+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Ελεγκτικό Συνέδριο:

Πιλοτική Δίκη για Ειδικά Μισθολόγια στις 19/05

ΟΛΑ στο τραπέζι: Αναδρομικά, Εισφορά Αλληλεγγύης, Εφάπαξ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 12/05/21

Ζητήστε να υπολογίσουμε μαζί πόσα δικαιούστε ακόμη να σας επιστραφούν
Ενημερωθείτε πώς μπορεί να κατατεθεί αγωγή

  Τα στοιχεία που μας δίνετε χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας για θέματα συντάξεων σύμφωνα με τους όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Το Ελεγκτικό Συνέδριο όρισε Πιλοτική Δίκη στις 19 Μαΐου 2021. Η Ολομέλεια του Ελ.Συνεδρίου θα συζητήσει όλα τα θέματα που αφορούν τους συνταξιούχους με σκοπό να τα επιλύσουν αποτελεσματικά. Η πιλοτική δίκη θα εξετάσει το ζήτημα της επιστροφής του συνολικού ποσού αναδρομικών των συνταξιούχων που εντάσσονται στα Ειδικά Μισθολόγια.

  Διεκδικήστε αναδρομικά, ΕΑΣ και ΕΦΑΠΑΞ.

  Όσοι έχουν ήδη κάνει αγωγή μπορούν να συμπεριληφθούν άμεσα στην παρέμβαση. Όσοι δεν έχουν κάνει καμία νομική κίνηση θα πρέπει να τρέξουν τη διαδικασία, να ασκήσουν αγωγή και να ενταχθούν στην πιλοτική δίκη.

  Τι αποφάσισε το Ελεγκτικό για την Εισφορά Αλληλεγγύης.

  Τέλος στην ΕΑΣ σύμφωνα με την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Αρ. Απ 504/2021)

  Το Δικαστήριο αποφάσισε και σφράγισε την επιστροφή αναδρομικών και Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) στους δικαιούχους. Η εφαρμογή της νέας απόφασης αφορά τις περικοπές που έγιναν τόσο πριν, όσο και μετά το Νόμο Κατρούγκαλου (4387/2016).

  Αναδρομικά 5ετιας για διεκδικήσεις ΕΑΣ.

  Όσοι συνταξιούχοι είχαν ήδη προχωρήσει σε αγωγή μπορούν να λάβουν αναδρομικά 5 ετών που φτάνουν ή και ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις το ποσό των 24.196 ευρώ. Όσοι κινηθούν άμεσα μέσα στο επόμενο διάστημα θα λάβουν αναδρομικά τουλάχιστον για 2 έτη.

  Μήπως έχετε κι εσείς επιστροφή ΕΦΑΠΑΞ;

  Οι συνταξιούχοι που πήραν ΕΦΑΠΑΞ τη χρονική περίοδο 01/08/2012 μέχρι 31/12/2016 δεν έλαβαν το σωστό ποσό που αντιστοιχούσε στα έτη εργασίας/υπηρεσίας και το μισθό που λάμβαναν όσο ήταν εν ενεργεία. Εξηγούμε παρακάτω αναλυτικά:

  Όσοι εντάσσονταν στα Ειδικά Μισθολόγια του Κράτους (στρατιωτικοί, αστυνομικοι, λιμενικοί, καθηγητές ΑΕΙ, γιατροί κ.α.) δέχθηκαν μείωση βασικού μισθού με τον Νόμο 4093/2012.
  Ο Βασικός Μισθός αποτελεί βασική παράμετρο για τον υπολογισμό του ΕΦΑΠΑΞ.

  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λάβουν σημαντικά μειωμένο ΕΦΑΠΑΞ από εκείνο που δικαιούνταν, καθώς υπολογίστηκε με γνώμονα το νέο μειωμένο ποσό μηνιαίου μισθού. Ο νόμος 4093/12 κρίθηκε αντισυνταγματικός και η νέα νομοθεσία (4307) έφερε επαναφορά των μισθών στην προ Ν.4093/12 εποχή. Έτσι, δημιουργήθηκε η ανάγκη για άμεση επιστροφή του συμπληρωματικού ποσού ΕΦΑΠΑΞ των δικαιούχων.

  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ: Ελεγξτε τις υπ’ άριθμόν 15718/2020 και 15719/2020 αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνουν τους συνταξιούχους.

  Πώς θα σας βοηθήσει η συμμετοχή σας στην παρέμβαση...

  Η συμμετοχή σας στην πιλοτική δίκη του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα επιταχύνει την άμεση επιστροφή των αναδρομικών σας. Μέσω της παρέμβασης στην πιλοτική έρχεστε πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα και δεν καθυστερείτε αναμένοντας τη δικάσιμη ημερομηνία της υπόθεσής σας. Ένα θετικό αποτέλεσμα στην παρέμβαση μπορεί να οδηγήσει στην γρήγορη “τακτοποίηση” και συνεκδίκαση όλων των σχετικών αποφάσεων.

  ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 12/05/2021
  Πώς μπορώ να συμμετάσχω;

  Αν έχετε προχωρήσει σε αγωγή με άλλο γραφείο αλλά επιθυμείτε να ενημερωθείτε για την πιλοτική δίκη πατήστε ΕΔΩ

  Πόσος χρόνος θα χρειαστεί μετά την δικαστική απόφαση για να λάβω την επιστροφή;

  Η νομοθεσία έχει φροντίσει να σας διασφαλίσει και σε αυτό το επίπεδο.
  Σύμφωνα με το Νόμο 3068/2002 «Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις ΚΛΠ» και το άρθρο 1 ορίζεται ότι: Η Διοίκηση έχει την υποχρέωση να εκτελεί άμεσα τις δικαστικές αποφάσεις που λαμβάνονται. Στο άρθρο 3 του νόμου μάλιστα αναφέρει ότι: Υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί προθεσμία στο Δημόσιο έως και 3 μήνες από δικαστική επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση αν έχετε στα χέρια σας δικαστική απόφαση με το όνομα σας η διαδικασία επιστροφής αναδρομικών θα διαρκέσει το πολύ 3 μήνες.

  ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ 12/05/21

  Ποιοι είμαστε

  Η BCLA είναι μια σύγχρονη Δικηγορική Εταιρεία με έδρα την Καλλιθέα. Η εξειδικευμένη γνώση μας και η εμπειρία μας, μας βοηθάει να βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων. Εδώ και 25 χρόνια στεκόμαστε δίπλα στους συνταξιούχους και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους. Το τμήμα εξυπηρέτησης μας βρίσκεται στη διάθεση σας 24/7 για να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειάζεστε.

  Scroll to Top