+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Επιστροφές αναδρομικών προηγούμενων ετών με βάση δικαστικές αποφάσεις

Γ.Βρούτσης: Επιστροφές αναδρομικών προηγούμενων ετών με βάση δικαστικές αποφάσεις.

Αποφασισμένος να εφαρμόσει κατά γράμμα ό,τι προβλέπει ο νόμος είναι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης. Ο Υπουργός είναι έτοιμος να διορθώσει τα λάθη που έχουν προκύψει και να δώσει λύσεις στο θέμα των κύριων και επικουρικών συντάξεων μετά τη νέα απόφαση ΣτΕ.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «αναδρομικά στους συνταξιούχους, εάν και εφόσον προκύψουν από αποφάσεις των δικαστηρίων, θα καταβληθούν στο σύνολό τους και μέχρι το τελευταίο ευρώ».

Ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ελληνικών δικαστηρίων, τα οποία θα κρίνουν τις υποθέσεις που έχουν πάρει τη νομική οδό διεκδικώντας τα αναδρομικά προηγούμενων ετών. Με αυτή του τη δήλωση παρ’ όλα αυτά, ξεκαθαρίζει πως το Κράτος θα επιστρέψει αναδρομικά μόνο στους συνταξιούχους που έχουν προχωρήσει σε νομική διεκδίκηση των παρακρατηθέντων

Καμία αναφορά από το Υπουργείο δεν γίνεται για συνολική επιστροφή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, κλείνοντας δια παντός αυτό το ενδεχόμενο. Οι επιστροφές θα γίνουν μόνο με δικαστικές αποφάσεις.

«Οι αποφάσεις του ΣτΕ αποτυπώνουν τις αντισυνταγματικές περιοχές του νόμου Κατρούγκαλου», τόνισε ο Υπουργός. 

Επιπλέον, αναφέρθηκε για μελλοντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στις αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ. Σκοπός είναι η ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των συντάξεων.

Με πληροφορίες από: CNN Greece

Scroll to Top