοθέτηση των δυνατοτήτων που θα έχει έκαστος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα, η Βόρεια Μακεδονία επιθυμεί έντονα την ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών και της οικονομικής συνεργασίας με την Ελλάδα ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της διαμετακόμισης.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν: η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ο ΣΒΒΕ και ο ΣΕΒΕ, ώστε να ξεκινήσει ο επιχειρηματικός διάλογος με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της Β. Μακεδονίας. Τα αποτελέσματα του διαλόγου θα κατατεθούν στην αρμόδια ομάδα ειδικών – ακριβώς όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών – η οποία θα ενισχύει τεχνικά και νομικά το έργο των επιτροπών.

Οι δύο χώρες στοχεύουν εξίσου στην ανάπτυξη της οικονομίας τους, αλλά και στη δημιουργία ενός δυνατού εμπορικού δικτύου που θα ενδυναμώσει τις σχέσεις τους. Ο διάλογος όμως αυτή τη φορά δεν θα γίνει ανάμεσα στις δύο χώρες και τις Κυβερνήσεις τους, αλλά μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων που θέλουν να διασφαλίσουν το κέρδος των επιχειρήσεων τους, κατοχυρώνοντας όλα όσα έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κατοχυρώσετε το εμπορικό σας σήμα ή την ονομασία. Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για όσες επιχειρήσεις μπορούν με οποιοδήποτε τρόπο να πληγούν από τις νέες συμφωνίες που θα προκύψουν. Η κατοχύρωση εμπορικών ονομασιών και εμπορικών σημάτων πρέπει να γίνει άμεσα και με γρήγορες διαδικασίες, έτσι ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων.

Ελάτε άμεσα σε επαφή με τον αρμόδιο υποστήριξης που ειδικεύεται στις υποθέσεις κατοχύρωσης εμπορικού σήματος και εμπορικής ονομασίας, έτσι ώστε να ενημερωθείτε για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Scroll to Top