BCLA - Δικηγορική εταιρεία:

Καταθέσατε αίτηση και δεν έχετε λάβει ακόμη τη σύνταξή σας;

Ή λάβατε σύνταξη με καθυστέρηση πάνω από 1 χρόνο;

Δικαιούστε αποζημίωση!

Πώς το Δημόσιο αποζημίωσε με 4.350 ευρώ συνταξιούχο για καθυστέρηση στη σύνταξη του

Ενημερωθείτε πώς μπορείτε να κάνετε αγωγή και εσείς!

  Τα στοιχεία που μας δίνετε χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας για θέματα συντάξεων σύμφωνα με τους όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

  Οι καθυστερήσεις στην απονομή σύνταξης, δυστυχώς, δεν είναι ένα νέο φαινόμενο. Η πραγματικότητα είναι πως οι περισσότεροι ασφαλισμένοι που βγαίνουν σε σύνταξη είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν από 6 μήνες έως και 3 ή και 4 χρόνια προκειμένου να εκδοθεί η σύνταξη τους.

  Κάποιοι από αυτούς είχαν προνοήσει έχοντας στην άκρη ένα μικρό κομπόδεμα για την περίοδο της αναμονής. Όσοι ζούσαν όμως μόνο από το μισθό τους και περιμένουν τη σύνταξή τους για να μπορέσουν να βιοποριστούν, ταλαιπωρούνται, μπαίνοντας στη βάσανο της μακροχρόνιας αναμονής και της πιθανότητας να λάβουν μηνιαία ποσά ως έναντι της σύνταξης.

  Πρόσφατα όμως, μία συνταξιούχος αποφάσισε ότι δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο αυτή την προσβλητική για τα χρόνια που δούλεψε κατάσταση.

  Προσέφυγε στη δικαιοσύνη και κέρδισε αποζημίωση για την τραγική καθυστέρηση που είχε στο να της αποδοθεί από το Δημόσιο η σύνταξη που δικαιούται.

  Συνταξιούχος θα λάβει αποζημίωση 4.350 ευρώ με δικαστική απόφαση

  Με την απόφαση 1806/2021 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών η συνταξιούχος έλαβε 4.350€. Αυτή η απόφαση σαφώς ανοίγει το δρόμο και για άλλες αγωγές και προσφυγές.

  Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε την ασφαλισμένη, εν αναμονή συνταξιούχο, που αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίων του ΕΦΚΑ για την τεράστια καθυστέρηση στην απονομή σύνταξης της. Το δικαστήριο έκρινε με την απόφαση 1806/2021 πως «αν η αρμόδια υπηρεσία του Δημοσίου υπερέβη τα χρονικά όρια εντός των οποίων οφείλει να αποφανθεί επί αιτήματος που υποβάλλεται εκ μέρους ενός πολίτη, τότε στοιχειοθετείται ευθύνη του Δημοσίου για αποζημίωση, αν συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις».

  Εσάς πόσο καιρό έχει καθυστερήσει να εκδοθεί η σύνταξη σας;

  Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η κωλυσιεργία και τα συστημικά προβλήματα του ΕΦΚΑ να ταλαιπωρούν εσάς. Η ευθύνη είναι του Δημοσίου και τα δικαστήρια πλέον το αναγνωρίζουν!

  Ενεργήστε άμεσα προκειμένου να υπάρξει η αντίστοιχη αποζημίωση αν είχατε ή έχετε ακόμα μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία έκδοσης σύνταξης από τον ΕΦΚΑ.

  Εσείς γιατί να ζημιώνεστε από το Δημόσιο;
  Δικαιούστε αποζημίωση!
  Διεκδικήστε τη άμεσα!

  Δείτε το ποσό αποζημίωσης που μπορείτε να λάβετε

  Γιατί καθυστερεί τόσο να βγει η σύνταξή σας;

  Οι λόγοι που συντελούν σε αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση είναι τρεις:

  1

  Η μεγάλη μείωση του προσωπικού του ΕΦΚΑ τα τελευταία χρόνια, η οποία έφερε τεράστιο φόρτο εργασίας στους υπαλλήλους που έχουν απομείνει.

