+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Συντάξεις: Καταβάλλονται νωρίτερα λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση οι συντάξεις θα καταβληθούν νωρίτερα και τμηματικά στην προσπάθεια να μειωθεί ο συνωστισμός σε τράπεζες και ΑΤΜ.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) με σκοπό να οργανώσει ένα χρονοδιάγραμμα για την καταβολή συντάξεων. Οι συντάξεις θα καταβληθούν νωρίτερα προς οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, αλλά κυριότερα για την μείωση του συνωστισμού τους στις τράπεζες.

Αναλυτικά:

  • Οι συντάξεις των μη μισθωτών θα καταβληθούν στις 24 Μαρτίου.
  • Οι συντάξεις του δημοσίου θα καταβληθούν στις 27 Μαρτίου.
  • Οι συντάξεις των μισθωτών θα καταβληθούν στις 30 Μαρτίου.

Το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε αυτή την απόφαση τονίζοντας τη σημαντικότητα υπακοής των μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών, και ιδιαιτέρως των ευπαθών ομάδων, από τον κορωνοϊό.

Το σύστημα Υγείας παλεύει με τον χρόνο και τα λιγοστά μέσα που διαθέτει να διαχειριστεί τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο τις εξωτερικές τους δουλειές ή να τις αναθέσουν σε κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης τους.

 

Ο Υπουργός Εργασίας τόνισε:

«Οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να πάνε στις τράπεζες, διότι τα χρήματά τους θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους. ‘Αρα, δεν χρειάζεται η παρουσία τους στις τράπεζες, για να ενημερώσουν τα βιβλιάριά τους».

 

 

Scroll to Top