+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Τα σημαντικά βήματα για την προστασία του εμπορικού σήματος

H ήττα σε μια μάχη για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική για την επιχείρησή σας. Η προστασία του εμπορικού σας σήματος με προσφυγή στη δικαιοσύνη θα μπορούσε να αποδειχθεί ακριβή αλλά και χρονοβόρα. Η δημοσιότητα και προσοχή στην δικαστική διαμάχη θα μπορούσε να αποβεί ζημιογόνος και ενδέχεται να αναγκαστείτε να αναθεωρήσετε όλο τον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησής σας.

Η προστασία του εμπορικού σήματος είναι μάχη χωρίς τέλος. Πολλές εταιρείες όμως, δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις, εφησυχάζουν και έτσι καθίστανται πιο ευάλωτες. Μην κάνετε το ίδιο.

Υπάρχει τρόπος για την αποτελεσματική παρακολούθηση του ανταγωνισμού και την προστασία του εμπορικού σήματος χωρίς υπέρβαση στα έξοδα και προσλήψεις προσωπικού που θα υποβάλει σχετικές αναφορές σε 24ώρη βάση. Η αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, η κατανόηση των κινήσεων που πρέπει να γίνουν και η ενσωμάτωση της διαδικασίας για την προστασία των εμπορικών σας σημάτων μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

 

Προστατέψτε το εμπορικό σας σήμα

 

Όταν πρόκειται για τη διασφάλιση του πιο σημαντικού περιουσιακού στοιχείου της επιχείρησής σας πρέπει να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένους νομικούς. Όταν έχετε στο πλευρό σας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προκειμένου να επιτύχετε τον στόχο σας, τότε μπορείτε να κάνετε τη διαφορά.

Ένας δικηγόρος μπορεί να κάνει τη δουλειά για εσάς, χρησιμοποιώντας τις εξειδικευμένες γνώσεις επί των εμπορικών σημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να υπερασπιστείτε αποτελεσματικά το δικό σας. Από την άλλη πλευρά, τα κατάλληλα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να έχετε την άμεση εποπτεία της κατάστασης, αναγνωρίζοντας του κινδύνους και τις συνέπειες που αυτοί συνεπάγονται.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, με νομική συνδρομή ή χωρίς αυτή, πρέπει οπωσδήποτε ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 

  1. Σωστή επιλογή

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Πριν κατοχυρώσετε το εμπορικό σας σήμα είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει ένας προέλεγχος. Σε κάθε περίπτωση το σήμα που έχετε στο μυαλό σας μπορεί να είναι εφικτό να προστατευθεί αποτελεσματικά αλλά μπορεί αυτή η προστασία να σας κοστίσει ακριβά ή στη χειρότερη περίπτωση να μην υπάρχει δυνατότητα κατοχύρωσης, γιατί πολύ απλά κάποιος άλλος μπορεί να σας έχει προλάβει. Επομένως θα πρέπει να διασφαλίσετε από την αρχή ότι το σήμα που έχετε επιλέξει μπορεί να προστατευθεί με εύκολο τρόπο.

  1. Μην μείνετε στην κατοχύρωση του σήματος

Όταν είστε πλέον βέβαιοι ότι η πιθανότητα σύγχυσης του σήματός σας είναι μηδαμινή. Είναι σημαντικό να κατοχυρώσετε ότι το περιβάλει. Δηλαδή, την επωνυμία της εταιρείας, το λογότυπο και τις ονομασίες των προϊόντων. Οτιδήποτε σχετικό με το εμπορικό σήμα πρέπει να κατοχυρώνεται ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπετε αποτελεσματικά κακόβουλες ή μη ενέργειες εις βάρος σας. Την ίδια τακτική θα πρέπει να ακολουθείτε και για τις ιδέες σας, τις οποίες σχεδιάζετε να υλοποιήσετε σε μελλοντικό χρόνο. Η άμεση προστασία τους αποτελεί μια εγγύηση πως θα είναι εκεί διαθέσιμες για να τις χρησιμοποιήσετε στο μέλλον.