  2

  Η πρόχειρη και βιαστική ενοποίηση των ταμείων στον ΕΦΚΑ, που δημιούργησε χάος και μεγάλη γραφειοκρατία για την οποία δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη διαχείρισης.

  3

  Οι συχνές αλλαγές σε νομοθετικό πλαίσιο και οι πολλαπλές Υπουργικές Αποφάσεις που αλληλοαναιρούνται και πολλές φορές δημιουργούν σύγχυση.

  Αφού όλα γίνονται ηλεκτρονικά πλέον γιατί δεν γίνονται και πιο γρήγορα;

  Η δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης αίτησης συνταξιοδότησης δόθηκε με σκοπό να απλοποιηθεί η διαδικασία απονομής σύνταξης. Σύμφωνα με τη λογική, οι διαδικτυακές υπηρεσίες θα έπρεπε να βοηθούν την δύσκολη κατάσταση και να επιταχύνουν τη διαδικασία. Αυτό δεν συμβαίνει, καθώς για να μπορέσει να ανταποκριθεί ο ΕΦΚΑ στις στοίβες εγγράφων που έχουν δημιουργηθεί θα πρέπει να λάβει την απαραίτητη ενίσχυση προσωπικού από το Κράτος, κάτι που δεν συμβαίνει.

  Μόνο 1 στους 3 λαμβάνει προσωρινή σύνταξη.

  Ακόμα και για αυτούς τους λίγους όμως, δυστυχώς η προσωρινή σύνταξη (έναντι) δεν αρκεί για να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες. Η μεγάλη καθυστέρηση δημιουργεί ανάγκες και χρέη που πρέπει να καλυφθούν. Οι αιτούντες περιμένουν την απονομή της σύνταξής τους για να επανεκκινήσουν τη ζωή τους. Η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών δίνει το δικαίωμα στους εν αναμονή της σύνταξης ασφαλισμένους να μπορούν να λάβουν αποζημίωση για το συνολικό διάστημα αναμονής τους.

  Εσείς γιατί να εξαιρείστε;
  Δικαιούστε αποζημίωση και μπορείτε να την διεκδικήσετε άμεσα!

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΩ

  Εκκίνηση Διαδικασίας Έκδοσης Σύνταξης

  Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία συνταξιοδότησης σας η ομάδα μας μπορεί να σας βοηθήσει. Μελετάμε σε βάθος τον φάκελο σας, σας συμβουλεύουμε και σας καθοδηγούμε. Δικηγόροι και πιστοποιημένοι λογιστές/φοροτεχνικοί θα μπορούν πλέον μέσω της νέας υπουργικής απόφασης να αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου τη διαδικασία. Έτσι σας κατευθύνουμε προκειμένου να προβείτε σε σωστές και γρήγορες κινήσεις για άμεσο αποτέλεσμα.

  Η BCLA είναι δίπλα σας!

  Η εξειδικευμένη μας ομάδα με την πολυετή της εμπειρία μπορεί να αναλάβει την υπόθεσή σας και να σας καθοδηγήσει στην σωστή κατεύθυνση. Απαντάμε αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα σας και μελετάμε σε βάθος την υπόθεσή σας. Άμεση λύση. Άμεσο αποτέλεσμα.

  Η ομάδα μας

  ειπαν για εμασ στο facebook

  Σταματήστε τις αντισυνταγματικές περικοπές που συνεχίζουν να μειώνουν τη σύνταξή σας

  Υπολογίστε το ποσό που μπορείτε να διεκδικήσετε σήμερα

  Επιλέξτε έναν από τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας και η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας ενημερώσει άμεσα και με κάθε λεπτομέρεια για τα αναδρομικά που δικαιούστε να πάρετε πίσω

  Συμπλήρωστε τη φόρμα

  Στοιχεία Επικοινωνίας

  Τηλέφωνο

  211-0121395

  Κάλεστε μας

  Διεύθυνση

  Λ.Συγγρού 262 και Φιλαρέτου 2, Καλλιθέα, ΤΚ17672

   

  Επισκεφτείτε μας

  Scroll to Top