+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Είστε έτοιμοι να δείτε πόσα χρήματα σας χρωστάει το Κράτος;
Συμπληρώστε τη φόρμα ή καλέστε στο 211-0121395

  Τα στοιχεία που μας δίνετε χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας για θέματα συντάξεων σύμφωνα με τους όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

  Διπλό Ψαλίδι μέχρι και 70% στις συντάξεις χηρείας

  Πληρωνόμαστε ΜΟΝΟ με ένα 5% του συνολικού ποσού που θα εισπράξετε όταν σας κατατεθούν τα χρήματα.

  Μαχαίρι έως 70% στις συντάξεις χηρείας!

  Βαθιά το χέρι στην δική σας τσέπη φαίνεται να βάζει το Κράτος μετά και τις νέες περικοπές! Με τον νόμο Κατρούγκαλου οι περικοπές θα αγγίξουν το 70%, αφήνοντας σας με ψίχουλα! Αντί λοιπόν η χήρα ή ο επιβιώσας σύζυγος να λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται από το Κράτος, θα καταλήξει με ένα 30% της αρχικής σύνταξης του θανόντος, με αποτέλεσμα να στερεί από τις χήρες και τις οικογένειές τους τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

  Και το παράλογο της υπόθεσης; Σε περίπτωση που οι χήρες (κυρίως) είναι κάτω των 52 ετών, λαμβάνουν σύνταξη για μία τριετία και μετά αυτή διακόπτεται εφ’ όρου ζωής, χωρίς έστω να λαμβάνουν τις καταβαλλόμενες εισφορές του θανόντος στο κράτος. Μην ξεχνάτε! Σας χρωστάνε, δεν τους χρωστάτε!

  Με απλά λόγια. Ένας συνταξιούχος πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου θα έπαιρνε 995,13 ευρώ. Η χήρα ή ο επιβιώσας σύζυγος  με τον νόμο Κατρούγκαλου θα πάρει το εξευτελιστικό ποσό των 298,54 ευρώ (μείωση 70%)!

  Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα τα βγάλετε πέρα με αυτό το εξευτελιστικά μικρό ποσό! Κάνουν τη σύνταξη που δικαιούστε επίδομα! Θα μείνετε με σταυρωμένα χέρια;

  Διεκδικείστε τη σύνταξη που δικαιούστε ΤΩΡΑ!

  Τέλος στις συντάξεις χηρείας για όσους είναι κάτω από 55

  Δεν έχει προηγούμενο η διάκριση εις βάρος όσων είναι κάτω από 55 χρονών όταν χάνουν τον σύζυγό τους εκ μέρους του κράτους, καθώς η νέα νομοθετική ρύθμιση ορίζει πως δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν σύνταξη χηρείας.

  Εάν μάλιστα ο/η σύζυγος δεν συμπληρώνει τα 55 έτη ούτε εντός μίας τριετίας από την ημερομηνία του θανάτου, τότε δεν έχει δικαίωμα ούτε και στο οικονομικό βοήθημα που θα του δινόταν όταν θα συμπλήρωνε τα 67 του έτη και δεν θα μπορούσε να εργαστεί!

  Η αδικία αυτή ουσιαστικά αφήνει ξεκρέμαστους τους ανθρώπους εκείνους που είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους με δεδομένους δύο μισθούς και πέρα από την απώλεια πρέπει πλέον να διαχειριστούν και την οικονομική συντριβή.

  Εσείς θα το υποστείτε αυτό αδιαμαρτύρητα;

  Οι αδικίες όμως που επιβάλλονται με τις ειδικές ρυθμίσεις του νόμου για τις συντάξεις χηρείας, δεν σταματούν εδώ.

  Μαζί. Θα διεκδικήσουμε όσα σας έχουν στερήσει. Η δικηγορική ομάδα της BCLA βάζει τα δυνατά της για να λάβετε πίσω τα χρήματα που το Κράτος σας έχει “κλέψει” με μαεστρία. Μην ανησυχείτε εάν δεν διαθέτετε αυτή τη στιγμή τα χρήματα για να προχωρήσετε. Εσείς καλύπτετε μόνο τα βασικά δικαστικά έξοδα και εμείς θα λάβουμε ΜΟΝΟ ένα 5% όταν σας κατατεθούν τα χρήματα που θα κερδίσετε!

  Είμαστε δίπλα σας για να διεκδικήσετε άμεσα και αποτελεσματικά:

  Η ενημέρωση, η καθοδήγηση και ο υπολογισμός για το ποσό των περικοπών από τις συντάξεις που δικαιούστε! Δεν λαμβάνουμε αμοιβή αν δεν πάρετε τα χρήματά σας ΠΙΣΩ! Μόνο και μόνο τότε λαμβάνουμε το 5% των χρημάτων που θα εισπράξετε. Πληρώνοντας λοιπόν μόνο τα δικαστικά έξοδα που απαιτούνται για να κινηθούν οι διαδικασίες, θα αποκτήσετε είμαστε στο πλευρό σας από το πρώτο βήμα μέχρι το τελικό στάδιο της διεκδίκησης σας! Εμείς δεν σας παρέχουμε μια απλή εκπροσώπηση στο δικαστήριο.

