+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Λάβατε τα αναδρομικά για το 11μηνο;

Μάθετε πόσα δικαιούστε μαζί με τόκους, δώρα και επιδόματα σύμφωνα με το ΣτΕ.

Υπολογίζουμε μαζί το ποσό.

Υπολογίστε το ποσό που θα έπρεπε να σας έχει καταβληθεί με βάση το ΣτΕ.

[activecampaign form=32]
Τι έχει αποφασίσει το ΣτΕ για τα αναδρομικά;

Το ΣτΕ όρισε ότι οι συνταξιούχοι θα λάβουν επιστροφή αναδρομικών 11 μηνών,  για το χρονικό διάστημα Ιούνιος 2015 έως Μάιος 2016,  κρίνοντας οριστικά και αμετάκλητα Αντισυνταγματικές τις κρατήσεις στις συντάξεις με τους Ν. 4093/12 και 4051/12.

Τι δίνει τελικά η κυβέρνηση;

Παρά την ξεκάθαρη απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρέψει μέρος από αυτά, που δικαιούνται οι συνταξιούχοι και μάλιστα άτοκα. ΔΕΝ επιστρέφει τους τόκους, ΔΕΝ επιστρέφει τα Δώρα.

Γιατί συνεχίζουμε δικαστικά και τι διεκδικούμε;

Συνεχίζουμε στο δικαστήριο για την επιδίκαση των τόκων, των δώρων και επιδομάτων, που δικαιούστε, με βάση τη νομολογία. Σε πολλές περιπτώσεις, τα ποσά που θα επιδικάζουν τα δικαστήρια, καθώς η απόφαση του ΣτΕ είναι ξεκάθαρη, αναμένεται να είναι περισσότερα από αυτά που κατέβαλε η κυβέρνηση. 

Με νομική βάση ζητάμε τη διεκδίκηση αναδρομικών, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το 11μηνο, το οποίο έχει καταβάλλει η κυβέρνηση χωρίς τόκους, δώρα και επιδόματα.

Αν έχετε ήδη κάνει αγωγή μαζί μας...

Για να υπολογίσουμε το ποσό που διεκδικήσουμε δικαστικά θα πρέπει να μας αποστείλετε το νέο εκκαθαριστικό της σύνταξής σας που περιλαμβάνει το ποσό επιστροφής αναδρομικών που λάβετε στο info@bcla.gr.

Με αυτό τον τρόπο θα υπολογιστεί το επιπλέον ποσό για δώρα, επιδόματα, τόκους και φυσικά το υπόλοιπο των αναδρομικών.

Αν δεν έχετε προχωρήσει ακόμα σε αγωγή…

Μπορείτε να ξεκινήσετε τώρα τη διαδικασία και να την ολοκληρώσετε μέχρι τέλος του χρόνου. Ο αρμόδιος επικοινωνίας θα σας ενημερώσει αναλυτικά και θα υπολογίσει για εσάς το ποσό που μπορείτε να διεκδικήσετε.

Η νέα απόφαση ΣτΕ αποφάσισε για ακόμα μια φορά την αντισυνταγματικότητα 4093/12 και 4051/12.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη κρίνει τους Νόμους 4093/12 και 4051/12 αντισυνταγματικούς από το 2015.

Η πιλοτική δίκη του ΣτΕ, όπου συμμετείχαμε ως δικηγορική εταιρεία, διεξήχθη στις 10/01/2020.

Η τελική απόφαση της Ολομέλειας ήρθε τον Ιούλιο και όρισε επιστροφή αναδρομικών 11 μηνών (Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016) και έκρινε οριστικά και αμετάκλητα αντισυνταγματικές τις κρατήσεις με τους Ν. 4051/12 και 4093?12.

Το Κράτος ετοιμάζεται να προχωρήσει σε καταβολή αναδρομικών 11 μηνών στους δικαιούχους:

    • χωρίς τόκους
    • χωρίς δώρα εορτών
    • χωρίς επιδόματα αδείας

 

Η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία ότι δεν δικαιούμαι να διεκδικήσω άλλα χρήματα εφόσον εισπράξω αυτά!

Η κυβέρνηση ψήφισε αμφιλεγόμενες, ως προς τη συνταγματικότητά τους, τροπολογίες,  περί μη περαιτέρω διεκδίκησης χρημάτων, επειδή εισπράξατε το ελάχιστο ποσό που κατέβαλε. Για όσους  ασκήσουν αγωγές μαζί μας, υπολογίζουμε τόκους, δώρα και επιδόματα για το 11μηνο και παράλληλα προβάλλουμε την αντισυνταγματικότητα των σχετικών ρυθμίσεων και διεκδικούμε όσα αναδρομικά δικαιούστε.

Αντίστοιχες τροπολογίες έχουν ανατραπεί πολλές φορές από δικαστικές αποφάσεις στο παρελθόν. Δείτε παρακάτω αντίστοιχη περίπτωση:

ΔΠΡ ΑΘ 363/1998 Ε ΕΡΓΔ/1998 (849)

Δικαστικοί λειτουργοί. Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 2512/1997 για τον κανονισμό ή την αύξηση της σύνταξης δεν λαμβάνονται υπόψη παροχές, επιδόματα και αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι δικαστικοί λειτουργοί ως συμπλήρωμα αποδοχών δυνάμει δικαστικών ή υπουργικών αποφάσεων. Τίθενται στο αρχείο εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τα ρυθμιζόμενα από τον  ανωτέρω νόμο ζητήματα, ενώ οι σχετικές αξιώσεις παραγράφονται και οι  εκκρεμείς δίκες καταργούνται. Οι παραπάνω ρυθμίσεις του άρθρου 3 του ν. 2512/1997 αντίκεινται στα άρθρα 4, 20 και 26 του Συντάγματος και στο άρθρο 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ και η σχετική διάταξη είναι ανίσχυρη και μη εφαρμοστέα.

Ε.Δ.Δ.Α. (Δεύτερο Τμήμα)
Υπόθεση: Γεωργιάδης κατά Ελλάδας
Απόφαση: 28.3.2000
Προσφυγή: 41209/98

Αν δεν έχετε καταθέσει ήδη αγωγή για τα αναδρομικά ενημερωθείτε σήμερα τι μπορείτε να διεκδικήσετε

Συμπληρώστε τη φόρμα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο

211-0121395

Κάλεστε μας

Ποιοι είμαστε

Η BCLA είναι μια σύγχρονη Δικηγορική Εταιρεία με έδρα την Καλλιθέα. Η εξειδικευμένη γνώση μας και η εμπειρία μας, μας βοηθάει να βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων. Εδώ και 25 χρόνια στεκόμαστε δίπλα στους συνταξιούχους και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους. Το τμήμα εξυπηρέτησης μας βρίσκεται στη διάθεση σας 24/7 για να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειάζεστε.

ειπαν για εμασ στο facebook

Η ομάδα μας

Scroll to Top