+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Έγινες Συνταξιούχος πριν το 2016; Σε αφορά.

Το ΣτΕ αποφασίζει Μόνο για Όσους Θα Διεκδικήσουν μέχρι την εκδίκαση εντός Ιουνίου.

Συμπλήρωσε την φόρμα και Διεκδίκησε τα Δεδουλευμένα σου.

Ενημερωθείτε στο 211-0121395 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

[activecampaign form=32]

 

Το ΣτΕ αποφασίζει:

Επιστροφές σε όσους έχουν κινηθεί νομικά.

Τελική απόφαση ΣτΕ τον Ιούνιο.

Η απόφαση αφορά μόνο όσους θα έχουν κινηθεί πριν τη δημοσίευσή της.

Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις.
Οι πηγές λένε ότι η επιστροφή θα ξεκινήσει το 2021, ενώ αναφορές γίνονται και για επιστροφή της ΕΑΣ.

Ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης δήλωσε: “Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις.”.

Αναλυτικά τι ισχύει για τις νομικές διεκδικήσεις…

Τι ισχύει για εκείνους που έχουν κάνει αγωγή αλλά δεν έχουν καλύψει όλα τα χρόνια διεκδίκησης;

Όσοι έχουν προχωρήσει σε διεκδίκηση θα πρέπει άμεσα να ελέγξουν οτι διεκδικούν το συνολικό ποσό, για τα συνολικά έτη κρατήσεων.

Τι ισχύει για όσους δεν έχουν κάνει αγωγή;

Όσοι μέχρι και σήμερα δεν έχουν προχωρήσει σε διεκδικήσεις έχουν ακόμα τη δυνατότητα να κινηθούν. Θα πρέπει όμως να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες άμεσα μέχρι μέσα Ιουνίου.

Οι αποφάσεις του ΣτΕ κατα κανόνα αφορούν μόνο όσους έχουν κινηθεί πριν τη δημοσίευση τους, όπως πάγια ρητά αναφέρει στις αποφάσεις του το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Η δημοσίευση της τελικής απόφασης αναμένεται τον Ιούνιο.

Συνταξιούχος του ΝΑΤ είδε μείωση 50% από τη σύνταξη του λόγω των παράνομων κρατήσεων από τους νόμους 4093/12, 4051/12 και ΝΑΤ 7%. Το ποσό που διεκδικεί ανέρχεται στα 11.758 ευρώ!

Συνταξιούχος του Δημοσίου είχε κρατήσεις ως και 70% από τις περικοπές των δώρων και επιδομάτων του και τα αναδρομικά που δικαιούται πίσω είναι 8.940 ευρώ.

Πρώην ιδιωτικός υπάλληλος λαμβάνει πλέον 1.300 ευρώ λιγότερα στη μηνιαία σύνταξη του λόγω των μειώσεων! Μέχρι σήμερα το ποσό που μπορεί να λάβει πίσω είναι 6.500 ευρώ!

Όσοι έχουν ήδη κινηθεί νομικά είναι οι μόνοι που δεν έχουν χάσει!

Η νομική οδός δεν αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των κυβερνήσεων την επιστροφή των αναδρομικών! Η πιλοτική δίκη-κλειδί αναμένεται να δώσει σύντομα την τελική απάντηση που αναμένουν εδώ και χρόνια όλοι οι συνταξιούχοι που έχουν αδικηθεί.

Εαν θέλετε να διασφαλίσετε την επιστροφή των κρατήσεων, θα πρέπει να κινηθείτε άμεσα μέχρι τέλη Απριλίου. Η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν την ανακοίνωση της τελικής απόφασης. Οι αποφάσεις αφορούν αυστηρά μόνο εκείνους που έχουν ήδη εκκρεμοδικία και διεκδικούν νομικά τα αναδρομικά τους. Η πάγια αυτή τακτική που ακολουθείται από το ΣτΕ αφαιρεί δια παντός το δικαίωμα διεκδίκησης για όσους δεν κινηθούν εγκαίρως.

Αν δεν κινηθείτε άμεσα χάνετε δια παντός το δικαίωμα διεκδίκησης.

