+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Ίδια χρόνια προϋπηρεσίας, διαφορετικό ποσό σύνταξης.

Λάβετε τη σύνταξη που σας αντιστοιχεί χωρίς καθυστέρηση.

Δείτε τι σας συμφέρει αν λάβατε σύνταξη πριν το 2016.

Κατάθεση αγωγής έως: 31/12/2021

Αφορά συνταξιούχους ΔΕΚΟ, ΝΑΤ, Τραπεζοϋπαλλήλους, Στρατιωτικούς.

Συμπληρώστε τη φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας στο 211-0121395.

  Τα στοιχεία που μας δίνετε χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας για θέματα συντάξεων σύμφωνα με τους όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

  Το ΣτΕ τακτοποιεί το ζήτημα της ανισότητας συνταξιούχων.

  Έχουμε στα χέρια μας την ημερομηνία δικασίμου του ΣτΕ. Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συνεδριάσει στις 14/01/2022 με σκοπό να λάβει μια οριστική απόφαση για το ζήτημα του άδικου διαχωρισμού συνταξιούχων από τον Νόμο Κατρούγκαλου. Η νομοθεσία 4387/16 έχει χωρίσει εντελώς αναίτια τους συνταξιούχους σε 2 κατηγορίες.

  Με την έκδοση απόφασης ΣτΕ όλοι όσοι θα έχουν καταθέσει αγωγή μέχρι τις 31/12/2022 θα λάβουν άμεσα την επιστροφή που τους αντιστοιχεί, σύμφωνα με όσα αποφασιστούν στην πιλοτική δίκη. Όσοι δεν κινηθούν χάνουν δια παντός το δικαίωμα διεκδίκησης αναπροσαρμογής και αποζημίωσης.

  φορά τους συνταξιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν πριν το Μάιο του 2016. Δηλαδή όσους λαμβάνουν χαμηλότερο ποσό σύνταξης από νέους συνταξιούχους (μετά το 2016) που έχουν ακριβώς τα ίδια ασφαλιστικά χαρακτηριστικά.

  Ο Ν.4387/16, οι παλαιοί και οι νέοι συνταξιούχοι.

  Εργαστήκατε τα ίδια έτη με άλλο συνταξιούχο αλλά λαμβάνετε αρκετά χαμηλότερη σύνταξη;

  Ο Ν.4387/16 (Νόμος Κατρούγκαλου με νέες διατάξεις Βρούτση) υπολόγισε εκ νέου τον τρόπο έκδοσης του ποσού σύνταξης για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά το 2016. Αποτέλεσμα; Όσοι βγήκαν σε σύνταξη τα χρόνια πριν το 2016 είναι ζημιωμένοι, καθώς με ίδια έτη ασφάλισης/ένσημα, στον ίδιο κλάδο υπηρεσίας λαμβάνουν λιγότερα χρήματα ως σύνταξη από νέους συνταξιούχους (μετά το 2016) με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά.

  Η βάση υπολογισμού του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης κύριας ασφάλισης αλλάζει ανάλογα την κατηγορία (συνταξιούχοι πριν ή μετά το 2016). Έτσι οι παλαιοί συνταξιούχοι μέσω του Ν.4387 λαμβάνουν πολύ λιγότερα χρήματα ως σύνταξη από αυτά που δικαιούνται.

  Με λίγα λόγια...

  Ενας παλαιός συνταξιούχος – Α’ Μηχανικός του ΝΑΤ(30 χρόνια) που συνταξιοδοτήθηκε το 2012, λαμβάνει μικρότερη σύνταξη από Α’ Μηχανικό του ΝΑΤ(30 χρόνια), ίδια δηλαδή έτη υπηρεσίας, που βγήκε το 2019 σε συνταξη.

  Αναλυτικά:

  Παλαιός Συνταξιούχος – Α΄ Μηχανικός του ΝΑΤ (11.268 ημέρες ασφάλισης) λαμβάνει σύνταξη 1.251,05 ευρώ, καθώς συνταξιοδοτήθηκε πριν το Νόμο Κατρούγκαλου. Ως παλαιός συνταξιούχος λαμβάνει (λόγω των μνημονιακών περικοπών που του έγιναν) μικρότερο ποσό σύνταξης από έναν νέο συνταξιούχο.

