+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Ο Α.Τ. αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού, βγήκε κερδισμένος από τη μάχη με την παράνομη φορολογία!

Ο Α.Τ. αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού, βγήκε κερδισμένος από τη μάχη με την παράνομη φορολογία!

Το ποσό των 10.276 € κατέβαλε η Δ.Ο.Υ. Φιλαδέλφειας στον εξαίρετο αξιωματικό τον οποίο είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε από κοντά.

Ήρθε στο γραφείο μας όπως πολλοί άλλοι αξιωματικοί για να διεκδικήσει το 15% του επιδόματος αλλοδαπής που το κράτος του παρακρατεί ως φόρο, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο επίδομα εξαιρείται από τα φορολογητέα εισοδήματα σύμφωνα με το άρθρο 45 του Κ.Φ.Ε.

Ο λόγος είναι, ότι ο χαρακτήρας του επιδόματος δεν είναι «μισθολογικός» αλλά «αποζημιωτικός» . Δίνεται δηλαδή για να καλύψει ο στρατιωτικός τις δαπάνες που συνεπάγεται η διαβίωση στο εξωτερικό.

Υπό την ισχύουσα νομοθεσία δεν αποτελεί καθαρό εισόδημα και δεν φορολογείται, ακόμα και αν «περισσέψουν» χρήματα στον απεσταλμένο στην αλλοδαπή στρατιωτικό.

Βέβαια αυτό δεν απέτρεψε το οικείο κατάστημα της εφορίας του Α.Τ. να του επιβάλει φόρο και με το παραπάνω για το εν λόγω εισόδημα.

«Θεωρούσα αυτονόητο ότι η εφορία, που είναι κομμάτι του κράτους θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει τον νόμο. Δεν το πίστευα ότι θα πολεμούσε τόσο για να πληρώσω για κάτι, ενώ απαγορεύεται ρητά από τον νόμο.»

Μας είπε στο τέλος, ο Α.Τ.

Ετοιμάζεστε να διατελέσετε υπηρεσία στο εξωτερικό;

5 σημεία-κλειδιά για το επίδομα αλλοδαπής, μόνο εδώ!

Scroll to Top