  Διεκδικήστε μαζί μας:

  Συχνές Ερωτήσεις

  Μπορεί και να είναι ακόμα πιο μειωμένο. Αν ο σύζυγός σας έφυγε από τη ζωή μετά το νόμο Κατρούγκαλου (13/5/2016), τότε η σύνταξη χηρείας θα περάσει και από τον δεύτερο επανυπολογισμό, επομένως η σύνταξη του θανόντος θα μειωθεί ξανά, αυτή τη φορά κατά 50%!

  Όχι. Δεν παίρνετε το 50% της σύνταξης που έπαιρνε ο θανών, αλλά το 50% της επανυπολογισμένης σύνταξης με βάση το νόμο Κατρούγκαλου.

  Για παράδειγμα, αν ο θανών έπαιρνε 800 ευρώ, η/ο σύζυγος  δεν θα πάρει το 50%, δηλαδή 400 ευρώ, αλλά το 50% της νέας σύνταξης του θανόντος, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τον επανυπολογισμό.

  Ο Νόμος Κατρούγκαλου εξειδικεύτηκε με σχετική εγκύκλιο η οποία καθορίζει με σαφή τρόπο τα νέα όρια για την παροχή σύνταξης χηρείας.
  Ειδικότερα, το κατώτατο όριο για την λήψη της σύνταξης, διαμορφώνεται στα 360 ευρώ. Τα ποσά και οι ηλικιακές κατηγορίες είναι οι εξής:

  • Μέχρι και 15 έτη ασφάλισης: 360 ευρώ
  • Για 16 έτη ασφάλισης: 364,80 ευρώ
  • Για 17 έτη ασφάλισης: 369,60 ευρώ
  • Για 18 έτη ασφάλισης: 374,40 ευρώ
  • Για 19 έτη ασφάλισης: 379,20 ευρώ
  • Για 20 έτη ασφάλισης και άνω : 384,00 ευρώ

  Ο Νόμος Κατρούγκαλου εξειδικεύτηκε με σχετική εγκύκλιο η οποία καθορίζει με σαφή τρόπο τα νέα όρια για την παροχή σύνταξης χηρείας.
  Ειδικότερα, το κατώτατο όριο για την λήψη της σύνταξης, διαμορφώνεται στα 360 ευρώ. Τα ποσά και οι ηλικιακές κατηγορίες είναι οι εξής:

  • Μέχρι και 15 έτη ασφάλισης: 360 ευρώ
  • Για 16 έτη ασφάλισης: 364,80 ευρώ
  • Για 17 έτη ασφάλισης: 369,60 ευρώ
  • Για 18 έτη ασφάλισης: 374,40 ευρώ
  • Για 19 έτη ασφάλισης: 379,20 ευρώ
  • Για 20 έτη ασφάλισης και άνω : 384,00 ευρώ

  Μπορείτε να μας καλέσετε στο 211-0121395, Δευτέρα με Παρασκευή, 09:00 με 17:00 μαζί μας για το θέμα των συντάξεων χηρείας.
  Σας ενημερώνουμε και υπολογίζουμε το ποσό των περικοπών που πρέπει να σας επιστραφεί και εξετάζουμε μαζί πως θα κινηθούμε για την υπόθεσή σας!

  Ποιοί είμαστε

  Η BCLA είναι μια σύγχρονη Δικηγορική Εταιρεία με έδρα την Καλλιθέα. Η εξειδικευμένη γνώση μας και η εμπειρία μας, μας βοηθάει να βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων. Εδώ και 25 χρόνια στεκόμαστε δίπλα στους συνταξιούχους και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους. Το τμήμα εξυπηρέτησης μας βρίσκεται στη διάθεση σας 24/7 για να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειάζεστε.

  SOCIAL MEDIA

  Είπαν για εμάς στο Facebook

  Η ομάδα μας!

  Σοφία Βάρφη

  Τμήμα Υποστήριξης

  “Η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση του πελάτη είναι απαραίτητη για την ορθή υποστήριξή του.”

  Κωνσταντίνα Χατζηγεωργίου

  Τμήμα Υποστήριξης

  “Καθημερινά κάνουμε τη διαφορά, εξυπηρετόντας όλους τους πελάτες άμεσα και με συνέπεια.”

  Νίκη Τάλλαρη

  Τμήμα Υποστήριξης

  “Πρέπει όλοι να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν! Μόνο έτσι θα βγουν κερδισμένοι”

  Σοφία Καραμπουρνή

  Τμήμα Υποστήριξης

  “Η επικοινωνία και η δικαίωση όσων νιώθουν αδικημένοι, δίνει νόημα στην εργασία μου.”

  Scroll to Top