+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

reuma-apofasi-ritra-anaprosamorgis-bcla

Οι ρήτρες & οι 500 αιτήσεις διακοπής ρεύματος

Απλήρωτοι λογαριασμοί: Τι κάνουμε με τις ρήτρες αναπροσαρμογής;

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις/αποφάσεις των παρόχων για διακοπή ρεύματος, όσον αφορά τους απλήρωτους λογαριασμούς των νοικοκυριών και φτάνουν τις 500 ημερήσιως! Ένα τραγικό ποσό που στο σύνολο του φαντάζει 26.500 εντολές, δηλαδή κατοικίες και επιχειρήσεις που θα χάσουν το ρεύμα τους γιατί δεν μπορούν να εξοφλήσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, το νέο αυτό χαράτσι.

Η ηλεκτρική ενέργεια και η ρήτρα

Το ρεκόρ που έχει σημειώσει η ηλεκτρική ενέργεια των τελευταίων ετών έχει φτάσει στο αμήν όλους τους καταναλωτές και όχι απλά ένα μέρος του. Με δυσκολίες ήδη πληρώνουν το ⅓ του λογαριασμού τους, για να μπορέσουν να καλύψουν τα μηνιαία έξοδα τους. 

Οι κατοικίες δέχονται λογαριασμούς που θα ταίριαζαν σε μικρές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα οι επιχειρήσεις πληρώνουν υπέρογκα που φτάνουν σε σημείο να βάλουν λουκέτο.
Για μια χώρα που πέρασε και συνεχίζει να περνάει οικονομική κρίση, που βρέθηκε όπως και άλλες έτσι και εκείνη, με μια παγκόσμια πανδημία που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο, φτάνει στο απόγειο της φτώχειας και της εκμετάλλευσης. Ο κόσμος δυσκολεύεται ήδη να πληρώνει λογαριασμούς, χαράτσια, πρόστιμα, δάνεια και ότι άλλο μπορεί να εφαρμοστεί από μια κυβέρνηση.

ritra-anaprosamorgis-bcla

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Το νέο χαράτσι που γίνεται μόδα;

Κερασάκι στην τούρτα είναι η μεγάλη αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, που βεβαίως υπάρχει από το 2020 χωρίς όμως να έχουμε δώσει την βαρύτητα που θα έπρεπε. Οι καταναλωτές που δέχονταν μεγάλα πόσα τότε, βρέθηκαν απλά να αλλάζουν πάροχο, χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική αιτία ή τι θα ακολουθούσε. Δυο χρόνια μετά και με την αιτιολογία πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν πόλεμο, έρχεται μια νέα ορολογία, αυτή της Ρήτρας Αναπροσαρμογής, να μας γονατίσει!! Ποσά που και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε να πλησιάσουμε.

Γιατί πληρώνω;

Και ενώ ο κόσμος ήδη διαμαρτύρεστε στους παρόχους που του τάζουν μηδενική αναφορά για διακοπή, τα πράγματα αλλάζουν και ολοένα και περισσότερο οι καταναλωτές βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Επιχειρήσεις λαμβάνουν εξίσου λογαριασμούς που καταπατούν την συμφωνία των συμβολαίων που έκαναν εξαρχής. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην πρώτη επιχείρηση που κινήθηκε νομικά και κέρδισε αναστολή της διακοπής. Ο λόγος; Πέραν της μεγάλης χρέωσης που αναλογικά και μόνο δεν ίσχυε, το συμβόλαιο είχε συμφωνηθεί χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής.

Γενικά οι ιδιώτες, ο δημόσιος φορέας αλλά και η πολιτεία φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, καθώς δεν έγινε καμία αναφορά ή ενημέρωση νωρίτερα (τουλάχιστον 2 μήνες πριν όπως ορίζει ο νόμος) ως προς τους καταναλωτές, που αυτό και μόνο το χρήζει παράνομο. Μπορεί να έπαιξαν έναν πολύ ωραίο και δακρύβρεχτο ρόλο, δείχνοντας εν συναίσθηση και κοινωνική ευαισθησία, κάτι που προφανώς μόνο στην πράξη δεν φάνηκε, αφού δόθηκε η άδεια ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτες διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά!

Είναι λυπηρό που ενώ συμβαίνει δύο χρόνια τώρα κανείς δεν πήρε την πρωτοβουλία να ρωτήσει, να ψάξει πόσο μάλλον να κινηθεί νομικά. Αν και με βήμα αργό αλλά σταθερό, ένα μέρος των νοικοκυριών και όχι μόνο, κατέθεσε τις πρώτες αγωγές, είτε αυτές είναι μαζικές αν όχι προσωπικές. Φτάνει όμως για να ξεσηκώσει τα πλήθη;
Η αλήθεια είναι πως χαιρόμαστε που έγινε η αρχή και δεν μείναμε και πάλι με σταυρωμένα τα χέρια. Από την άλλη όμως, γιατί να μην αρπάξουμε την ευκαιρία και να κυνηγήσουμε επιτέλους όλα αυτά που λογικά κατέχουμε; 

Τι χρειάζετε για να κάνετε αγωγή

Γνωρίζεις τι χρειάζεται για να καταθέσεις μια αγωγή; Τα βήματα είναι πολύ απλά:

  • Τελευταίο λογαριασμό ή αριθμό παροχής
  • Καταθέτετε Μόνο 49€ ( ο κάθε ένας την άνεση αλλά και την πρόσβαση να καταθέσει αγωγή και να προστατέψει την κατοικία αλλά ακόμα και την επιχείρηση του).
  • Παραλαμβάνετε τον αριθμό κατάθεσης αγωγής

Απλά, ανώδυνα και έξυπνα.
Καιρός να εμπιστευτείτε το νομικό δίκαιο, καιρός να εμπιστευτείτε την BCLA.

Δικηγορική Εταιρεία με την επωνυμία BCLA

Η Δικηγορική Εταιρεία με την επωνυμία BCLA Δ. Δημητρίου και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία ΑΜ ΔΣΑ 80544, έχει δημιουργήσει μια ασφαλή & πρακτική πλατφόρμα, για να μπορέσει να ολοκληρώσει την διαδικασία αλλά και να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα των πληγέντων. Είναι μια εύκολη και οικονομική διαδικασία που όλοι μπορούν να πάρουν μέρος.

Η κατάθεση των 49€ γίνεται μία φορά και σας προστατεύει από τις μηνιαίες ρήτρες που μονίμως θα αυξάνονται.

Οι άλλοι τόλμησαν να βρεθούν απέναντι τους, εσύ θα μείνεις αμέτοχος και με χρέος άλλων;

Ενημερωθείτε σχετικά και δείτε τι προχώρησε νομικά, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Συνομιλήστε μαζί μας

Καλέστε μας: 211-0121395

Scroll to Top