+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Παράνομος ο ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες Βόμβα ΣτΕ διαλύει τον Νόμο Κατρούγκαλου

Η νέα απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το ΕΦΚΑ φέρνει επιτέλους τη δικαίωση σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που προσέφυγαν δικαστικά για να διεκδικήσουν πίσω τις παράνομες παρακρατήσεις τους!

Πανικό και απόγνωση έχει φέρει στο Μέγαρο Μαξίμου η απόφαση του ΣτΕ για το ΕΦΚΑ, η οποία ουσιαστικά ανατρέπει το νόμο Κατρούγκαλου!

Η νέα απόφαση για το ΕΦΚΑ, μεταβάλλει άρδην το σκηνικό σχετικά με τις συντάξεις και τις εισφορές του 2017 καθώς και με τα εκκρεμή συνταξιοδοτικά αιτήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών και των επιστημόνων. Τι πρόκειται να γίνει με τις συντάξεις και τις εισφορές των παραπάνω, οι οποίοι έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί από το ΕΦΚΑ;

Η κυβέρνηση βαδίζει σε ναρκοπέδιο καθώς καλείται να :

  • Να επιστρέψει άμεσα τις εισφορές που παράνομα κατέβαλλαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες τα τελευταία χρόνια
  • Να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα της παράνομης φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών που στηρίχθηκε στην ένταξή τους στον ΕΦΚΑ

 

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με όπλο τη απόφαση του ΣτΕ μπορούν τώρα να διεκδικήσουν δικαστικά την επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων ποσών και να απαιτήσουν την πλήρη και ουσιαστική δικαίωσή τους.

Δείγμα του πανικού που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναγκάστηκε να παραδεχθεί σε συνέντευξη του ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα με τον ΕΦΚΑ.

Οι επικεφαλείς των επαγγελματικών ταμείων πανηγυρίζουν και δικαίως καθώς ανοίγει επιτέλους παράθυρο απελευθέρωσης των ελεύθερων επαγγελματιών από τον ΕΦΚΑ, και δίνει άμεσα την δυνατότητα επιστροφής στους δικαιούχους των χρήματων που παράνομα κατέβαλλαν επί πολλά έτη.

Ενδεικτικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας) Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι πρέπει να τοποθετηθεί σχετικά με τις αλλαγές όταν αυτές επιβεβαιωθούν και παρέμεινε σταθερός στην άποψη της Συνομοσπονδίας ότι οι εισφορές πρέπει να υπολογίζονται με βάση τα κέρδη. Και ο κ. Καββαθάς προέτρεψε και αυτός όλους τους εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά μέχρι νεωτέρας.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας δήλωσε ότι πρόκειται για δικαίωση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι είχαν φτάσει να πληρώνουν 70% των κερδών τους σε εισφορές.

Τέλος και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι φαίνεται να δικαιώνονται οι προσφυγές που είχε κάνει το Επιμελητήριο κατά του ΕΦΚΑ.

 

Μην ολιγωρείτε ! Η ώρα της Δικαίωσης έφτασε!

 

Επικοινωνήστε τώρα με το δικηγορικό μας γραφείο στο 2110121395 ώστε να ενημερωθείτε δωρεάν από τους εξειδικευμένους νομικούς μας συμβούλους συμβούλους για το πώς θα πάρετε πίσω τα χρήματά σας!

Scroll to Top