+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

ΣτΕ: Επιστροφή συντάξεων με 3 αποφάσεις! Χάνουν τα πάντα όσοι δεν κινηθούν νομικά!

Με 3 σημαντικές αποφάσεις, το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει παράνομες τις περικοπές σε συντάξεις και μισθούς! Οι σχετικές αποφάσεις απαιτούν την επιστροφή των χρημάτων σας άμεσα!

 

Ποιοι δικαιώνονται και πώς…

Τα αναδρομικά από τις παράνομες περικοπές θα λάβουν ξανά μόνο όσοι κινήθηκαν νομικά! Σύμφωνα με 2 από τις 3 αποφάσεις για λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι ανάγονται στην οξυμένη δημοσιονομική κρίση, θα λάβουν αναδρομικά τις διαφορές των αποδοχών τους μόνο όσοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη!

Για την 3η απόφαση που αφορά αποκλειστικά τις περικοπές σε όλες τις συντάξεις 2012-1013, το κράτος εξετάζει τον τρόπο που θα επιστρέψει τα αναδρομικά μετά τον Ιούνιο του 2018 με τόκο, για όσους κινήθηκαν νομικά…

 

3 αποφάσεις «ζορίζουν» το κράτος!

Οι αποφάσεις που ακυρώνουν της περικοπές είναι αποτέλεσμα όσων διεκδίκησαν νομικά το δίκιο τους! Χάρη στις προσφυγές, το ΣτΕ:

  • έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις που επιβλήθηκαν την 01/01/2012 και 01/01/2013
  • απαίτησε την αναπροσαρμογή των αποδοχών σε μισθούς και συντάξεις των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα προ περικοπών επίπεδα μέσα σε 8 μήνες, διαφορετικά θα πέσει βαρύ πρόστιμο
  • έκρινε παράνομες τις μειώσεις στις αποδοχές των ιατρών του ΕΣΥ.

 

Προλάβετε την παραγραφή!

2 χρόνια έχετε περιθώριο να κινηθείτε για την απόφαση που κόβει τις αποδοχές σας. Για παράδειγμα, στις 31/07/2018 παραγράφονται οι αξιώσεις του Αυγούστου 2016. Το ίδιο ισχύει για κάθε επόμενο μήνα!

 

Τι χάνετε αν δεν κινηθείτε νομικά:

  • Δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα χρήματα που δουλέψατε μια ζωή και σας άρπαξε το κράτος!
  • Τουλάχιστον 6% τόκο ετησίως στα χρήματα που θα σας επιστραφούν μετά την αποδοχή της αγωγής σας!

 

Οι δικαστικές αποφάσεις είναι σαφείς: επιστροφή αναδρομικών για όσους προσέφυγαν και μόνο∙ για τους υπόλοιπους, αναπροσαρμογή συντάξεων και αποδοχών από τη στιγμή της απόφασης και μετά… Ό,τι έχασαν απ’ τα συνεχόμενα ψαλίδια, μένει στο κράτος!

Μην τους τα χαρίσετε! Καλέστε μας στο 211-0121395 για να μιλήσουμε για την υπόθεσή σας. Κάθε λεπτό μετράει!

 

Ο χρόνος είναι χρήμα… Το δικό σας χρήμα!

Scroll to Top