  Συνταξιούχος πριν τον νόμο Κατρούγκαλου

  Η απόδειξη;

  Νέος συνταξιούχος – Α΄ Μηχανικός του ΝΑΤ (11.489 ημέρες ασφάλισης) λαμβάνει σύνταξη 1.552,31 ευρώ, καθώς βγήκε σε σύνταξη μετά τον 05/2016. Οι δύο συνταξιούχοι έχουν ίδια έτη υπηρεσίας και ίδιο βαθμό, αλλά λαμβάνουν πολύ διαφορετικά ποσά.

  Συνταξιούχος μετά τον νόμο Κατρούγκαλου

  Τα ζητούμενα των συνταξιούχων:

  Τι ποσό λείπει από την σύνταξή μου;

  Η Πιλοτική Δίκη ΣτΕ του Ιανουαρίου μπορεί να σας βοηθήσει…
  Άμεση επίλυση χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

  Η Πιλοτική Δίκη αφορά με βεβαιότητα όλους όσοι είναι παλαιοί συνταξιούχοι (όσοι βγήκαν σε σύνταξη πριν τον 05/2016) και λαμβάνουν λιγότερα χρήματα ως σύνταξη από εκείνους που με τα ίδια χρόνια εργασίας βγήκαν σε σύνταξή μετά την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου (4387/16) και τον εκ νέου υπολογισμό των συντάξεων.

  Οι σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου βοηθούν στην άμεση επίλυση των ζητημάτων χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Η συμμετοχή σας στην πιλοτική δίκη του ΣτΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 14/01/2022, θα επιταχύνει την άμεση επιστροφή των αναδρομικών σας. Μέσω της παρέμβασης στην πιλοτική έρχεστε πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα και δεν καθυστερείτε αναμένοντας τη δικάσιμη ημερομηνία της υπόθεσής σας.

  Ένα θετικό αποτέλεσμα στην παρέμβαση μπορεί να οδηγήσει στην γρήγορη “τακτοποίηση” και συνεκδίκαση όλων των σχετικών αποφάσεων.

  Πώς μπορώ να συμμετάσχω στην πιλοτική;

  Η νομοθεσία έχει φροντίσει να σας διασφαλίσει και σε αυτό το επίπεδο.

  Πόσο άμεσα θα λάβω τα χρήματα μου πίσω αν κινηθώ;

  Σύμφωνα με το Νόμο 3068/2002 «Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις ΚΛΠ» και το άρθρο 1 ορίζεται ότι: Η Διοίκηση έχει την υποχρέωση να εκτελεί άμεσα τις δικαστικές αποφάσεις που λαμβάνονται.

  Στο άρθρο 3 του νόμου μάλιστα αναφέρει ότι: Υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί προθεσμία στο Δημόσιο έως και 3 μήνες από δικαστική επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση αν έχετε στα χέρια σας δικαστική απόφαση με το όνομα σας η διαδικασία επιστροφής αναδρομικών θα διαρκέσει το πολύ 3 μήνες.

  Ποιοί είμαστε

  Η BCLA είναι μια σύγχρονη Δικηγορική Εταιρεία με έδρα την Καλλιθέα. Η εξειδικευμένη γνώση μας και η εμπειρία μας, μας βοηθάει να βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων. Εδώ και 25 χρόνια στεκόμαστε δίπλα στους συνταξιούχους και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους. Το τμήμα εξυπηρέτησης μας βρίσκεται στη διάθεση σας 24/7 για να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειάζεστε.

  BCLA - Δικηγορική Εταιρεία

  SOCIAL MEDIA

  Είπαν για εμάς στο Facebook

  Η ομάδα μας!

  Σοφία Βάρφη

  Τμήμα Υποστήριξης

  “Η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση του πελάτη είναι απαραίτητη για την ορθή υποστήριξή του.”

  Κωνσταντίνα Χατζηγεωργίου

  Τμήμα Υποστήριξης

  “Καθημερινά κάνουμε τη διαφορά, εξυπηρετόντας όλους τους πελάτες άμεσα και με συνέπεια.”

  Νίκη Τάλλαρη

  Τμήμα Υποστήριξης

  “Πρέπει όλοι να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν! Μόνο έτσι θα βγουν κερδισμένοι”

  Σοφία Καραμπουρνή

  Τμήμα Υποστήριξης

  “Η επικοινωνία και η δικαίωση όσων νιώθουν αδικημένοι, δίνει νόημα στην εργασία μου.”

  Scroll to Top