Τα ιατρικά λάθη πληρώνονται από την τσέπη των γιατρών!

Από εδώ και στο εξής οι γιατροί του ΕΣΥ θα πληρώνουν τα σπασμένα για περιπτώσεις βαριάς ιατρικής αμέλειας αντί για τα νοσοκομεία! Έτσι ορίζει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλιαράκης, σύμφωνα με το βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνο Μπαργιώτα. 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες θα μεταθέτουν την πληρωμή ασφαλίστρων και πολύ περισσότερων αποζημιώσεων ευθέως προς τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο κ. Μπαργιώτας τόνισε τη διαφορά της κατάστασης που επικρατεί στο Ελληνικό Δημόσιο Νοσοκομείο με αυτή των χωρών όπως ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ολλανδία: στις χώρες αυτές υπάρχουν προδιαγραφές ποιότητας τη παροχής των ιατρικών υπηρεσιών, λειτουργεί αναγκαστική προδικαστική διαδικασία σε περίπτωση ιατρικού λάθους, ενώ οι μισθοί των γιατρών είναι πολύ υψηλότεροι. Αντίθετα, στο ΕΣΥ η απουσία του θεσμικού πλαισίου και των standards είναι αισθητή.

Όμως και οι αδικίες εις βάρος των ασθενών πρέπει να καταπολεμούνται! Με την υποστήριξή μας κερδίζετε αποζημίωση για Ιατρικά Σφάλματα ώστε να νιώσετε τουλάχιστον δικαιωμένος για ό, τι έχετε υποστεί. Η παραπάνω εγκύκλιος σας προστατεύει από οποιοδήποτε σφάλμα: από λάθος διάγνωση, χειρουργική ιατρική αμέλεια, παροχή παραϊατρικής, πρόκληση σωματικών βλαβών, καθυστερημένα ραντεβού μέχρι και απρεπή συμπεριφορά του γιατρού.

Σχετικά Άρθρα

Ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας!

13ος και 14ος μισθός ξανά στο Δημόσιο!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ενημερωθείτε για την διαδικασία

Πάμε να υπολογίσουμε τις περικοπές
από τα αναδρομικά που δικαιούστε
καλώντας μας στο 211-0121395

 

Ενημερωθείτε για την προθεσμία
και διεκδικήστε ως 20.000€!

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 1/2 ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ

Θέλω να διεκδικήσω τις αντισυνταγματικές περικοπές στη σύνταξή μου

Ακουλουθήστε μας στο Facebook