+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Έλληνες συνταξιούχοι με κομμένες συντάξεις ξενιτεύονται στη Βουλγαρία!

Σοκαριστικά τα στοιχεία της Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών

Με τις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις τους να συνεχίζουν να μειώνονται διαρκώς, χιλιάδες συνταξιούχοι σε ολόκληρη τη χώρα είναι κυριολεκτικά υπό διωγμό και πολλοί είναι αυτοί που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.

Αυτό υποστηρίζει η νέα έρευνα της Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών η οποία προβλέπει ότι λόγω των άσχημων οικονομικών συνθηκών μέσα στις οποίες ζουν χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχοι και της αποδυνάμωσης που υφίστανται, πολλοί επιλέγουν να φύγουν σε χώρες όπως η Βουλγαρία και άλλες βαλκανικές για ένα καλύτερο μέλλον.

“Οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα συμβάλλουν στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Κυρίως με την οικονομική βοήθεια που παρέχουν ακόμα και με τις μειωμένες συντάξεις στα άνεργα παιδιά τους, στις οικογένειές τους και στη φροντίδα των εγγονιών τους. Με τις περικοπές στις συντάξεις που έχουν επιβάλλει νόμοι όπως οι αντισυνταγματικοί ν. 4024 και ν.4093, αναγκάστηκαν κάποιοι να επιλέξουν αυτή τη λύση της μετανάστευσης”, δήλωσε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών  κ. Ήρα Πουλοπούλου.

Ωστόσο πολλοί είναι οι συνταξιούχοι που δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν διέξοδοι και δεν είναι αβοήθητοι μπροστά στις αντισυνταγματικές διατάξεις των ν. 4024 και ν. 4093, οι οποίοι επιβάλλουν:

  •         Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.
  •         Κατάργηση των δώρων Δημόσιου/Ιδιωτικού τομέα.
  •         Μείωση του ποσού των βασικών συντάξεων.

Ήδη χιλιάδες είναι οι περιπτώσεις αυτών που έχουν προσφύγει κατά των συγκεκριμένων νόμων και έχουν δικαιωθεί διασώζοντας τα χρήματά τους. Ακόμα περισσότερες είναι οι υποθέσεις προσφυγών που ήδη προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς καθώς η τελική προθεσμία προσφυγής είναι μέχρι τις 31/12/2018.

Μπροστά στην έσχατη λύση της μετανάστευσης και του αποχωρισμού της οικογένειας, η διέξοδος για τους συνταξιούχους που έχουν δει τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται είναι η δικαστική προσφυγή και η δικαίωση

Scroll to Top