Γιατί να κινηθείτε;

 

 • Για να σας αφορά προσωπικά η απόφαση.
 • Για να κατοχυρώσετε το δικαίωμα σας στην επιστροφή αναδρομικών.
 • Για να διεκδικήσετε επιστροφή για το σύνολο των ετών.
 • Για να διεκδικήσετε το συνολικό ποσό περιλαμβανομένων των τόκων.
 • Για να διασφαλίσετε σε κάθε περίπτωση τη διεκδίκησή σας.

Τι αναδρομικα δικαιουμαι πισω;

Μπορείτε να διεκδικήσετε αναδρομικά που ξεπερνούν ακόμα και τις 27.000 ευρώ

Θα τα παρω ομως;

Υπάρχουν πολλές δικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη δικαιώσει συνταξιούχους

Μεχρι ποτε να κινηθω;

Κινηθείτε άμεσα πριν την απόφαση του ΣτΕ

Πως μπορω να τα λαβω πισω;

Μόνο όσοι έχουν τελεσίδικη δικαστική απόφαση θα λάβουν πίσω αναδρομικά

Ποσο θα μου κοστισει;

Η εταιρεία μας δεν αμείβεται αν δεν λάβετε πίσω τα χρήματα σας

Τι μπορω να κανω;

Ενημερωθείτε πώς θα διεκδικήστε πίσω τα αναδρομικά σας

Συχνες ερωτησεις

Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τα αναδρομικά, δώρα και επιδόματα των συνταξιούχων και για τα έτη που θα μπορούν να τα διεκδικήσουν. Για να συμπεριληφθείτε ωστόσο και εσείς στην παρέμβαση που θα γίνει χρειάζεται να τηρηθεί συγκεκριμένη διαδικασία έτσι ώστε να έχουμε την εξουσιοδότηση να παρέμβουμε και για εσάς. 

Θα πρέπει άμεσα να κινηθείτε νομικά κάνοντας αγωγή και διεκδικώντας το συνολικό ποσό των αναδρομικών, για τα συνολικά έτη που δικαιούστε.

Αν δεν κινηθείτε άμεσα θα χάσετε δια παντός το δικαίωμα για οποιαδήποτε διεκδίκηση μετά την απόφαση ΣτΕ, καθώς θα λήξει οριστικά το θέμα των αναδρομικών. Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα οι αποφάσεις του ΣτΕ αφορούν όσους έχουν προλάβει να προσφύγουν πριν την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.

Έχοντας μελετήσει όλες τις βέλτιστες νομικές πρακτικές που εφάπτονται στην υπόθεσή σας σας ενημερώνουμε πάντα αποσκοπώντας στο μέγιστο όφελος σας.

Ο καλύτερος και πιο σίγουρος τρόπος να λάβετε πίσω αναδρομικά σας είναι με τελεσίδικη δικαστική απόφαση που θα σας αφορά προσωπικά.

Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί άμεσα. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα οι αποφάσεις του ΣτΕ αφορούν όσους έχουν προλάβει να προσφύγουν πριν την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.

Θα πρέπει να καταθέσετε αγωγή και να προχωρήσετε για την παρέμβαση άμεσα! Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για το ποσό που μπορείτε να διεκδικήσετε πίσω αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε.

 • Απόφαση 9714/2019 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών δικαίωσε τρεις συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ και ήδη ΕΦΚΑ για τις παράνομες μειώσεις που υπέστησαν στις συντάξεις τους από το νόμο 4093/12. Το Δημόσιο υποχρεούται να επιστρέψει στους ενάγοντες τα αναδρομικά τους και μάλιστα έντοκα!
 • Απόφαση 3037/2018 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης έκρινε ότι παρανόμως περικόπηκαν τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης βάσει των ν. 4093/12 και ν. 4051/12. Ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ οφείλουν να επιστρέψουν στον ενάγοντα αποζημίωση ύψους 6.689€ και 4.495€ αντίστοιχα.
 • Απόφαση 3780/2016 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών έκρινε ότι οι μηνιαίες αποδοχές συνταξιούχου του ΕΤΑΑ μειώθηκαν παράνομα βάσει του ν. 4093/12. Το ταμείο υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση ίση με τις διαφορές των συντάξεων για το χρονικό διάστημα μετά την 1/1/2013.
 • Απόφαση 5431/2018 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει σε συνταξιούχο που παράνομα της είχαν παρακρατήσει χρήματα από την μηνιαία της σύνταξη βάση του ν. 4093/12, το ποσό των 7.402,76 ευρώ με επιτόκιο 6%.
 • Απόφαση 1863/2018 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει σε μαζική προσφυγή συνταξιούχων το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους ενάγοντες συνταξιούχους για τις περικοπές που επέβαλλαν οι αντισυνταγματικοί ν. 4093/12 και ν. 4024/11.
 • Απόφαση 647/2019 δικαιώνει οριστικά και αμετάκλητα και σε δεύτερο βαθμό συνταξιούχο του ταμείου νομικών με αναδρομικά δύο ετών (Ιούλιος 2015-Ιούνιος 2017) και δικαιούται και επιστροφή των μειώσεων του 2018.
 • Απόφαση Α563/2019 του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά δικαίωσε συνταξιούχους του ΝΑΤ, οι οποίοι είχαν υποστεί μειώσεις με τους νόμους 4051/12 και της ΚΥΑ 476/12. Ο ΕΦΚΑ οφείλει να τους επιστρέψει τα αναδρομικά τους για τα τελευταία 5 έτη.