  1. Μην αμελήσετε την ψηφιακή αγορά

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην κατοχύρωση της ονομασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Εάν κατοχυρώσετε το εμπορικό σας σήμα και την επωνυμία της επιχείρησης, αλλά αμελήσετε το ψηφιακό σκέλος, μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεων, αφού οι καταναλωτές μπορεί να ψάχνουν για εσάς αλλά να «πέφτουν πάνω» σε κάποιον ανταγωνιστή σας.

Κατοχυρώστε τον λογαριασμό με την ονομασία που επιθυμείτε στο Twitter και το Facebook. Πράξτε το ίδιο για άλλα προϊόντα, για τα οποία προτίθεστε να δημιουργήσετε ξεχωριστούς λογαριασμούς.

Για να είστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλής κατοχυρώστε λογαριασμούς με την ονομασία της επιλογής σας σε:

Facebook

Twitter

Instagram

Snapchat

Medium

Reddit

Tumblr

GitHub

LinkedIn

Ebay

Twitch

Skype

Pinterist

Google Plus

Youtube

Ακόμα κι αν κάποιες από αυτές τις πλατφόρμες μπορεί να μην είναι σχετικές με τον τομέα που δραστηριοποιείστε, το καλύτερο που θα έχετε να κάνετε είναι να προχωρήσετε στην κατοχύρωση για να είστε εξασφαλισμένοι.

  1. Ανανεώστε την κατοχύρωση

Μην αμελείτε να ανανεώνετε την κατοχύρωση του εμπορικού σας σήματος στο χρονικό πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία. Αυτό βέβαια, από μόνο του δεν αρκεί. Μπορεί να διασφαλίζει πως δεν θα απολέσετε το δικαίωμα σας στο σήμα. Ωστόσο, η παρακολούθηση των σημάτων είναι θεμελιώδους σημασίας για να αντιληφθείτε μια ενέργεια που τυχόν θίγει το δικό σας συμφέρον, αλλά και να έχετε μια σαφή εικόνα για τις κινήσεις του ανταγωνισμού.

  1. Παρακολουθήστε το εμπορικό σας σήμα

Αρκετές είναι οι εταιρείες που έχουν κατοχυρώσει ένα μεγάλο αριθμό σημάτων και είτε έχουν εγκαταλείψει την παρακολούθηση κάποιων εξ αυτών, είτε παρακολουθούν αλλά πλημμελώς. Μπορεί αυτό να μην έχει συνέπειες, τουλάχιστον μέχρις ότου κάποιος να θίξει το κατοχυρωμένο αυτό δικαίωμα στο σήμα. Τότε θα χρειαστεί ανάληψη νομικής δράσης. Ωστόσο, σε κάποιες χώρες η νομολογία τείνει να διαμορφωθεί προς την κατεύθυνση της δικαίωσης των αντίδικων σε περιπτώσεις που κάποιος δεν παρακολουθούσε επισταμένα το εμπορικό του σήμα.

Σε κάθε περίπτωση η διατήρηση και η προστασία του εμπορικού σήματος είναι ζωτικής σημασίας θέμα για κάθε επιχείρηση. Η διαρκής παρακολούθηση σας δίνει σαφές πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και καθιστά την ανάληψη δράσης για την προστασία των δικαιωμάτων σας πιο εύκολη και λιγότερο δαπανηρή. Εμπιστευτείτε τους εξειδικευμένους συνεργάτες της BCLA που με την πολύχρονη εμπειρία τους θα σας προστατεύσουν από τις κακοτοπιές εξασφαλίζοντας το μέλλον των προϊόντων αλλά και της επιχείρησής σας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1486730856251{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;background-color: #808080 !important;}”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1486730740925{background-color: #eef0f3 !important;}”][vc_column_inner css=”.vc_custom_1486730919287{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text]

Κατοχυρώστε σήμερα το trademark σας

Scroll to Top