+30 2110121395

BCLA - Δικηγορική εταιρεία: +30 2110121395

Η ήττα της Αpple στη διαμάχη για το εμπορικό σήμα του iPhone στην Κίνα 

Σημαντικό πλήγμα για την Apple αποτέλεσε η απώλεια του δικαιώματος της στο εμπορικό σήμα του iPhone στην Κίνα. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση μια μικρή κινεζική εταιρεία νομιμοποιείται να το χρησιμοποιεί για τις τσάντες και τα πορτοφόλια που παράγει.

Το δικαστήριο απεφάνθη πως η Xintong Tiandi Technology έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα iPhone σε μια σειρά από δερμάτινα προϊόντα.

O αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός διατηρεί την αποκλειστική χρήση του σήματος για τα κινητά τηλέφωνα.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου επικύρωσε προηγούμενη δικαστική απόφαση του 2013.

Η κινεζική εταιρεία Xintong Tiandi, η οποία χρησιμοποιεί το σήμα iPhone στα προϊόντα της, ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως η ετυμηγορία αποτελεί μια νίκη για τις ελεύθερες αγορές καταναλωτικών αγαθών.

Η δικαστική απόφαση είναι ένα ακόμα πλήγμα για την Apple στην Κίνα. Είχε προηγηθεί το μπλοκάρισμα των υπηρεσιών της για βιβλία και ταινίες τον Απρίλιο για παραβίαση κανονισμών.

O τεχνολογικός κολοσσός κατοχύρωσε και σωστά το εμπορικό σήμα «iPhone» στην Κίνα το 2002. Πολύ πριν τα κινητά της τηλέφωνα κυκλοφορήσουν στην αγορά. Ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε σε μια μικρή κινεζική εταιρεία να κατοχυρώσει το ίδιο σήμα για χρήση σε άλλα προϊόντα πλην των κινητών τηλεφώνων.

Οι νομικοί της Apple προνόησαν να κατοχυρώσουν το εμπορικό σήμα για προϊόντα κινητής τηλεφωνίας αλλά όχι και για άλλα προϊόντα. Κάπως έτσι η νομική μάχη χάθηκε και η Αpple βλέπει τις πωλήσεις της στη «Χώρα του Δράκου» να μειώνονται.

Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Σημάτων και Ευρεσιτεχνιών, η αξία του brand της Apple το 2014 άγγιζε 124,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η υπόθεση αυτή όμως φανερώνει πως ακόμα και οι πλέον ισχυρές επιχειρήσεις παγκοσμίως είναι εκτεθειμένες ίσως και περισσότερο από τις υπόλοιπες στην αντιγραφή των εμπορικών τους σημάτων.

 

Κατοχυρώστε σήμερα το εμπορικό σας σήμα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1486730856251{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;background-color: #808080 !important;}”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1486730740925{background-color: #eef0f3 !important;}”][vc_column_inner css=”.vc_custom_1486730919287{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text]

Κατοχυρώστε σήμερα το trademark σας

Scroll to Top