Η διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη και αποτελείται από 3 απλά βήματα!

 1. Αφού συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, θα λάβετε στο email σας τα έγγραφα που πρέπει να μας αποστείλετε, ώστε να προχωρήσουμε στον υπολογισμό των αναδρομικών σας.
 2. Στη συνέχεια, σας ενημερώνουμε για το ποσό που μπορείτε να διεκδικήσετε.
 3. Ξεκινάει η νομική διαδικασία! Αφού συμπληρωθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, συντάσσουμε το δικόγραφο και το καταθέτουμε στο αρμόδιο δικαστήριο. Επίσης, σας αποστέλλουμε τους κωδικούς της υπόθεσης σας, ώστε να παρακολουθείτε και εσείς την εξέλιξη της.

Κατανοώντας την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, σχεδιάζουμε και οργανώνουμε τις νομικές μας ενέργειες με το χαμηλότερο για εσάς κόστος.

Για αυτό και δεν αμειβόμαστε παρά μόνο όταν δικαιωθείτε και λάβετε πίσω τα χρήματα που δικαιούστε. Μόνο τότε λαμβάνουμε μόνο ένα 5% του ποσού που σας επιστράφηκε, όπως ορίζει και το συμφωνητικό εργολαβικής δίκης που υπογράφουμε

Το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσει η νομική διαδικασία είναι το κόστος των παραβόλων, το οποίο ορίζεται και από το νόμο. Ενδεικτικά για το νόμο 4093/12, το κόστος των παραβόλων ανέρχεται στα 97,58+ ΦΠΑ.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα και τη δική σας παρέμβαση, θα χρειαστούμε: 

 • Την κατάθεση των δικαστικών εξόδων. 
 • Την Εξουσιοδότηση που σας επισυνάπτουμε με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής (Αστυνομικό Τμήμα ή ΚΕΠ).

Για να προλάβουμε τις προθεσμίες  καλό είναι να μας στείλετε την εξουσιοδότηση άμεσα με e-mail στο ste10@bcla.gr και στη συνέχεια ταχυδρομικώς στη Διεύθυνση:

 BCLA – Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 262 & ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ 2, Τ.Κ.: 17672 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Τα Δικαστικά Έξοδα είναι 97,00 +Φ.Π.Α. = 120,28 EURO 

ΕΔΩ θα βρείτε την απαραίτητη για τις διαδικασίες εξουσιοδότηση.

Ο δρόμος των διεκδικήσεων για τους συνταξιούχους είναι ανοιχτός!
Εσείς γνωρίζετε τι ποσό δικαιούστε πίσω;

Ποιοι είμαστε

Η BCLA είναι μια σύγχρονη Δικηγορική Εταιρεία με έδρα την Καλλιθέα. Η εξειδικευμένη γνώση μας και η εμπειρία μας, μας βοηθάει να βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων. Εδώ και 25 χρόνια στεκόμαστε δίπλα στους συνταξιούχους και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους. Το τμήμα εξυπηρέτησης μας βρίσκεται στη διάθεση σας 24/7 για να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειάζεστε.

ειπαν για εμασ στο facebook

Η ομάδα μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να ενημερωθείτε πως μπορείτε να διεκδικήσετε τα αναδρομικά που σας αντιστοιχούν

[activecampaign form=32]

Scroll to Top